in

Het perfecte verjaardagsfeestje voorbereiden

(Last Updated On: May 24, 2022)

Het perfecte verjaardagsfeestje voorbereiden

 

Verjaardagsfeestjes, ze zijn er het hele jaar door. Maar verjaardagsfeestjes in de zomer zijn extra leuk, want je kan dit buiten laten plaatsvinden. Als het mooi weer is natuurlijk, want in België valt dat nog af te wachten. Welk weer het ook wordt, wij zorgen ervoor dat je feest tot in de puntjes is voorbereid. Je leest er alles over in dit artikel!

 

Kies een thema

De voorbereiding van elk feest, hoe groot of hoe klein ook, begint met een brainstorm over het thema. Zoek wat inspiratie op Pinterest en bedenk de zotste ideeën met je familie of vrienden. Organiseer je een feestje voor je kindje? Jongens zijn vaak grote fan van dino’s, meisjes houden dan weer van Frozen of prinsessen. Denk je liever niet zo stereotiep? Ook jongens mogen een prinsessenfeest krijgen! Je kan het ook wat neutraler houden en bijvoorbeeld voor een jungle theme gaan. Welk thema het ook wordt, wees consequent en trekt het door tot in de kleinste details. Van de uitnodiging voor de verjaardag tot de servetten op de feesttafel. 

 

Ga all the way

Nu je beslist hebt rond welk thema het feest draait, kan je de nodige spulletjes verzamelen of kopen (online of in de winkel). Voor een themafeest mag je echt all the way gaan. Ga voor decoratie in jungle vibes, bestel een bijzondere taart bij de plaatselijke bakker en stuur de uitnodigingen de deur uit. Zoek je nog wat inspiratie om een leuke verjaardagskaart te maken? Ook hiervoor kan je terecht op Pinterest of neem een kijkje op een website die kaartjes verkoopt, want zij hebben vaak leuke ontwerpen in hun assortiment.

 

Richt je huis of tuin in

Ziet het ernaar uit dat het dag van het feest stralend weer wordt, dan moet je de party buiten organiseren. Neem je liever geen risico, dan kan je een partytent achter de hand houden. Plaats buiten een hele lange tafel (of verschillende tafels achter elkaar) en verzamel alle stoelen die je kan vinden. Een (papieren) tafellaken erop, bestek, borden en servetten in thema erbij en tot slot nog wat mooie bloemetjes om het helemaal af te maken. Hang ook wat lampionnen op voor sfeervolle verlichting als het donker wordt. Als het een snikhete dag wordt, is het fijn om een aantal opblaasbare zwembadjes en waterpistolen te voorzien zodat de kids verkoeling kunnen zoeken.

 

Organiseer je het feest binnen? Haal dan zoveel mogelijk meubels buiten om plaats te creëren zodat alle gasten comfortabel kunnen zitten. Een ander voordeel: er kunnen geen vlekken komen op je mooie sofa of dure salontafel. Veel feestplezier!

Written by admin