in

Mondmaskers als modetrend?

(Last Updated On: May 28, 2020)

Mondmaskers als modetrend? Nu we met z’n allen opeens een mondmasker moeten gaan dragen zien we dat mondmaskers een heuse modetrend zijn geworden. Zo zijn er namelijk mondmaskers met leuke print, een grappige tekst of mooie versieringen online te koop.

Heel wat modehuizen, zo ook bijvoorbeeld Louis Vuitton, hebben al aangegeven dat ze volop bezig zijn met het ontwerpen van mondmaskers. Hoe denk jij daarover, ben jij ook op zoek naar hippe mondmaskers of maakt het jou niet uit, zolang je maar wat beschermd bent?

Welke soorten mondmaskers zijn er?

Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten mondmaskers verkrijgbaar. Zo kan je bijvoorbeeld chirurgische mondmaskers kopen bij de apotheker of kan je eventueel zelf een stoffen mondmasker maken: die stoffen mondmaskers kan je dan gemakkelijk in de kookwas stoppen om ze weer ontsmet te krijgen. Ondertussen hebben wij hier al een redelijk grote collectie mondmaskers liggen, net omdat we niet iedere dag een kookwas willen draaien.

Chirurgische mondmaskers

Wanneer we kijken naar de soorten mondmaskers die voor handen zijn zien we dat we allereerst natuurlijk de chirurgische maskers hebben. Deze maskers zijn normaliter blauw aan de buitenkant en bestaan uit een soort dunne, kwetsbare papieren stof.

Chirurgische mondmaskers kan je maar een keer gebruiken. Daarnaast zijn ze ook niet zo mooi of aangenaam om te dragen. Daarom dat meer en meer mensen overschakelen naar stoffen mondmaskers als dat kan: voor medische professionals zijn stoffen maskers natuurlijk geen optie.

Zelfgemaakte stoffen mondmaskers

Wanneer je goed overweg kan met naald en draad kan je eventueel zelf een mondmasker maken. Wanneer je zelf een mondmasker maakt zijn er heel wat verschillende soorten mondmasker waar je uit kan kiezen en online vind je een heleboel tutorials. Zelf heb ik ook mondmaskers gemaakt (ik wist weer helemaal waarom ik echt niet graag achter mijn naaimachine kruip) waar een filter in kan.

Wanneer je zelf een stoffen mondmasker maakt kan je kiezen in welke stijl jij je mondmasker maakt en kan je zelf makkelijk een leuk stofje uitkiezen.

Mondmaskers online kopen

Wanneer je liever niet een hele dag zit te naaien kan je nu ook online mondmaskers kopen. Omdat mondmaskers nu een mode-item zijn geworden zien we dat er heel wat verschillende soorten mondmaskers voor handen zij in allerlei toffe printjes én ook in verschillende maten: voor volwassen (en dan weer een verschil tussen mannen en vrouwen), voor kinderen,…

Zo kan je bijvoorbeeld mondmaskers aankopen met een leuk motiefje, een grappige spreuk of zelfs met het gezicht van jouw favoriete sterren en film karakters.

Zelf kocht ik al verschillende mondmaskers en dit is mijn nieuwste: ik werd een klein beetje verliefd op de mintgroene kleur en het patroon. Ook erg fijn: bij deze hippe mondmaskers kan je de elastieken nog zelf knopen waardoor het voor mij en mijn ietwat fijnere gezicht veel fijner draagt! Bij andere mondmaskers zijn de elastieken vaak te groot waardoor het masker niet aansluitend genoeg zit.

modemaskers-dragen
modemaskers-dragen
modemaskers-ervaring-review
modemaskers-ervaring-review
mondmaskers-modemaskers
mondmaskers-modemaskers

Bij deze zat ik ook nog te twijfelen: zo’n leuks stofje:

Mondmaskers voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er een heleboel verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar. Kijk natuurlijk wel even na of het mondmasker op het gezicht van je zoon of dochter zou passen.

Voor kinderen zijn er mondmaskers beschikbaar in leuke of grappige motiefjes. Daarnaast kan je nu ook mondmaskers kopen in het thema van hun favoriete film. Denk bijvoorbeeld maar aan mondmaskers van Frozen of Cars. Op die manier wordt het dragen van een mondmasker ook voor jouw kinderen erg ‘cool’ en kan je de angst bij kinderen voor een stuk wegnemen.

Mondmaskers – een modetrend of niet?

Of mondmaskers een gezonde modetrend zijn of niet valt nog af te wachten. Het is nog niet zeker of wij hier in Europa de grote stap maken naar het constant dragen van mondmaskers of niet – iets wat men in grote delen van Azië wel al deed. Op het OV wordt het alvast verplicht om een masker te dragen, maar ik doe het standaard ook in een winkel of als ik weet dat er mensen dichtbij mij zullen komen (ook al mag dat niet). Hoewel ik ondertussen getest ben op Covid-19 en die resultaten negatief waren (oef), blijf ik alsnog een masker dragen: je weet maar nooit… ik bescherm mezelf en anderen er toch maar mee!

 

Written by admin