in

Pastel haarkleuren: de mooiste pastel haarkleuren

(Last Updated On: March 21, 2021)

Pastel haarkleuren: Pastel haarkleuren zijn momenteel heel erg populair. Deze haarkleuren – hoewel ze erg moeilijk te onderhouden zijn, zijn lekker zomers en waren een echte rage op de festivals van vorige zomer.

Hoewel de meeste mensen het op veilig spelen wanneer het op hun haar aankomt, kan het erg leuk zijn om met kleurtjes te spelen. Pastel haarkleuren zijn erg leuk omdat ze enerzijds alternatief zijn, maar aan de andere kant nog steeds als erg lief en schattig gezien worden.

Hier bespreken we even de leukste pastel haarkleur trends van dit moment en waarom je kan overwegen om een pastel haarkleur te nemen wanneer je volgende keer naar de kapper gaat!

Pastel haarkleuren 2020

De pastel haarkleuren zijn niet meer weg te denken uit de magazines op uit het straatbeeld van de hippe buurten. Of het nu pastel highlights zijn of gewoon een heel hoofd vol pastelkleurig haar: deze leuke kleurtjes zijn er lief en zonnig en dus perfect voor een leuke zomer.

oranje-haarkleur
oranje-haarkleur

(foto)

Een van de populairste pastel haarkleuren van 2020 is perzik. Deze haarkleur kwam regelrecht van Korea overgewaaid en heeft nu ook bij ons aanhang gevonden. Deze leuke haarkleur is erg geschikt voor vrouwen met lentetonen en kan ook gewoon door mannen gedragen worden.

Ontdek ook: felle haarkleuren

Lees ook: blonde haarkleuren

Lees ook: haarkleuren 2022 en haarkleuren 2021

Lees ook: rode haarkleuren

Lees ook: bruine haarkleuren

Lees ook: Balayage haarkleuren

Lila haarkleuren

Ook lilakleurig haar in pastel is momenteel lekker populair. Lila was zelfs een van de originele pastelkleurige haarkleuren die op de markt verscheen en maakte samen met rosegold pastel een rage.

Een lila pastel haarkleur is niet erg makkelijk te onderhouden omdat paars erom bekend staat snel uit te wassen. Het is dan ook een goed idee om zelf een lila pastel haarkleuring te kopen zodat je het zelf kan bijwerken en om goed te overwegen of je weldegelijk vaak je haar wil bijwerken.

lila-haarkleur
lila-haarkleur

(foto)

Mermaid pastel haarkleuren

Net zoals met normale mermaid haarkleuren is een mermaid pastel haarkleur een combinatie van heel wat verschillende groene en blauwe en soms ook roze haarkleuren. Mermaid pastel haarkleuren zijn erg moeilijk te zetten en te onderhouden. Wees dus niet verbaasd dat je enkele uren in de kappersstoel moet zitten.

mermaid-haarkleur-vlecht
mermaid-haarkleur-vlecht

(foto)

Toch zijn mermaid haarkleuren het altijd waard! Ze zijn namelijk heel erg mooi en perfect voor een feestje, een festival of een leuke zomervakantie.

pastel-haarkleuren
pastel-haarkleuren

(foto)

mermaid-haarkleur
mermaid-haarkleur

(foto)

Rosegouden haarkleuren

Dit was ook een van de originele pastel haarkleuren en was jarenlang een grote trend: een rosegouden haarkleur. Het is nog altijd een topper die erg veel gevraagd wordt bij de kapper!

rose-gold-haarkleur
rose-gold-haarkleur

(foto)

Mintgroene haarkleuren

mintgroen-haarkleur-pastel
mintgroen-haarkleur-pastel

(foto)

Balayage met pastelkleuren in je haar

Nog een andere optie: je kan een balayage in je haren laten verven met pastelkleuren. Of bijvoorbeeld kiezen voor een ombre haarkleur, maar dan met pastel.

rose-gold-balayage
rose-gold-balayage

(foto)

Hoe pastel haarkleuren onderhouden?

Pastelkleuren onderhouden is niet makkelijk. Net zoals met andere haarkleuren die niet permanent zijn, wast pastel erg snel uit het haar. Indien je niet tweewekelijks bij de kapper op bezoek wilt is het dan ook aan te raden dat je een effen pastel haarkleur kiest, in 1 kleur dus.

Deze kan je namelijk makkelijk onderhouden met een potje pastel haarkleur. Ook kan het een goed idee zijn om een shampoo te gebruiken die speciaal gemaakt is om je kleur te onderhouden. Gebruik daarnaast ook een heel goed voedend haarmasker! Dit zijn onze favorieten:

olaplex-haarmasker
olaplex-haarmasker

Dit shop je hier

shea-moisture-haarmasker
shea-moisture-haarmasker

Dit shop je hier

pastel-haarverf
pastel-haarverf

Pastel haarverf: voor als je zelf graag je kleur wilt bijhouden en niet iedere paar weken naar de kapper wilt gaan.