in

Je haarkleur laten uitgroeien naar je natuurlijke haarkleur: tips en tricks

(Last Updated On: July 12, 2019)

Al bijna een jaar ben ik bezig met mijn haarkleur te laten uitgroeien naar mijn natuurlijke haarkleur. Jaren terug verfde ik mijn haren in een rode haarkleur, ik heb bruine haarkleuren gehad en ging daarna weer over naar blonde haarkleuren. Ik wilde eigenlijk graag weer richting mijn eigen haarkleur gaan (mijn wannahave haarkleur is bronde) wat eigenlijk een donkerblonde haarkleur is. Erger nog: ik wilde eigenlijk mijn eigen haarkleur verven (denk: Rosie Huntington-Whiteley… da’s ongeveer mijn eigen haarkleur. What was I thinking!). Maar wat met de uitgroei? Misschien wil jij ook wel een geverfde haarkleur laten uitgroeien en misschien ook naar een grijze haarkleur of witte haarkleur? Hopelijk kunnen mijn tips je dan ook verder helpen!

Nuja, het was leuk geweest met dat verven van mijn haren… iedere keer had ik met pakjesverf (L’Oréal, Garnier,…) een superlelijke na-schijn. Ook op den duur helaas met natuurlijkere haarverf die ik kocht bij Essenza/ Holland & Barrett. Hetzelfde als ik het voor honderden euro’s liet verven bij de kapper: ofwel ging het binnen de week uit mijn haren, ofwel had ik een gekke schijn over mijn haren. Tof.

Terug naar mijn natuurlijke haarkleur

Sinds ik bezig ben met dierproefvrije make-up en minimalisme, vind ik het belangrijk om ook een zo simpel mogelijke beautyroutine te hebben. En in mijn ogen hoort daar geen haren verven meer bij. Ik ben ook echt heel happy met mijn eigen haarkleur en ik merk dat het ook perfect past bij mijn oogkleur en huidskleur. It all comes together 🙂

Dus: het besluit was genomen… ik zou mijn oude haarkleur weer terug laten groeien, maar hoe? En hoe lang gaat het duren voordat alle haarverf uit mijn haren gegroeid is? Zou ik het kunnen bijkleuren naar mijn natuurlijke haarkleur?

Je oude haarkleur laten uitgroeien

Stap 1: om de overgang te vergemakkelijken, ga je naar de kapper en laat je een lage balayage haarkleur verven in je haren. Balayage kapsels zijn superhip op dit moment, en ze zijn echt top om je haarkleur uit te laten groeien. Dus, dat liet ik een jaar geleden doen.

Stap 2: groeien, groeien en groeien! Daarna liet ik mijn haren groeien en groeien. Geduld hebben is de boodschap hier, gemiddeld groeit je haar een centimeter per maand. Wachten, baby…

Stap 2 bis: En we verven het in een  kleur die op de uitgroei lijkt.  Noooo, hier heb ik spijt van gehad! Ik verfde de punten van mijn haar in een kleur die best goed lijkt op mijn eigen haarkleur. En na twee weken waren mijn punten nog geler dan ervoor, geen zilvershampoo kon ertegenop. Do not try this at home 🙁

Stap 3: Bijknippen! Over deze stap heb ik énorm getwijfeld… ik was die dooie, gele punten in mijn haar echt zo beu en ik wou weer gezonder haar. En ineens zoveel mogelijk van die geel gekleurde puntjes die compleet dood waren, als dat eventjes kon. Dus, tijd voor mijn eerste korte kapsel (nuja, eerder een bobkapsel of lob kapsel). En nu enkele dagen geleden begon het nog meer te kriebelen en ging ik voor een nog korter kapsel! Op dit moment overweeg ik zelfs een pixie cut te laten knippen…

Kapsels voor tijdens het uitgroeien

Ik koos tijdens deze periode heel vaak voor knotjeskapsels en chignons of andere opsteekkapsels.

 

ps: ik ontdekte tijdens dit proces dat ik blijkbaar al heel veel witte haren heb (ik ben begin deze maand net 30 geworden)… maar daarover binnenkort een apart artikel!