in

Oktober wordt mijn resetmaand

(Last Updated On: July 11, 2019)

Een resetmaand? Wat is dat nu weer! Wel, sinds deze zomer heb ik nogal het gevoel dat alles een beetje aan mij voorbij gaat: ik leef van to-do list tot to-do list en er lijkt gewoon geen einde meer aan te komen. Ik was deze maand aan het denken wat ik daarvan het irritantste vond en dit kwam eruit:

  • ik spendeer veel te veel tijd achter elektronica en heb pas rust als ik slaap. Niet oké. (concrete doelen: minder hersenloos op smartphone zitten, minder op Facebook en andere sociale media)
  • ik ren en loop van Kialapunt naar de post naar huis… dit begin ik écht kotsbeu te worden. Daarom ook in oktober weer een no-buy! Ik heb ook geprobeerd een postbus te regelen, maar blijkt dat je voor die dingen dus ook gewoon je postkantoor binnen moet, en alleen binnen kan op de uren dat de post open is. Pretty useless, in mijn ogen. Nu gaan mijn thuiswerk-middagpauzes en zaterdagochtenden te vaak op aan naar de Post oid gaan en daar wil ik ook graag vanaf.
  • Meer Belle knuffelen! Toen Belle een paar weekjes geleden erg ziek was, werd ik ineens overmand door een enorm spijtgevoel. Verdorie, daar zat ik dan de verhuis van mijn site te regelen en te hangen op internet… wat als het ineens erg slecht met haar zou gaan? Dit moet ik echt dringend gaan veranderen.
  • Geen take-away meer en veel minder gaan snoepen. Door alle verhuisstress van de site en door ziek thuis te zitten ben ik in een slecht ritme geraakt: ik eet veel ongezonder, beweeg minder en laat te vaak take-away komen. Een cold turkey zal hier hopelijk deugd doen!
  • Meer afspreken met de mensen die ik zo graag zie: door de verhuis heb ik vaak avonden lang thuisgezeten, alleen. En op den duur begon dat echt enorm aan mij te vreten. Nee, mensen konden niet langskomen want ik was met de site bezig – drukdrukdruk –  en had maar 2-3 uurtjes per avond om eraan te werken. Nu de site weer verhuisd is, moet ik echt weer socialer gaan doen 🙂
  • Ik zei het al, oktober wordt weer een less-buy: ik mag alleen vaste lasten, dierenartskosten, eventuele dokterskosten, eten,… kopen. En als ik eindelijk dat goddelijke paar laarzen/ prachtige jas/… vind, mag het ook. Maar alleen als het is wat ik al maanden zoek.
  • Meer water drinken, meer vitamines nemen (ietsje te vaak ziek geweest de laatste tijd)
  • Mijn 30 day minimalism challenge volhouden
  • Hopelijk weer beter slapen
  • Mijn huishouden op orde krijgen… ik zit te denken over een poetshulp, maar daar ben ik een te grote controlefreak voor.

De vorige no-buy/less-buy is mij enorm goed bevallen, daarom wil ik het graag opnieuw doen. Ik had helemaal niet meer de nood om (onbewust) eens naar nieuwe collecties te gaan kijken en zat ook niet altijd te wachten op pakketjes, moest nog amper naar het postkantoor. Mijn vrije tijd was weer van mij! Dit keer breid ik het dus een beetje meer uit, en ik heb er zin in! Ik ga ook een 30 day minimalism challenge doen om alles hier wat opgeruimder te krijgen. Maar: in september heb ik veel van mijn herfstwishlist gehaald: jullie gaan dus – lekker tegenstrijdig ook – veel shoplogs zien verschijnen! Nuja, beetje balans zoeken zeker? 😀

Written by admin