in

Ode aan (de outfits van) Kaat Bollen #IstandwithKaat

(Last Updated On: January 13, 2021)

In België is er een bom gebarsten: een van de bekendste psychologen van het land, Kaat Bollen, mag geen psychologe meer zijn omwille van haar vrouwelijke outfits.

Natuurlijk is dat te idioot voor woorden en natuurlijk is het net weer een ouderwetse man geweest die er een probleem van gemaakt heeft. Ze staat namelijk bekend om haar meer vintage-style en pin-upstyle outfits (waar ik persoonlijk altijd veel inspiratie uit haal omdat ik ook gék ben op vrouwelijkere kleding). Ze heeft dan ook de eer aan zichzelf gehouden en is er zelf uitgestapt.

Door kleding je beroep niet mogen uitoefenen?

Het is anno 2021 echt niet normaal dat een vrouw omwille van haar kleding haar beroep niet meer mag uitoefenen.

Daarom geef ik graag wat tegengas omdat ik honderdduizenden vrouwen per maand hier als lezeres over de vloer krijg: laten we haar mooie looks en outfits net nog eens éxtra in the picture zetten en er zelf inspiratie uit putten! Er is namelijk helemaal niets mis met in je vrouwelijkheid staan (hell, ik kan het iedere vrouw aanraden)!

Kleiner en kleiner tot we krimpen

Is dit niet herkenbaar? Je werkt met mannen, studeert ermee,… en je merkt dat je jezelf automatisch al vaak wat kleiner maakt. Je stopt je meningen te geven omdat ze weggelachen worden of weggezet.

Bij mezelf merkte ik het ook snel op: ik werk nu met 2 mannen samen en als enige vrouw cijfer ik mezelf (soms) letterlijk weg. Zo stopte ik met het dragen van hakken omdat je me dan te hard kon horen (geen tapijten op de werkvloer, alleen harde ondergrond), echt! Nu ik daarbij stil sta, heb ik ook wel door dat dat belachelijk is en ben ik ook van plan om – zodra we weer op kantoor moeten gaan werken – mijn luidste schoenen aan te trekken 😉

Vrouwelijk is niet onprofessioneel

Anno 2021 is het echt pure waanzin dat je door je outfits je job niet mag uitvoeren. Blijkbaar is het normaal dat collega’s je Instagramfeed doorpluizen om iets te vinden om je op te pakken, professioneel gezien. Echt, i-di-oot.

Het hele beauty versus brains-gedoe, daar sta ik sowieso al niet achter. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten.

Anyway, ben jij ook zo geïnspireerd door Kaat zelf of haar bombshell outfits? Ik heb er hierondere enkele voor je geplaats, geïnspireerd op Kaat Bollen! #IStandwithKaat

Kaat Bollen outfits

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen)

 

Vive-Maria-Sugar-Rose-Dress-black-allover-38184
Vive-Maria-Sugar-Rose-Dress-black-allover-38184

Shop deze jurk hier

Vive-Maria-Miss-Sergeant-Shirt-blue-38205
Vive-Maria-Miss-Sergeant-Shirt-blue-38205

 

Shop deze jurk hier

Vive-Maria-Heidi-Lace-Shirt-black-38207
Vive-Maria-Heidi-Lace-Shirt-black-38207

Shop deze jurk hier

Written by admin