in

Waar je op moet letten bij plastische chirurgie

(Last Updated On: November 30, 2021)

Waar je op moet letten bij plastische chirurgie

 

Ben je geïnteresseerd om een plastische ingreep te laten uitvoeren? Zorg dan dat je geïnformeerd naar je eerste gesprek gaat en alle mogelijkheden goed op voorhand uitzoekt. Waar je op moet letten voor je zo’n ingreep laat uitvoeren, vertellen we je graag in deze blog.

Photo by Sam Moqadam on Unsplash

Doe je research vooraf

Wanneer je plastische chirurgie overweegt, zoals een facelift, is het belangrijk dat je goed je eigen verwachtingen kan verwoorden. Door de mogelijkheden te onderzoeken en resultaten en foto’s te vergelijken, verklein je de kans dat je ontevreden bent met je resultaat. Wees dus specifiek over je wensen. Bij een facelift is het bijvoorbeeld belangrijk om te verwoorden welke delen van je gezicht je wil veranderen én waarom: gaat het om de rimpels aan je ogen, hamsterwangen, je kaaklijn of je wenkbrauwen? Bij een neuscorrectie volstaat het niet om te zeggen dat je niet blij bent met je neus. Wees duidelijk over wat je wil veranderen: zijn de neusvleugels te groot, staat je neus wat scheef of is vind je hem te lang?

 

Naast de research van je gewenste resultaat, is ook de research naar een erkende chirurg erg belangrijk. Zoek diverse chirurgen hun website op en bekijk de loopbaan en licenties van de chirurg in kwestie. Lees ook reviews en klantervaringen en check of er een prijslijst online staat. 

Kom voorbereid naar je eerste consultatie

De eerste consultatie dient om je verwachtingen duidelijk te maken en hierbij geeft de chirurg je meer informatie over de mogelijkheden en het proces van de ingreep. Hierbij is het dus belangrijk dat je weet wat je moet doen voor, tijdens en na de ingreep; wat de medische implicaties of risico’s zijn; hoe de herstelperiode zal verlopen en natuurlijk: of er alternatieven zijn voor het resultaat dat je wenst. Dit is een open en medisch gesprek waar je je zorgen, vragen en wensen eerlijk kan communiceren.

 

Laat ten slotte wat bedenktijd tussen je eerste consultatie en operatie. Wanneer je geen goed gevoel hebt bij het gesprek, de ingreep of chirurg, ga dan langs bij een andere praktijk zodat je met een zeker gevoel je ingreep kan laten uitvoeren.

Bereid je voor op de anesthesie

Bijna alle plastische chirurgische ingrepen, zoals een ooglidcorrectie, gebeuren onder anesthesie of verdoving. Bij niet-chirurgische ingrepen zoals fillers of lasers, is dit niet het geval. Ook voor de ingreep heb je hierover een consultatie met een erkend anesthesist. Zorg dat je goed bijhoudt welke medicatie je neemt en welke allergieën je hebt. Dit is belangrijke informatie voor de anesthesist en zo kan hij of zij je optimaal voorbereiden voor de ingreep. Volg ook de richtlijnen op die je tijdens je eerste consultatie hebt gekregen in verband met medicatie, aspirine, eten, make-up, lenzen, kledij etc.

Written by admin