in

Mijn knutselkamer: hoe berg ik mijn bullet journal en knutselspullen op?

(Last Updated On: January 14, 2020)

Hoe berg jij je knutselspullen en je bullet journal spulletjes op? Da’s een vraag die ik erg regelmatig krijg. En het is ook gewoon erg leuk om eens bij iemand anders te gaan rondsnuisteren en te kijken hoe zij alles opbergen, toch? Dat vind ik toch altijd erg leuk om te doen, haha! Als jij graag wilt ontdekken hoe ik mijn steeds groeiende collectie bullet journals, pennen, brushpennen, verf, aquarelverf, acrylverf, penselen, papier etc opberg, is dit zeker een leuk inspiratieartikel voor jou!

Orde in de chaos krijgen

Enkele maanden geleden zag deze kamer er helemaal anders uit: ik had nog maar net ontdekt dat ik het wel erg leuk vond om aan de slag te gaan met acrylverf of om verder te gaan met Bullet Journals, en ik heb gewoon een hele eigen kamer gekregen in dit huis om mijn ding te doen. Voor mij superfijn, want zo heb ik ineens ook een aparte kamer om mijn video’s voor Youtube op te nemen.

Acryllades voor al mijn pennen, brushpennen en stiften

Deze acryllades heb ik nog maar een maand of drie in huis, maar ik ben er zo blij mee! Hiervoor had ik alles in bekers staan, maar dat stond rommelig én viel ook nog eens constant om.

Ik heb 1 set langere acryllades (A4 formaat) die ik voornamelijk gebruik om er de langere pennen en stiften in op te bergen: hierin zitten mijn 50 Crayola supertips stiften (budget aanrader), mijn Tombow brushpennen en mijn Ecoline brushpennen (grote favoriet) en Zebra mildliners.

stiften-opbergen
stiften-opbergen

Deze  A4-lades shop je hier

Dan heb ik ook nog 3 vierkante acryllades gekocht om mijn gewone pennen, gelpennen (mijn favorieten), accessoires etc in op te bergen. Supergemakkelijk, want deze zaten eerst verdeeld over 4 à 5 verschillende pennenzakken… niet zo handig! Nu zie ik alles in één oogopslag liggen en dat vind ik echt fantastisch! Ik gebruik al mijn spulletjes veel meer en ik verlies minder uit het oog. En aangezien dat het doel was van mijn acryllades… perfect!

En hier vind je de vierkante acryllades

acryllades opbergen

Mijn bullet journals

Ik heb veel bullet journals, ik weet het… zeker sinds ik met mijn Youtubekanaal begonnen ben, merk ik dat ik al snel een bujo erbij koop ‘omdat het fijn is om die te reviewen’. Help! Wat ik vroeger dus had met make-up, heb ik nu met bullet journals gekregen… uh-oh! Eerst had ik mijn bullet journals op een grote stapel liggen, maar dat werd echt heel erg vervelend.

Ik kocht op Bol hele simpele boekensteunen en besloot ze staand naast elkaar op te bergen. Het is nog niet 100% ideaal, ik heb gewoon ook te veel bullet journals klaarliggen om te reviewen, maar het is al wel veel fijner om te weten wat ik allemaal nog heb liggen! Ik koos voor hele simpele, zwarte boekensteunen (de goedkoopste, geloof ik), maar ik had denk ik beter wel stevigere boekensteunen gekocht. Deze houden het gewicht van al mijn bullet journals toch niet zo heel erg goed.

bullet-journals-opbergen
bullet-journals-opbergen

Hier vind je de boekensteunen

Dan heb ik nog een gouden rekje waar ik mijn bullet journal die ik nu aan het gebruiken ben, in leg, samen met nog aquarelwerkjes die af zijn. Of soms zitten daar ook nog papieren tussen met swatches die ik graag nog wil verwerken in een bujo. Ik kocht dit rekje bij Maisons du Monde, maar was niet gek van hun service. Bij Aliexpress hebben ze er ook, en als je goed vergelijkt, vind je wel een goede versie die niet te duur is:

opbergrekje-bullet-journals
opbergrekje-bullet-journals

Hier vind je het gouden rekje dat ik gebruik

Mijn penselen

Dit is een superlief cadeau van mijn vriend: ik wist nooit goed hoe ik mijn penselen moest opbergen, dus stak ik ze maar in een bekertje. Staat leuk, maar het valt echt vaak om… en da’s natuurlijk niet zo handig. Hij kocht deze penselenhouder / potloodhouder op Aliexpress voor mij als cadeautje (met katten erop, natuurlijk <3 ):

Je shopt deze penselenhouder / potloodhouder hier

Mijn knutselspullen, acrylverf, washi tape, stempels,…

Deze Ikea Alex-ladekastjes zijn ongelofelijk veel te vinden in allerlei beautykamers maar ook bij knutselfanaten! Oorspronkelijk stond deze beneden bij het bureau dat we hebben, maar we besloten de mijne – die toch vol zat met bullet journal spulletjes – naar mijn kamertje boven te verhuizen. Dat was veel makkelijker! In deze lades zit mijn washi-tape, mijn stempels en inkt, mijn tubes acrylverf en pouring medium van de action, extra spulletjes die als reserve dienen etc,…

washi-tape-opbergen
washi-tape-opbergen

Mijn kastje komt van Ikea, maar als je liever een andere stijl hebt, staan er hier ook prachtige ladekastjes

Mijn buffetkast

Deze kast is mee verhuisd en had oorspronkelijk (toen ik nog in mijn appartement woonde) mijn schoenen, tassen en nog wat andere dingen. Nu zitten mijn tassen er ook nog in, maar ook mijn papiervoorraad, ecoline, klaargemaakte flessen voor acrylgieten,… de wat grotere knutselspullen die ik niet zo makkelijk opgeborgen kreeg.

papier-canvassen-opbergen
papier-canvassen-opbergen
knutselspullen-opbergen
knutselspullen-opbergen
acrylgieten-spullen-opbergen
acrylgieten-spullen-opbergen

Mijn rekjes

Deze komen van Brico en zijn de goedkoopste die ik maar kon vinden… maar ze zijn helemaal niet zo kwalitatief. Wat had ik ook verwacht… Maar goed, deze kocht ik omdat ik wat meer opbergruimte nodig had voor mijn bullet journals en co, maar ook omdat ik extra ruimte nodig had om mijn acrylgiet-werkjes te laten drogen. Onderin heb ik ook enkele stoffen manden waar ik onder andere mijn haardroger in opberg (voor knutselwerkjes), enkele grote tekenboeken, en in de linkermand steek ik alles waar ik nog een Youtube-video van moet maken, of waar ik nog foto’s van moet nemen voor ik het mag beginnen gebruiken.

Hier vind je vergelijkbare rekjes

Hoe berg ik mijn stickers op?

Ik kocht een poosje terug een hoop stickers op AliExpress, maar had een goede methode nodig om mijn stickers op te bergen. Dit was mijn oplossing: ik kocht het mapje apart op AliExpress, en alle mapjes erin ook. Die zijn echt waar super, supergemakkelijk om veel stickers op te bergen. Je kan alle stickers uit hun verpakking halen, en in deze ‘ziplock’ zakjes steken. Zo zie je in 1 oogopslag welke stickers je allemaal in huis hebt.

stickers-opbergen-opruimen
stickers-opbergen-opruimen
stickers-opruimen
stickers-opruimen