in

Nagellak trends voor 2021: de leukste nagellakkleuren!

(Last Updated On: March 21, 2021)

Nagellak trends voor 2021: de leukste nagellakkleuren! Afgelopen zomer hebben we de meest gewaagde nagellak trends gezien, variërend van fluorkleuren tot de meest gekopieerde trend van veelkleurige nagels. De nagellaktrends voor 2021 laten echter zien dat veelkleurige of felgekleurde nagels worden vervangen door de meest natuurlijke ontwerpen en kleuren!

Lees ook: make-uptrends 2021

Lees ook: hoe smokey eyes maken?

De mooiste nagellak trends 2021

De natuurlijke manicure is terug en binnen deze trend zullen er in 2021 verschillende stijlen naast elkaar bestaan: nude tinten, licht pastelroze en zelfs de lichtste manicure met een simpele transparante lak of met een kleur die heel dicht bij je huidskleur ligt. Daarnaast zien we ook veel nail art en knallendere kleurtjes nagellak

nail-art-trends
nail-art-trends

Zonder twijfel is een van de meer bekende kleuren de bijna nude pastelroze tint die erg aanwezig was in de manicures van sommige influencers. Dit wordt de grote favoriet, vooral omdat het perfect is om nog meer je bruine kleur te benadrukken dankzij maanden van zon en hitte.

 

Nagellak 2021 trends op Instagram

In de wereld van nail art zijn de nieuwe trends voor het nieuwe jaar al merkbaar. Het bewijs hiervan is je Instagram-feed: influencers hebben de felle kleuren die ze in de zomer droegen vervangen door een manicure in natuurlijke tinten.

nude-nagellak-huidskleur
nude-nagellak-huidskleur

Binnen deze trend zijn er verschillende mogelijkheden. Naast de eerder genoemde nude tinten en pastelroze heb je ook perzik, aardetinten en zelfs een klein beetje transparante nagellak.

 • perzik
 • aardetinten
 • transparante nagellak

Lees ook: zelf gelnagels plaatsen

1. Klassiekers worden weer een trend: rode nagellak

Is er in het tijdperk van regenbogen en eenhoorns ruimte voor een natuurlijke manicure? Nail art, gelnagels, stickers en fantasie zijn de super ingeburgerd geraakt en ze lijken niet bereid om de nail art van dit seizoen zomaar op te geven.

De waarheid is dat er klassiekers zijn die altijd weer een trend worden. Deze klassiekers kunnen alle modes of trends doorstaan, zelfs als iedereen ze lijkt te zijn vergeten.

En in die onvermoeibare schans zitten natuurlijke nageltrends die, verrassend genoeg, een niche hebben weten te veroveren voor het komend seizoen.

nagellak-trends
nagellak-trends

2. Anti-manicure

De trend van ‘nude’ nagels wint weer aan kracht en mode-experts hebben dit concept al gedoopt met de naam anti-manicure, wat niet alleen discreet is maar ook voor extra comfort zorgt, omdat je je nagels niet hoeft te retoucheren en te lakken.

Voor op kantoor, een werkevenement, een bruiloft of een etentje met vrienden, de nieuwste nagellak trends zijn ideaal voor allerlei outfits en kan je combineren met allerlei modetrends.

Het enige dat je nodig hebt om het op de juiste manier te dragen, is dat je nagels goed gevijld, egaal en schoon zijn, vergezeld van een natuurlijke glans of zelfs in de puurste ‘nude’ stijl: met zo min mogelijk nagellak.

nagel-vormen
nagel-vormen

3. Nagellakkleuren voor de lente / zomer 2021

Ontdek de belangrijkste trends in nagelvormen en -ontwerpen, evenals de trendy nagellakkleuren voor de lente / zomer 2021. Twee van nature korte of zeer lange uitstekende nagellengtes vallen op dit jaar.

