in

Een paarse loper voor jouw feestje?

(Last Updated On: April 8, 2020)

Wanneer heb jij de laatste keer over een rode loper gelopen? Ik weet mijn laatste keer nog: ik was met mijn vriend bij het Film Festival van Gent en daar lag een rode loper. Enkele keren daarvoor liep ik over de rode loper bij beauty events of bij grote bedrijfsfeestjes. Het is dus niet bepaald standaard om over een rode loper te wandelen (ofja, laten we dat maar eerder flaneren noemen) en blijft ook heel bijzonder om een rode loper tegen te komen. Daarom is het ook ideaal om een loper te gebruiken als je een feestje hebt: zo heb jij ook je eigen loper voor al je gasten!

 

Een paarse loper?

 

Een paarse loper is de nieuwste trend als je voor je feestje graag een loper wilt. Ze worden steeds vaker gevraagd in de plaats van rode lopers, net omdat ze een wat meer casual vibe hebben. Geef je een feestje,open je je eigen (pop-up) shop of is er een andere reden waarom je wat extra aankleding voor je evenement wilt? Dan zijn paarse lopers op dit moment de grote trend om voor te kiezen, Pinterest staat er vol mee!

 

Paars in de geschiedenis

 

Maar waarom is het dan vooral de paarse loper die zo speciaal is? Dat komt voornamelijk door de kleur: het is een mengeling van roze en blauw, dus kan ook helemaal genderneutraal gebruikt worden. 

 

Daarnaast is paars ook een chique en dure kleur, dat dateert al van de Oudheid. Paars was een kleur die erg moeilijk te krijgen was, omdat de pigmenten waarvan de kleur gemaakt zijn, van de purperslak zijn. Die pigmenten waren al in trek bij de oude Romeinen, de slak is daardoor zelfs zo goed als uitgestorven. Eeuwen later is paars nog steeds een kleur die staat voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. In de Rooms-katholieke kerk is het een kleur die samenhangt met de vasten en advent. Ook voor de Sufragettes was paars een zeer belangrijke kleur: zij droegen paars om te vechten voor hun rechten als vrouw. Een kleur met veel betekenis in de geschiedenis, dus.

paarse-loper
paarse-loper

Een paarse loper voor jouw feestje

 

Dus of je nu gaat trouwen en graag een paarse loper wilt om een gezellige sfeer te creeren, de opening van je winkel wilt vieren of misschien voor een leuk tuinfeest: je kan paars ook altijd erg leuk combineren met andere kleuren en het staat minder hard en aanwezig dan een rode loper. 

 

Written by admin