in

Maatwerk: perfect voor jouw interieur (vloerkleed, dressing, inbouwkasten, keuken op maat)

(Last Updated On: December 3, 2020)

Waarom kiezen voor maatwerk?

Maatwerk is perfect voor jouw huis! Heb je een grote tafel waar je een tapijt voor zoekt, misschien een badkamer met niet-standaard afmetingen, een dressing waar je maar geen inloopkasten voor kan vinden, een keuken die je graag helemaal volgens jouw eigen wensen wilt laten maken,…

Er zijn veel redenen om te gaan kiezen voor een keuken op maat, een vloerkleed op maat, inbouwkasten op maat (kan ook perfect voor je thuiskantoor), een dressing of inloopkast (walk-in closet) op maat,…

Tapijten en vloerkleed op maat

Wat zijn tapijten op maat?

Tapijten op maat zijn tapijten die op maat gesneden worden. Je koopt dus geen kant-en-klaar tapijt maar geeft jouw specifieke afmetingen door aan de fabrikant, die het tapijt dan op jouw maat snijdt.

Waarom een tapijt op maat?

Een vloerkleed op maat, is dat wat voor jou? Wij zitten hier thuis met een probleempje: toen we gingen samenwonen, nam ik mijn eigen tafel mee. Heel leuk, maar die tafel is 2 meter lang. Heel fijn, want ik zit graag aan die grote tafel, maar de stoelen zijn nogal vervelend: je moet ze helemaal achteruit schuiven om uit je stoel te kunnen stappen.

Dat wil zeggen dat de breedte van het tapijt langer zal moeten zijn dan de lengte, en zulke tapijten zijn heel erg moeilijk te vinden.

We zijn aan het kijken geweest om tapijten te vinden die 3,5 op 2,5 meter zijn, maar dat is echt niet gemakkelijk om te vinden! Daarom is het interessant om te gaan kijken naar maatwerk, en dat bestaat ook voor tapijten, vloerkleden, karpetten,…

Soorten tapijten

Nu wordt het voor ons bepalen welk type tapijt we graag willen: ik hou bijvoorbeeld ongelofelijk van hoogpolige tapijten (maar met een kat is dat niet zo aangenaam om schoon te maken, alle katteneigenaren weten vast wat ik bedoel ;)), maar door het onderhoud kiezen we waarschijnlijk voor een ander soort tapijt.

Naast hoogpolige tapijten, zijn er ook sisal vloerkleden die we heel erg mooi vinden. Alleen… Maya (onze kat) heeft haar eigen goedkope Sisal vloerkleedje om mee te spelen en aan te krabben, dus zijn we bang dat ze een ‘mooi’ sisal vloerkleed ook als speeltje gaat zien.

Nog een ander soort tapijt dat zeker een kanshebber is hier thuis: wollen tapijten. Ik heb al een prachtig wollen tapijt gevonden dat op maat gemaakt kan worden, en een mooie kleur heeft. Deze is van Frans Molenaar:

(bron foto: floorpassion)

Inbouwkasten op maat (tv kast op maat)
Wat zijn inbouwkasten?

Inbouwkasten zijn kasten die volledig op in je interieur opgaan. Deze kasten worden helemaal ingewerkt in je interieur en sluiten dus 100% ideaal aan op je plafond, muur en vloer. Zo verspil je geen ruimte en kan je alles aan opbergruimte geven. Bij inbouwkasten bepaal je zelf de afmetingen.

Waarom inbouwkasten op maat?

Ook heel belangrijk in je huis: inbouwkasten op maat! Als je specifieke behoeftes hebt om je spullen op te bergen, moet je zeker eens gaan kijken wat inbouwkasten voor jou kunnen doen.

Inbouwkasten zijn ideaal voor schuine muren, schuin aflopende muren (als je onder een dak zit) of als je je zin niet echt vindt in de winkels.

 

Written by admin