in

Opgemaakt in januari 2019

(Last Updated On: July 12, 2019)

Jeetje, wat is die eerste maand van 2019 om gevlogen zeg! Ik wilde weer gaan bijhouden wat ik allemaal opmaak van producten dit jaar (samen met mijn rolling project pan) en hopelijk zie ik een fijne evolutie op het einde van dit jaar: véél minder plastic afval, minder verzorgingsproducten die ik gebruik en wie weet maak ik veel van mijn verzorgingsproducten wel zelf. Dat zou fantastisch zijn!

Opgemaakt in januari

Door mijn rolling project pan, ga ik ietsje sneller door bepaalde producten. Waar ik normaal gezien meer zou roteren, blijf ik nu 1 product gebruiken tot het op is. Ondertussen gaan er weer meer en meer niet-cruelty free producten op (welke producten van Unilever zijn niet cruelty free) (welke merken zijn in België en Nederland dierproefvrij)

opgemaakt-januari-2019

Zo, mijn opgemaakte producten! Viel me eigenlijk nog heel erg goed mee, aangezien ik het gevoel had dat ik veel meer opgemaakt had. Je herkent misschien ook al wel enkele producten uit mijn rolling project pan zoals de shampoo en conditioner en zeep, maar het is me gelukt om alvast een eerste flesje foundation van Bourjois op te maken én ook mijn gezichtscrème van Paula’s Choice waar ik al jaren bij zweer.

Ook werd het tijd om nog eens mijn mascara te vervangen en had ik een fijne lippenbalsem opgemaakt. De fles ruitenreiniger is een ecologische ruitenreiniger van Colruyt en een énorme aanrader.

rolling-project-pan-schoonmaakproducten

Ook opgemaakt: de linkse fles Robijn. Hierna hebben we geloof ik nog 3 flessen Robijn liggen om op te maken, maar eentje daarvan is ondertussen al aangebroken. Hoewel het jarenlang mijn geur is geweest, en ook heel erg hielp toen ik net met mijn vriend samenwoonde (yay, mijn thuisgeur), wil ik dit in de toekomst niet meer in huis hebben. Het liefst van al schakel ik over naar een grote bak wasverzachter van Ecover. Maar… laten we dan eerst rustig de voorraad die we hebben maar opgebruiken. Ik kijk er stiekem wel heel erg naar uit, om weer bijna 100% dierproefvrije producten in ons huis te hebben.

En aangezien er niets nieuws (of toch heel erg weinig) binnenkomt, zien we de berging en badkamer leger en leger worden. Heerlijk! Natuurlijk hielp ons 30 days of minimalism game daar ook heel erg mee, maar daar zaten geen producten in om op te maken.

Ondertussen heb ik voor februari ook al flink wat producten in mijn opgemaakt-mandje zitten. Een kleine tip van de sluier: het gaat erg lekker met mijn rolling project pan!