in

Opgemaakt in januari en februari 2017

(Last Updated On: July 12, 2019)

Ik besloot als goed voornemen ook om bij te houden welke producten ik allemaal opmaak, en dat natuurlijk ook met jullie te delen. Dit is mijn buit voor januari en februari en bij ieder product laat ik ook ineens weten of ik het opnieuw zou kopen of niet (zie het maar als een soort van mini-review).

Opgemaakte producten in januari en februari 2017

Wat maakte ik allemaal op?

 • Too Faced eye shadow primer shadow insurance: héérlijk spul en koop ik opnieuw als mijn Urban Decay Primer Potion op is, hier heb ik méér dan 2 jaar mee gedaan. Ik erger me nu weer dood aan de doe foot applicator van de UD… het tubetje van Too Faced is echt veel fijner!
 • Chanel Dimensions de Chanel mascara: ik vond dit een superfijne mascara, maar ik durf het geld er niet aan geven… dit was trouwens een sample size uit een magazine. Hij maakte mijn wimpers ongelofelijk mooi zwart, separeerde ze mooi, niks klontertjes… ik moet maar eens de Lotto gaan winnen!
 • Bourjois Beauty full volume mascara: vreselijk slecht, ik kreeg er klonters van en het borsteltje was te dik en breed. Bourjois heeft naar mijn mening veel andere en betere mascara’s
 • Catrice lip smoother: Deze heb ik opnieuw gekocht omdat ik de vorige tube opgemaakt had
 • Maybelline 24h super stay Concealer: heerlijke concealer, maar ik heb er op dit moment genoeg
 • Handzeep rozengeur Kruidvat: leuk, maar ik hoef m niet persé opnieuw te hebben
 • La Roche Posay cicaplast: deze crème had ik al jaren staan en heb ik de laatste maanden gebruikt om het litteken van mijn polsoperatie te doen vervagen. Aangezien ik geen merkbaar effect zag van de crème, zou ik het misschien niet aanraden (al was mijn tube misschien wel te oud, begin ik nu te denken?)
 • La Roche Posay Effaclar duo: deze is te sterk voor mijn huid nu, dus ik koop hem niet opnieuw. Maar als je geen gevoelige huid hebt én je hebt last van acné, raad ik je dit product zéker aan!
 • Natuurlijke haarkleuringen Naturtint: deze haarkleuringen kocht ik omdat mijn ombré haarkleur ietsje te gelig blond werd, en het verschil met mijn natuurlijke haarkleur te groot. Een énorme aanrader! Misschien wel iets duurder dan bijvoorbeeld L’Oréal oid, maar een veel aangenamere geur, minder schadelijke producten én een mooiere kleur. Veel pakjeshaarkleuringen uit de drogist geven een heel vies glansje op je haren.
 • L’Oréal Colorista grijze kleur haarspray… ik haatte dit product énorm. Maar dat konden jullie in deze L’oréal Colorista haarspray ervaring al lezen.
 • Dove Go Fresh komkommer deo: deze koop ik al jaren opnieuw, dit was mijn kleine tasversie. Deze heb ik nog in de grote versies in mijn badkamer staan
 • Roger & Gallet rose parfum: deze ga ik zeker opnieuw halen! Een heerlijke rozengeur, maar wat meer volwassen.
 • Hunkemoller parfum Sexy Pink: Hier heb ik nog enkele back-ups van en het is mijn favoriete parfum, al enkele maanden!
 • The Body shop mini parfum: fijn om in je tas te hebben, maar ik heb andere parfums die ik liever gebruik
 • Palmolive thermal mineral feel the massage: Deze douchegel gebruik ik al jaren ontzettend graag, maar ik weiger hem vanaf nu te kopen aangezien er microbeads in zitten. Kruidvat heeft een huismerkvariant met dezelfde geur en zonder de walgelijke microbeads erin… done deal!
 • Nivea hawaii flower shower oil: deze vind ik ook fijn, maar er zitten ook weer van die microbeads in… ik ga dus op zoek naar een beter alternatief!
 • La Roche Posay micellair water: mijn HOLY GRAIL voor skincare, samen met de producten van Paula’s choice! Deze koop ik opnieuw, en opnieuw… dit is ondertussen mijn tweede fles. Heel fijn voor mensen met een zeer gevoelig huidje zoals ik!
 • Ultra Doux Low Shampoo: ik ben al sinds kindsbeen af gék op de shampoos en conditioner van Ultra Doux maar dit was een enorme tegenvaller. Mijn haar werd er zelfs extreem vettig van, en ik train het net door het minder te wassen! Deze heb ik dan maar opgebruikt als conditioner (maar daar was hij eigenlijk ook niet fijn voor). Hun andere producten vind ik wel echt de moeite waard en koop ik opnieuw.
 • Redken Blonde Idol: deze toner kocht ik enkele jaren geleden toen ik mijn haren had laten blonderen. Het is een soort veredelde zilvershampoo. Lang verhaal kort: het werkte nooit en ik had nog steeds een gele gouden schijn op mijn blonde lokken. Jammer van het geld! Bij andere bloggers hoorde ik er echt goede verhalen over… misschien had mijn haar te veel warme pigmenten?
 • John Frieda Frizz Ease masker: dit moet misschien het tiende potje zijn dat ik gebruik. Hier blijf ik naar terugkeren (en koop ik alleen als er in het Kruidvat of op Bol.com een 2+2 gratis actie is op John Frieda). Heerlijk product dat je haren lekker zacht maakt.
 • Nivea Natural oil: deze olie is allebehalve natuurlijk en eigenlijk best duur voor wat het is. Dus heb ik bij een Chinese supermarkt een flesje pure amandelolie gekocht waarmee ik me insmeer na het douchen. Veel beter en tenminste echt natuurlijk! Als je het niet echt vindt dat er nog andere ingrediënten inzitten, is dit trouwens wel echt een aanrader!
 • De tuinen magnesiumolie: dit spulletje werd me jaren geleden aangeraden door mijn danspartner omdat ik veel last had van spierpijnen. Daar werkt het goed voor, maar als je een gevoelige maag en darmen hebt zoals ik, blijf je hier beter af! Je lichaam absorbeert de magnesium namelijk en dat kan een laxerend/krampopwekkend effect hebben. Kwam ik ook te laat achter 😉

Zo… dat zijn toch een hele hoop opgemaakte spulletjes voor januari en februari! Hebben jullie deze maanden favorieten ontdekt?