in

Hoe kies je de perfecte salontafel voor jouw interieur?

(Last Updated On: January 14, 2020)

Hoe kies je de juiste salontafel die helemaal bij jouw interieur past? Het klinkt misschien heel erg banaal en misschien sta je er helemaal niet zo bij stil: maar een salontafel kan je interieur maken of kraken.  Hoe dat komt? Soms neemt een salontafel veel meer plaats in dan je eigenlijk in gedachten had en lijkt heel je woonkamer ineens helemaal uit evenwicht getrokken. Ontdek mijn tips om de perfecte salontafels te kiezen en tips om goedkope salontafels te vinden.

Een veel te grote salontafel?

Hoe ik dat weet? Toen ik op mezelf ging wonen, had ik het zelf in mijn appartement! Ik had mijn appartement grondig opgemeten voor ik naar de meubelwinkels ging om een mooie set meubels te kopen die leuk bij elkaar zouden passen. Maar dan nog: het was sale en ik bestelde mijn meubeltjes. Natuurlijk zou het wel gaan passen, toch? En heel eerlijk: het paste op zich allemaal wel, maar bleek dat mijn tv-meubel en mijn salontafel best wel grof en groot waren waardoor mijn woonkamer al best snel ‘vol’ stond. Ik zette dan maar veel kaarsen en co op zowel mijn salontafel en tv-meubel en propte wat spulletjes erin zodat ik het gevoel had dat ik het tenminste voor iets anders ook gebruikte dan puur om mijn televisie erop te zetten.

Bye, grote salontafel!

Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, wist ik dat we een vierkante woonruimte zouden hebben waar we zowel onze eetkamer, keuken als ons salon in moesten krijgen. En als je dan weet dat de lengte ongeveer 6 meter is en onze zetel een L-vorm heeft en 3 meter is? Tja… zo gek veel plaats zou er dan niet meer overschieten voor die grote salontafel en tv-meubel. Dus… ik besloot mijn set uit elkaar te halen en zowel mijn salontafel als mijn tv-meubel aan een nichtje van mijn vriend te geven aangezien zij net voor het eerst op zichzelf ging wonen.

Maar… wij hadden dus een nieuwe salontafel nodig!

Aangezien bij ons interieur er veel in de hoeken staat (net omdat we een vierkante ruimte hebben) en we eigenlijk zo goed als alleen maar vierkante meubels hebben, besloten we om voor een ronde salontafel te gaan. We kochten een setje van 2 salontafels die naast en onder elkaar passen. Maar… dat bleek dus een beetje té veel salontafel te zijn. Eentje ervan staat nu in een van de kamers boven,  de grootste van beide salontafels staat in het salon.

Koop de perfecte salontafel: onze beste tips

  • meet je ruimte op en neem alle afmetingen mee
  • maak een plannetje van de ruimte
  • Koop de meubels nog niet direct, maar meet ze op en bekijk of alles zal passen
  • Kan je je tv-magazine, onderzetters, afstandsbediening,… kwijt in een andere kast of heb je hiervoor opbergruimte nodig in je salontafel?

 

Written by admin