in

De voordelen van een minimalistische garderobe voor kinderen

(Last Updated On: May 6, 2020)

Wat zijn de voordelen van een minimalistische garderobe voor kinderen?

Veel kinderen vinden het net als volwassenen leuk om een hoop kleren te hebben en veel volwassen shoppen graag kleding voor hun kids: ze groeien er tenslotte ook weer erg snel uit. Dit is dan ook de reden dat hun kledingkast vaak uitpuilt met een hele hoop kleren. Toch is dit niet bepaald  de beste keuze. Wist je namelijk dat er heel veel voordelen zitten aan een minimalistische klerenkast voor je kinderen? Als je er achter wilt komen wat dit precies voor voordelen zijn dan raden wij je aan om snel verder te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Minimalistische kleerkast voor kinderen

Je weet precies wat je in je kast hebt hangen – door middel van een minimalistische klerenkast voor je kinderen zal je nooit meer hoeven zoeken naar de kleuren voor je kids. Dit maakt het ook nog eens een stuk eenvoudiger om kleren te combineren en om bepaalde outfits voor je kinderen samen te stellen om aan te doen.

  • Je bespaart een hoop geld – laten we eerlijk zijn, kleding is gewoon ontzettend duur. Kleding voor kinderen kan soms duurder zijn dan kleding voor volwassenen. Wanneer je kiest voor een minimalistische klerenkast voor je kinderen zal je echt in staat zijn om aanzienlijk wat geld te besparen. Hier kun je vervolgens leuke dingen van doen met het hele gezin.
  • Je kinderen hebben toch hun favoriete kleding – een hoop kleding blijft op de bodem van de kast liggen, dit is nu eenmaal bij iedereen zo. Wanneer je kiest voor een vrij eenvoudige kledingkast zal je dit probleem kunnen verhelpen. Je kind heeft zo alleen kleding die hij of zij ook echt leuk vindt en die daadwerkelijk gedragen zal worden.
  • Je hebt ineens veel meer ruimte – kies je voor een minimalistische klerenkast voor je kinderen dan zal je geen probleem meer hebben met te weinig ruimte in de kast. Je kunt zo prima een overzicht behouden in de kast, ook kan je makkelijker de was opruimen als je deze hebt gedaan. Niemand heeft zin in een kast die totaal niet meer te vullen is met schone was, een minimalistische klerenkast voor je kinderen is de enige manier om dit te voorkomen.
  • Je krijgt geen schuldgevoelens – zoals je waarschijnlijk zelf wel eens hebt ervaren krijg je een schuldgevoel als je iets bijna niet draagt. Door vandaag nog te kiezen voor een minimalistische klerenkast voor je kinderen zal je voorkomen dat dit niet alleen bij jezelf gebeurt, maar dat je je ook nog eens zorgen gaat maken over de kleding van de kinderen.

De voordelen van een minimalistische kleerkast

Door middel van een minimalistische klerenkast voor je kinderen zal ook jij in staat zijn om al deze voordelen te ervaren. Grote kans dat je kinderen dit echt niet zo erg zullen vinden, ze betalen de kleding immers toch niet zelf. Het net even wat meer minimalistisch aanpakken kan echt een hoop betekenen. Je zal er zeker geen spijt van hebben, en je kinderen waarschijnlijk ook niet echt!

Handige tip: mix and match kleding van 1 merk

Als ik je nog een tip kan geven: het is heel handig om bij één of enkele merken te blijven waarvan je weet dat alles onderling mooi combineert. Er zijn honderden verschillende merken kinderkleding

Shop kleding in de sale: maar met mate

Natuurlijk kan je nog altijd kinderkleding in de sale gaan shoppen, je moet gewoon kijken of alles valt te combineren met wat al in de kast hangt. Een van de kindermerkensales die ik je kan aanraden, is de Quapi sale. Daar vind je allerlei kleurige kinderkleding, die goed en stevig gemaakt is en nog leuk staat. De kleding is kwalitatief en kan dus letterlijk wel tegen een stootje: superbelangrijk bij kinderkleding!

Hebben jullie nog tips om de kledingkast van de kids zo minimalistisch mogelijk te maken?