in

Welke oogschaduw staat het mooiste bij je oogkleur?

(Last Updated On: March 21, 2021)

Welke oogschaduw staat het mooiste bij je oogkleur?  Een beetje make-up kan ervoor zorgen dat bepaalde delen van je lichaam extra goed naar voren komen. Door oogschaduw te gebruiken kan je ervoor zorgen dat jouw ogen stralen!

Maar voor veel vrouwen kan het lastig zijn om de juiste kleur oogschaduw te bepalen. Welke kleur past immers goed bij de kleur van je oog?

Daarnaast is oogschaduw vaak ook erg fel, veel vrouwen dragen het alleen bij bijzondere gelegenheden waardoor zij een beetje zenuwachtig zijn om het in hun make-up look te zetten, of er zelfs helemaal van af zien.

Ben jij die vrouw? Of ben jij simpelweg benieuwd welke kleuren oogschaduw goed bij jouw ogen passen? Lees dan snel verder en kom erachter welke kleur oogschaduw bij jou past.

Ogen eruit knallen met oogschaduw

Oogschaduw kan ervoor zorgen dat de kleur van jouw ogen helemaal naar buiten komt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een intense, kleurrijke look krijgt, maar ook een intense blik in je ogen die man en vrouw laat smelten.

Om je ogen er het meest eruit te laten knallen, spreekt het voor zich dat je voor een kleur gecontrasteerd aan je eigen oog gaat.

Als je niet weet welke kleur dit is, dan kun je een kleurenwiel (in het engels: ‘color wheel’ als je op Pinterest wilt gaan zoeken) raadplegen om te bepalen welke kleur dit zou moeten zijn.

 

Felle oogschaduw durven te gebruiken

Het is enorm belangrijk dat je de stap durft te zetten om felle oogschaduw te gebruiken. Als je het zelden gebruikt, dan kan het onwennig aanvoelen of misschien voel je je zelfs een clown. Maar probeer je hier overheen te zetten.

Een felle, aanwezige oogschaduw is echt niet iets dat je alleen naar een exclusief feest kunt dragen. Ook in je dagelijks leven; naar het werk, naar de supermarkt of naar school kan je heel goed oogschaduw gebruiken in je dagelijkse make-up look.

Je kan een felle oogschaduw ook gebruiken met bruintinten of nude kleuren als accent in de buitenste ooghoek.

 

felle-oogschaduw
felle-oogschaduw

Oogschaduw voor blauwe ogen

Kleuren die tegengesteld zijn aan blauw zijn paars, bruin en rood. Maar als je voor een zachte look wil gaan, dan kan je ook prima kiezen voor een naturel of aardetint, die zullen jouw ogen extra laten stralen!

Je zou dus voor een feestelijke look voor paarse of rode oogschaduw kunnen kiezen. Maar als je het iets rustiger aan wil doen, dan kan bruin of beige ook een prachtige oogschaduw voor blauwe ogen zijn.

blauwe-ogen-oogschaduw
blauwe-ogen-oogschaduw

Als je de oogschaduw wil combineren met je kleding, dan is het belangrijk om de kleur van je ogen ook terug te laten komen in de kleding. Kies dus voor een donkerblauw item, bij voorkeur in de bovenkleding. Denk bijvoorbeeld aan een nette donkerblauwe colbert om je look helemaal af te maken!

Pasteltinten zijn ook weer helemaal in de mode, waardoor je ook prima een lila oogschaduw met idem kleding zou kunnen combineren.

oogschaduw-blauwe-ogen
oogschaduw-blauwe-ogen

Shop dit palette hier

oogschaduw-voor-blauwe-ogen
oogschaduw-voor-blauwe-ogen

Shop dit palette hier

Oogschaduw voor groene ogen

De kleur die contrasteert met groen is paars. Als je dus helemaal uit wil pakken, dan is paars echt jouw kleur! Wil je het iets rustiger aan doen, kies dan voor warme tinten met een oranje of bruine ondertoon. Bruin staat je werkelijk prachtig!

groene-ogen-oogschaduw-hazel
groene-ogen-oogschaduw-hazel

Als je kiest voor bruine oogschaduw, kan je de kleur van de oogschaduw laten matchen met een bruine accessoire, bijvoorbeeld je leren tas.

