in

Ultieme make-up tips voor lenzendragers!

(Last Updated On: October 7, 2021)

Ultieme make-up tips voor lenzendragers!

Ik droeg zelf tot 10 jaar geleden contactlenzen en merkte dat het wel moeilijker was om leuke make-up op te brengen. Daarom: mijn ultieme make-uptips voor lenzendragers!

Bijna 10 jaar geleden liet ik andere ooglenzen implanten (lees hier: ICL-operatie) en nu draag ik andere make-up. Ik heb speciaal voor jou mijn beste tips verzameld toen ik nog iedere dag lenzen droeg en make-up gebruikte. Klaar voor de beste make-up en ogen die absoluut niet geïrriteerd zijn door make-up? Hier komen de tips!

makeup-tips-lenzen-lenzendragers
makeup-tips-lenzen-lenzendragers

Tegenwoordig dragen steeds meer vrouwen een bril of hebben lenzen. In Nederland draagt zo’n 60 procent van de bevolking een bril of lenzen. Een bril of lenzen kan het aanbrengen van make-up moeilijker maken. In deze blog worden verscheidene make-up tips besproken voor vrouwen met lenzen.

Het is namelijk soms lastig om geschikte make-up te vinden, omdat het al snel kan gaan irriteren. Dankzij onderstaande tips hoef jij je daar nooit mee zorgen om te maken en kan je de mooiste looks op je gezicht toveren!

Tip 1: Was altijd je handen

Als je veel make-up draagt, heb je vaak vieze handen. Vaak blijft er een restje mascara of foundation of je hand of vingers achter, zonder dat je dit door hebt. Dit kan je lens vies maken en hierdoor kunnen ze in je ogen gaan irriteren.

De kans is dan groot dat je ogen gaan tranen en dat je hele make-up look wordt verpest. Het is daarom van uiterst belang dat je hygiënisch met je lenzen omgaat. Niemand wil rode of geïrriteerde ogen en zeker geen uitgelopen make-up look, waar je eerst zoveel minuten op hebt zitten zwoegen.

Daarnaast is het ook gewoon hygiënischer om iedere keer je handen te wassen voor je je make-up aanbrengt of voor je aan je lenzen zit!

Tip 2: Doe je lenzen in voor je make-up

Het is verstandig om je lenzen in te doen voordat je je make-up hebt aangebracht. Op deze manier is de kans kleiner dat er vieze stofjes op je contactlens komen en bovendien gaat je make-up niet uitlopen door de lenzenvloeistof. Het is dus veel veiliger om je lenzen in te doen voor je make-up.

Tip 3: Gevoelige en hypoallergene make-up producten

Als je lenzen draagt, zijn je ogen extra gevoelig. Het is daarom een goed idee om speciale make-up producten aan te schaffen. Zo heb je specifieke make-up producten voor lenzen en hypoallergene producten genoemd.

Deze oogproducten zijn extra veilig voor je ogen en zijn bovendien speciaal gemaakt voor de gevoelige huid. Ideaal dus als je lenzen draagt!

Tip 4: Voorzichtigheid geboden

Deze tip spreekt eigenlijk voor zich en is ook belangrijk als je geen lenzen draagt, maar wees voorzichtig bij het aanbrengen van je make-up. Voorkom dat je met je mascara in je oog prikt, zo kan je lens beschadigen en kunnen er deeltjes afbreken en in je oog achterblijven.

Dit is gevaarlijk. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je eyeliner of oogschaduw je oog of lens niet raakt. Houd genoeg afstand tussen je oog en het make-up product, bijvoorbeeld door de wortel van je wimpers te vermijden tijdens het aanbrengen van mascara.

Daarom begin je beter ook niet met tightlinen als je bezig bent met je oogmake-up en lenzen draagt.

Tip 5: Gebruik producten die lang blijven zitten

Als je lenzen draagt, is het eigenlijk nog belangrijker om make-up producten te kopen en te gebruiken die van een hoog kwalitatief niveau zijn. Als je producten lang op hun plek blijven zitten en niet gaan uitlopen of vlekken, is de kans groot dat alles goed gaat.

Als je producten van een wat slechtere kwaliteit gebruikt, dan is er een kans dat er losse deeltjes van het product in je oog terecht komen (denk aan de korreltjes van mascara bijvoorbeeld). Dit doet pijn en het is ook nog eens slecht voor je lenzen.

Tip 6: Gebruik zo min mogelijk eyeliner

Eyeliner is een mooi make-up product en zorgt voor een prachtige oogopslag, maar het is ook een moeilijk product en het zit ook nog eens dicht bij je ogen. Het is het beste om dit product zo weinig mogelijk te gebruiken als je lenzen draagt.

Zo neem je niet onnodig risico en weet je zeker dat je je lenzen niet beschadigt. Als je dan toch eyeliner wil aanbrengen omdat het essentieel is voor je make-up look, breng het dan absoluut niet aan aan de binnenkant van je ooglid. Het is zo erg makkelijk voor de eyeliner om zich aan je oog te hechten en om de lens binnen te dringen.

Tip 7: Poeders zijn onhandig

Poeders zijn niet de handigste producten voor lenzendragers. De losse deeltjes ervan kunnen eenvoudig in je ogen terecht komen en je lenzen vertroebelen. Een creamy oogschaduw is dus een veel geschikter product voor jou als linzendrager. Als je toch een poeder wil gebruiken, breng dan van tevoren primer aan, zodat het poeder wat smeuïger wordt en minder stoffig.

Tip 8: Producten op oliebasis zijn het niet voor jou

Producten die zijn gemaakt op oliebasis kunnen je lenzen vettig maken. Er kunnen zo vlekken op de lens ontstaan en ze zijn dan niet meer geschikt om te dragen. Dit wazige en vlekkerige zicht is erg vervelend en lastig te veranderen. Het is daarom verstandig om producten met oliën te vermijden.

Tip 9: Let goed op de houdbaarheidsdatum

Alle make-up producten hebben een houdbaarheidsdatum. Het is handig om hier op te letten, omdat er anders veel bacteriën in het product kunnen zitten, wat gevaarlijk kan zijn voor je lenzen. Gebruik dus nooit een product na de houdbaarheidsdatum om geen problemen te krijgen.

Tip 10: Doe je lenzen uit voor het verwijderen van je make-up

Als je je make-up eraf gaat halen, doe dan eerst je lenzen uit. Een make-up reiniger bevat vaak veel chemische stoffen die niet zo goed zijn voor je lenzen en ze kunnen hier zelfs geïrriteerd door raken. Als je je lenzen eerst uitdoet, heb je dit probleem niet.

En, ook zo’n zin gekregen om aan de slag te gaan met make-up door bovenstaande blog? Heb jij inspiratie op kunnen doen voor een prachtige make-up look? Ga dan nu los met al je make-up en creëer een spetterende look dankzij bovenstaande tips! Succes en veel plezier!