in

Parkeren bij een airport

(Last Updated On: April 8, 2020)

Hoe kan je goedkoop parkeren bij een airport? Vaak is dat helemaal geen sinecure. Je zit met de stress van op reis te gaan, maar daarbij komt dan ook nog wel dat je ook de auto moet parkeren. De parking bij een luchthaven zelf is vaak heel erg duur en er is niet altijd veel plaats (afhankelijk wanneer je op reis vertrekt, natuurlijk). 

Er bestaan verschillende manieren waarop je kan parkeren bij een airport: valet parkeren (daarbij geef je de auto af aan de luchthaven en moet je je er niets meer van aantrekken), shuttle parkeren,…. Je ontdek deze verschillende mogelijkheden bij parkos.be.

Valet parkeren bij een airport

Vaak kan je bij de airport kiezen voor valet parkeren. Wat is valet parkeren? Je geeft dan je eigen auto af en hoeft niet helemaal zelf naar de parking te rijden.

Hoe werkt Valet parkeren dan? Op de dag van afreizen rij je gewoon naar de luchthaven. Op voorhand heb je al even contact gehad met de aanbieder van de valet parking zodat zij weten dat je eraan komt. Er staat dan – als alles goed gaat – een valetwachter op je te wachten zodat hij of zij de auto uit jouw handen kan nemen en gaat parkeren. Zo kan jij gemakkelijk gaan inchecken en op reis vertrekken. Over je auto moet je je geen zorgen meer maken.

Helaas, de dag van de terugreis is aangebroken. Ook vandaag neem je weer eventjes contact op met de valet parking aanbieder om te laten weten dat je er weer aan komt en de auto graag terug wilt. Je haalt je koffers op en kan dan rechtstreeks weer in je auto stappen, superhandig, toch? Maar: hou er zeker rekening mee dat je de auto goed gaat controleren

 

Shuttle parkeren bij een airport

Nog een andere optie is shuttle parkeren. Wat is shuttle parkeren?Dit houdt in dat je met je eigen auto naar het parkeerterrein rijdt en zelf parkeert. Op het parkeerterrein vind je een shuttlebusje dat je naar de juiste terminal brengt op het vliegveld. 

Kom je terug van je reis? Dan moet je ook eventjes op voorhand laten weten aan de aanbieder van de parking dat je eraan komt, zo kunnen zij het shuttlebusje op tijd sturen. Zorg ervoor dat je je bagage al bent gaan ophalen en je kan in een keer door naar de shuttlebus. Van daar uit stap je snel in de auto en rij je weer naar huis.

Door deze manier van parkeren heb je veel zekerheid over waar de auto staat, dat heb je bij een valet parking dan weer niet. Ook wel handig: je houdt vaak ook gewoon zelf je autosleutels bij en hoeft deze niet af te geven. Soms kan het zo zijn dat de beheerder van het terrein vraagt uw sleutels achter te laten. Dit doen ze om het terrein optimaal te benutten. Het voordeel hiervan is dat de auto vaak al klaar staat wanneer bij terugkomst en u zich geen zorgen hoeft te maken over de sleutel tijdens de reis. Let hier wel op bij het boeken van de parking: niet iedere shuttleparking laat je je eigen sleutels houden.

 

Hoe werkt boeken met Parkos? 

Parkos is een vergelijkingswebsite voor parkings die gelegen zijn in de buurt van allerlei  nationale en internationale luchthavens. Via de website vind je een gemakkelijke en snelle methode  voor het vergelijken van parkings en reserveren van de  parkeerplaatsen: of dat nu valet parking is of shuttle parking. 

Written by admin