gele-nagellak
gele-nagellak

Ook zagen we klassieke ronde en vierkante spikes op de catwalks. Nu we het er toch over hebben, de meest populaire trendy nagelkleuren voor het seizoen waren geel, metallic en rood, evenals veel glitter. Bij de ontspannen en subtiele kant van de nagellak 2021 trends waren onder andere huidskleurige nagellak en French manicures een enorme hit!

rode-nagellak
rode-nagellak
metallic-nagellak
metallic-nagellak

4. Nagelvormen en lengte

 • Korte natuurlijke nagels: je zult vast al hebben gemerkt dat je geen fabelachtig lange nagels hoeft te hebben om plezier te hebben met nagellak. Sommige nagels waren zo kort dat ze niet eens een witte rand hadden die zichtbaar was.
 • Lange ovale nagels: de ovale vormen voegen direct drama toe aan je hand, maar zijn iets eleganter dan een enge scherpe nagel.
 • Natuurlijk ronde nagels: het is niet verrassend dat de meeste modellen dit seizoen hun nagels rond en op normale lengte hielden, met een klein beetje wit van je nagel zichtbaar. Makkelijk in onderhoud en ziet er erg natuurlijk uit.

5. Modieuze nagelontwerpen: inspiratie

 • Nude look: als je het minimalistische type bent, dan is dit misschien je favoriet van alle nageltrends voor 2021, namelijk je nagels gewoon kaal en natuurlijk houden, met slechts een lichte laag heldere lak voor kracht en glans (onze favoriet)
 • Eenvoudige nail art: een klein beetje tekenen op je nagels. Er is iets moois aan het toevoegen van iets aan een verder volledig ongelakte nagel. Bijvoorbeeld een lijn, een stip of een bloem op de nagel, zonder die helemaal te beschilderen of bedekken met een heldere lak.
 • Klassieke French manicure: een klassieke French manicure zal nooit uit de mode raken. Het is net als bij “make-up zonder make-up”, waardoor de nagels er wat zachter en de uiteinden wat witter uitzien. Ideaal om met een nagelpotloodje te werken en een fijne French manicure kit te kopen.
 • Kleurrijke French manicure: kleurrijke nagellak op je French tips zijn zo leuk dit seizoen, de keuze is tussen zachte pastelkleuren tot neontinten.
 • Pointillisme: nagelkunstenaars stippen individuele puntjes aan voor een minimalistisch en elegant effect.
 • Gewaagde combinaties: je bent niet beperkt tot het dragen van slechts één kleur nagellak op je hand. Combineer sommige nagels met een effen, neutrale kleur en andere met iets gewaagdere ontwerpen.

Trendy nagelkleuren zomer 2021

 • Zoals we al zeiden: perzik, nude en roze vormen de grootste trends in 2021. Een natuurlijke perzikkleur ziet er zacht en delicaat uit; het is bijna nude, maar met een vleugje extra warmte die zó perfect is als jij zelf ook een warmere ondertoon in je huid hebt.
 • Heb je eerder een koelere ondertoon in je huid? Dan kies je beter voor een koelroze tint.
 • Tinten geel worden ook veel gebruikt. Ze kunnen een erg leuke optie zijn om een opvallend accent aan je outfit te geven.
 • Grijs is een zeer elegante optie. Er zijn verschillende grijstinten verkrijgbaar: koud of warm.
 • Ook binnen de huidige trends neemt witte nagellak een belangrijke plaats in.
 • Rood is een andere klassieker die in verschillende tinten kan worden gebruikt.
 • Paars blijft ook in 2021 een topper als nagellak trendkleur: we zien deze kleur heel vaak terugkomen in verschillende tinten
 • De tinten zilver en goud zijn een glamoureuze optie, ideaal om te dragen op evenementen of feesten, omdat ze discreet en elegant zijn, hoewel ze tegelijkertijd de aandacht trekken vanwege hun metallic kleur.
 • Zwart en donkere tinten vinden ook in dit seizoen een plekje. Nagels die zwart of donkergrijs zijn gekleurd zijn, komen vaak voor. Zwarte nagels zijn ideaal om met een bijzondere glitter te versieren, omdat het contrast er erg glamoureus uitziet.