in

Zo lang mogelijk plezier hebben van jouw parasol: onze tips

(Last Updated On: June 7, 2020)

Zo lang mogelijk plezier hebben van jouw parasols: Als je de keuze hebt gemaakt voor een duurzame parasol dan ben je al goed op weg. Door duurzame materialen te kiezen zal je voor een lange tijd gebruik kunnen van je parasols. Maar zijn er nog andere manieren waardoor je een parasol nog langer kan laten meegaan. Ontdek deze tips in dit artikel: 

Gebruik het onderhoudsadvies

Bij het plaatsen van de parasols bij jou in de tuin zullen tuinspecialisten je onderhoudsadvies meegeven met betrekking tot de parasol zelf. Wij raden je echt aan om dit advies te volgen als je de parasols zo lang mogelijk wilt kunnen gebruiken. Van de plaatsing van de parasols tot aan het beschermen van het oppervlak van de parasol zelf, deze tips zijn er echt voor om je parasol zo lang mogelijk mee te laten gaan.

parasol-verzorgen
parasol-verzorgen

Ga niet aan de slag met corrosiemiddelen

Het is niet nodig om de parasols te behandelen met speciale corrosiemiddelen. Deze onderhoudsvriendelijke en duurzame parasols zijn namelijk gemaakt van aluminium. Dit materiaal staat bekend om de hoge mate van bescherming tegen corrosie, je hoeft dus niet bang te zijn voor roest. Dit is dan ook de reden dat wij niet aanraden om bijkomende middelen te gebruiken, dit is immers totaal niet nodig. Je doet er alleen maar kwaad mee én het is niet goed voor het milieu.

Doe de beschermhoes eromheen

Wanneer je een parasol koopt dan zal je bijna altijd een gratis beschermhoes krijgen bij de aankoop. Deze hoes maakt het een stuk makkelijker om de parasol tegen mogelijke schade te beschermen. Je hoeft de hoes natuurlijk niet altijd om de parasol te doen, maar het is wel handig om hem te gebruiken voor de regen of voor de hagel. Deze hoes voorkomt dat de parasol schade oploopt door heftige weersomstandigheden.

Zo’n hoes beschermt niet alleen tegen regen en hagel maar ook tegen verkleuringen! Ik dacht zelf altijd dat zo’n hoes onhandig was en niet nodig was om de parasol te beschermen, maar ik was echt verkeerd. We lieten onze eigen parasol veel te lang buitenstaan (ingeklapt) in de brandende zon en nu hebben we dus een gestreepte en lelijke afgebleekte parasol… ontzettend jammer.

parasol-duurzaam
parasol-duurzaam

Zet hem in de winter beschut

Indien het mogelijk is raden wij aan om de parasol in de winter op te bergen of om hem beschut te zetten. Wanneer hij namelijk nat wordt en vervolgens bevriest kan er schade aan het oppervlak ontstaan. Dit is verre van optimaal als je zo lang mogelijk gebruik wilt maken van de duurzame parasol. Mocht het mogelijk zijn dan is het altijd verstandig om dit te doen voor de optimale levensduur.

Door deze tips wordt het nog makkelijker om de parasol zo lang mogelijk te gebruiken. Gaat je paraplu na verloop van tijd toch stuk? Bij parasols.nl zijn alle onderdelen volledige recycleerbaar! Dit zorgt ervoor dat je onbewust nog duurzamer bezig bent dan dat je in eerste instantie al dacht.