in

Wat is microblading en hoe werkt het?

(Last Updated On: March 21, 2021)

Wat is microblading en hoe werkt het? Uiterlijke schoonheid is belangrijk voor velen onder ons. Daar horen natuurlijk ook mooi verzorgde wenkbrauwen bij. Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om de wenkbrauwen zo mooi mogelijk te maken. Maar heb je wel eens gehoord van microblading?

Dit is een techniek waarmee je wenkbrauwen kunt creëren. Niet iedereen is even blij met de eigen vormen van de wenkbrauwen en daarom zijn er alternatieven waarmee ervoor kan worden gezorgd dat je wenkbrauwen kunt krijgen die goed passen bij jouw gezicht. Lees ook: welke wenkbrauwen passen bij mijn gezicht?

Als je naar iemand gezicht kijkt, zullen er een aantal gedeelten van het gezicht die je het eerste op zullen vallen. Een van de onderdelen van het gezicht waar mensen als eerste naar zullen kijken, zijn de ogen. Daar horen de wenkbrauwen ook zeker bij.

Lees ook: wenkbrauwen epileren / wenkbrauwen waxen / wenkbrauwen threaden

Wat is microblading?

microblading
microblading

Microblading is een semipermanente make-up techniek waarmee wenkbrauwen kunnen worden gecreëerd. Door middel van deze techniek is het niet meer nodig dat je heel veel tijd besteed aan het vormen van de wenkbrauwen.

In de ochtend gaat er veel tijd verloren aan het shapen en aan het creëren van de perfecte wenkbrauwen die goed bij je gezicht passen. Daar komt dan nu een einde aan omdat je nu de oplossing kan hebben gevonden in microblading.

Maar is het een techniek die wel voor iedereen geschikt is? En wat zijn nou eigenlijk de voordelen en de nadelen van microblading? En wat is microblading precies?

Hoe gaat microblading in zijn werk?

Microblading is een techniek waarbij een schoonheidsspecialist met een speciale pen aan het werk gaat. Deze pen bestaat uit 12 ultrafijne steriele naaldjes die op een rij zijn geplaatst. Zo worden je wenkbrauwen eigenlijk getatoeëerd. 

wat-is-microblading
wat-is-microblading

Deze naaldjes worden door de schoonheidsspecialist in inkt gedoopt waarna de permanenten van de inkt in een vloeiende beweging worden aangebracht in de epidermis (dat is de opperhuid).

Deze kleine vloeiende bewegingen worden ook wel ‘strokes’genoemd. Hierdoor lijkt het net alsof er een echte wenkbrauw wordt gezet maar dan getekend in inkt.

Het is een behandeling die je niet even zelf kunt doen en even snel is het ook niet mogelijk. Dit is een procedure die professionaliteit vereist en daarnaast is het ook alleen mogelijk dat een schoonheidsspecialist deze procedure uitvoert. Het moet nauwkeurig gebeuren omdat de make-up voor een lange tijd zal blijven zitten.

Secuur en nauwkeurig

Daarom is het natuurlijk wel nodig dat de procedure met nauwkeurigheid gebeurd. Het is veel werk om deze wenkbrauwen te laten tekenen, maar later zal dit wel betekenen dat je tijdens het opmaken veel meer tijdswinst zult boeken.

Je hoeft dan geen aandacht meer te besteden aan de wenkbrauwen. Daarnaast zullen je wenkbrauwen ook altijd in goede vorm zitten en heb je een prachtig gelaat. Na de procedure zullen de wenkbrauwen ongeveer twee jaar blijven zitten waarna je ervoor kan kiezen om de behandeling opnieuw uit te voeren.

Wat zijn de voordelen van microblading?

Naast dat je niet alleen sneller klaar bent in de badkamer omdat je geen tijd hoeft te besteden aan het opmaken van je wenkbrauwen, zijn er ook andere voordelen behorende bij microblading.

Zo zullen je wenkbrauwen altijd mooi in model zitten en zijn ze altijd mooi opgemaakt. Het natuurlijk effect van de wenkbrauwen is haast niet van het echt te onderscheiden. Omdat er op een heel secure manier te werk wordt gegaan, is het effect van de wenkbrauwen echt prachtig om te zien.

De haartjes lijken niet alleen van veraf maar ook van dichtbij op echte wenkbrauwharen en dit effect onderscheidt het effect van deze soort make-up van andere manieren van het opmaken van de wenkbrauwen. Vele soorten make-up beschadigen de huid. Dat is bij microblading niet het geval.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een elektrisch apparaat, zal de huid sneller genezen en heb je minder last van zwelling en van pijn. Een ander voordeel is dat je je altijd kan bedenken. Misschien vind je het effect van de make-up niet direct mooi en zou je wat aanpassingen aan willen brengen.

Alhoewel microblading erg lang blijft zitten, bestaat er ook een mogelijkheid om de make-up tussendoor aan te passen. Het pigment is na drie dagen gewoon te verwijderen en de korstjes zijn makkelijk weg te krabben.

Tot slot is het aanbrengen van deze make-up niet duur en daarentegen wel duurzaam. Voor nog geen €200 of €300 heb je al een prachtige set wenkbrauwen die door middel van de behandeling worden aangebracht. Het klinkt als een flinke investering, maar vergeet daarbij niet dat je tot wel twee jaar kan genieten van je wenkbrauwen.

microblading
microblading

De nadelen van microblading

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen waarmee je te maken krijgt. Er zijn ook nadelen die kleven aan deze vorm van permanente make-up. Zo kan het zijn dat je graag wilt variëren in de manier waarop je je wenkbrauwen opmaakt.

Het is nu niet mogelijk om hierin te variëren omdat je wenkbrauwen constant in dezelfde vorm zullen staan. Het is dan ook niet geschikt als je iemand bent die graag een variatie aanbrengt in de stijl of vorm van je wenkbrauwen of wanneer je gewend bent om verschillende kleuren toe te passen.

Daarnaast kan het ook zijn dat je allergische reacties krijgt van de behandeling. Als je vaak te maken hebt met allergische reacties of van irritatie op de huid, dan is het niet aan te raden om deze behandeling aan te gaan.

Raadpleeg altijd eerst een dermatoloog zodat je zeker weet of deze behandeling ook voor jou geschikt is. Tijdens de zwangerschap is het ook niet aan te raden om de behandeling aan te gaan. Je weet namelijk niet hoe je immuunsysteem in deze periode zal reageren. Ditzelfde geldt voor diabetespatiënten.

Diabetespatiënten zijn gevoeliger voor infecties. Daarom is het afgeraden om deze behandeling aan te gaan wanneer je een diabetespatiënt bent. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen mogelijkheden in zijn. Zodra er veel aandacht aan hygiëne wordt besteed, dan is het ook voor hen mogelijk gebruik te maken van de behandeling.

Op de vraag ‘wat is microblading?’ kan worden geantwoord dat dit een manier is om voor een lange tijd af te zijn van het vervelende wenkbrauwen opmaken in de ochtend. Je bespaart er tijd mee en daarnaast profiteer je van allerlei voordelen ten opzichte van andere vormen van make-up.