Op deze manier wordt je look gemakkelijk een geheel! Als je de look iets minder zwaar wil maken, kies dan voor een lichtere tint of een dunnere laag oogschaduw. Oogschaduw voor groene ogen kan werkelijk alle kanten op.

Nog meer oogschaduw voor groene ogen

blauwe-en-groene-ogen-oogschaduw
blauwe-en-groene-ogen-oogschaduw

Shop dit palette hier

oogschaduw-groene-ogen
oogschaduw-groene-ogen

Shop dit palette hier

Oogschaduw voor grijze ogen

Wanneer je grijze ogen hebt, is er niet echt een kleur die contrasteert in de kleurencirkel. Dit betekent dat bijna alles bij jou past! Maar door de koele, sprekende grijsheid van je ogen kan je gemakkelijk meer diepte creëeren door niet voor te felle kleuren te gaan.

Kies bijvoorbeeld voor donkere kleuren, antraciet of zwart. Kies bij voorkeur voor een glanzende oogschaduw die je ogen extra laat stralen.

grijze-ogen-oogschaduw
grijze-ogen-oogschaduw

Mocht je toch een keer voor een felle look willen gaan, dan past eigenlijk iedere kleur goed bij je ogen. Je kunt de look gemakkelijk een geheel maken door de kleur naar keuze terug te laten komen in de rest van je make-up of in je kleding.

oogschaduw-groene-ogen
oogschaduw-groene-ogen

Shop dit palette hier

Oogschaduw voor bruine ogen

Afgaande op het kleurenwiel, zou men kunnen stellen dat bruine ogen het meest knallen met tinten die blauw of paars van aard zijn. Maar omdat bruin heel makkelijk matcht met allerlei kleuren, staan eigenlijk alle kleuren oogschaduw jou prachtig. Geluksvogel!

bruine-ogen-oogschaduw
bruine-ogen-oogschaduw

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor blauwtinten, grijs of naturel kleurige oogschaduw voor bruine ogen. Om je ogen extra eruit te laten komen kies je voor een outfit die goed complementeren bij je ogen; denk dus aan bruin, oranje en rood.

Als je helemaal wil uitpakken, dan is het ook zeer aan te raden om voor gouden stukken of accessoires te kiezen.

oogschaduw-neutrale-kleuren
oogschaduw-neutrale-kleuren

Shop dit palette hier

bruine-oogschaduw-kleuren
bruine-oogschaduw-kleuren

Shop dit palette hier

Experimenteer met je make-up look

Dat er bepaalde kleuren zijn die jouw ogen er het beste uit laten komen, betekent natuurlijk niet dat je alleen nog maar oogschaduw in deze kleurtinten moet gaan gebruiken. Om jouw eigen, persoonlijke look te creëeren is het juist belangrijk dat je veel experimenteert met verschillende kleuren.

Daarnaast dien je er natuurlijk ook rekening mee te houden dat een spetterende look niet alleen staat of faalt met de juiste oogschaduw. Voor een goede look moet je rekening houden met het gehele plaatje. Houd dus ook rekening met je kleding, lippenstift en de rest van je make-up!

Je kunt verder ook experimenteren door verschillende kleuren met elkaar te mixen. Op deze manier kom jij erachter wat bij jou past. De kleur oogschaduw die je het beste kan kiezen hangt uiteindelijk natuurlijk niet alleen af van de kleur van je ogen.

Het heeft ook met je karakter te maken. Kies voor felle kleuren als jij je daar prettig bij voelt, en kies voor wat rustigere kleuren als je nog niet zo gewend bent aan het dragen van oogschaduw of de look een beetje zacht wil houden.

Als je nerveus bent om oogschaduw te gaan dragen, kan je ook beginnen met een klein gedeelte van het ooglid te bedekken, en dit langzamerhand uit te breiden tot je een complete look hebt.

Nog meer make-up tips: