in

Low carb recept: eimuffins met spek

(Last Updated On: July 11, 2019)

Mijn ochtenden zijn altijd heel hectisch: zorgen dat ik op tijd opsta (moeilijk voor een chronische snoozer zoals ik), mijn werktas inpakken, omkleden, make-uppen, Belle eten geven, zorgen dat ze haar medicatie krijgt… en meestal begin ik mijn dag al met wat achterstand op de wekker. Uitgebreid koken om te ontbijten zit er dan ook niet in, en aangezien ik best wel stevig wil ontbijten zonder tarwebrood, kan ik er maar beter voor zorgen dat ik goed voorbereid ben! Enter een van mijn all time favourites: eimuffins! Eimuffins zijn belachelijk makkelijk om te maken, en je maakt ze zo gezond als je zelf wilt. Zelf paste ik het basisrecept aan en ging voor makkelijke eimuffins met spek om ‘s ochtends snel te kunnen ontbijten (en om makkelijk naar mijn werk mee te kunnen nemen voor als ik tussendoor nog honger zou krijgen). Het basisrecept:

  • 6 eieren
  • peper (of je zout nodig hebt, hangt af van de vulling, ik koos voor spek dus vond zout behoorlijk overbodig)
  • een klein beetje olie om de muffinbakvormen in te vetten

Je klutst de eieren met wat peper en verdeelt ze over de bakvormen, makkelijk toch? IMG_2699 Omdat ik ging voor eitjes met spek, heb ik de inhoud van een bakje spekjes verdeeld over de muffinvormen. Verwarm de oven eventjes voor op 170 graden, daarna kunnen ze er 20 minuten in. Makkelijk: ondertussen heb je nog eventjes tijd om naar een leuke serie te kijken of om wat op te ruimen 😉 eiermuffins-recept Als je de muffins uit de oven haalt, zakken ze een beetje in. Dat is normaal, geen zorgen! Nog enkele lekkere eimuffin-ideetjes:

  • eimuffins met paprika
  • pizza-eimuffins met salami, paprika, kaas en wat tomatensaus
  • eimuffins met mozzarella, tomaat en verse basilicum

Ze zien er niet altijd even lekker uit, maar zijn het zeker wel! recept-eimuffins