in

Lange kapsels met laagjes: de mooiste laagjeskapsels

(Last Updated On: March 21, 2021)

Wil je graag kapsels met laagjes? Kijk dan zeker eens naar al deze leuke voorbeelden van prachtige kapsels met laagjes in het haar: deze haartrend komt helemaal terug! Leve de laagjeskapsels! Deze kapsels met lagen zijn trouwens volledig geschikt voor kort haar, lang haar of medium haar… zolang er maar laagjes in je haarkapsel te knippen zijn.

Lange kapsels met laagjes

Korte laagjes en lang haar

Soms knipt de kapper je laagjes wat te kort – ik heb het zelf maar al te vaak meegemaakt – terwijl ik echt lang haar had, zat ik soms met laagjes van een centimeter of vier, vijf op mijn hoofd… en dat maakte dat mijn haar heel moeilijk was om te stylen: ik moest iedere dag opnieuw die kleine haartjes stylen en ik kreeg door die korte haren veel te veel volume bovenop mijn hoofd, wat niet bij mijn ovale gezichtsvorm past.

Als je lang haar hebt, en je maakt regelmatig krullen met de krultang in je haar, dan zijn laagjes ook echt een uitkomst: dankzij de laagjes in je haren blijft je kapsel met krullen veel beter zitten en het ziet er ook nog eens natuurlijker uit.

Kapsels met laagjes:

kapsels-met-laagjes

Laten we beginnen met dit mooie kapsel met laagjes in een prachtige donkerbruine haarkleur met highlights: de highlights brengen de subtiele laagjes nog meer tot hun recht! ( Nick starichenko via shutterstock)

Nog meer laagjeskapsels:

kapsel-laagjes-lang-haar

Prachtig steil blond haar met laagjes ( Nick Starichenko via shutterstock)

Prachtig blond laagjeskapsel ( freya_photographer via shutterstock)

kapsel-lang-haar-laagjes

blonde haarkleur met laagjes (Nick Starichenko via shutterstock)

kapsels-met-laagjes-lang-haar

Donkerblonde haarkleur met laagjes ( Maksim Toome via shutterstock)

laagjeskapsel-lang-haar

Bruin haar laagjeskapsel ( Dmitry_Tsvetkov via shutterstock)

laagjeskapsel

Bronde haarkleur met laagjes (Ann Haritonenko via shutterstock): deze prachtige haarkleur staat echt nog veel beter met de laagjes die erin geknipt zijn

Kapsels met laagjes: schuine pony

Wil je graag nog wat extra schwung in je haren krijgen? Nu je al laagjes hebt of gaat laten knippen, kan je ook gaan voor een schuine pony (past een schuine pony bij mijn gezicht?)

Zelf laagjes knippen in je haren?

Ohjee, zou je dat zeker weten wel doen? Als je echt, echt geen zin hebt om naar de kapper te gaan, kan je proberen om zelf laagjes in je haren te knippen. Maar: wij zijn helemaal niet verantwoordelijk voor wat er met jouw kapsel gaat gebeuren hoor 😉

Hieronder vind je enkele superhandige Youtube tutorials die je leren hoe je helemaal zelf laagjes in je haren kan knippen. Maar pas op, hier heb je lef voor nodig hoor! Ik zou het zelf niet direct durven, ik heb te veel schrik om mijn haren weer eens helemaal te verknippen. Maar als je iets kent van haren knippen en al enkele keren geoefend hebt, is het misschien wel iets dat je zou kunnen proberen.

Haarstijlen met lang haar in laagjes

Lang haar in laagjes is al een lange tijd een goede en vooral stijlvolle manier om je haar te laten knippen. Lagen brengen volume aan in het haar en laten dunne lokken er voller uitzien. Of je nu kort haar hebt of lang haar: laagjes zijn altijd een goed idee. Daarnaast vergt een kapsel in laagjes erg weinig onderhoud.

Daarom heb ik hier nog als extra 5 mooie kapsels met laagjes op een rijtje gezet. Deze kapsels werken voor bijna ieder haartype. Vraag raad aan je kapper welk kapsel het best bij jou zou staan.

Lang haar met een pony

Laagjes maken lange haren mooier en beter handelbaar. Ze zorgen ervoor dat je haar meer volume heeft en er over het algemeen ook gezonder uitziet. Er zijn natuurlijk heel wat verschillende kapsels voor lang haar met laagjes – zo ook een kapsel met een pony. Weet je niet goed wat je met je pony moet doen, of hoe je pony te integreren in je kapsel? Doe hier alvast inspiratie op!

Lange zijwaartse pony

Een pony hoeft niet over je wenkbrauwen te vallen. Wanneer je voor de eerste keer een pony laat knippen kan het een goed idee zijn om een zijwaartse pony te nemen. Een gelaagde pony op kinlengte is de beste keuze wanneer je nog niet helemaal zeker bent of je wel een pony wilt.

Lang steil haar met stompe pony

Een stompe rechte pony is prominenter dan een zijwaartse pony. Daarnaast gaat een stijle pony ook niet voor iedereen staan omdat hij het gezicht gaat kaderen. Vooraleer je de schaar er laat inzetten vraag je best even aan de kapster of deze wel bij jou zou passen.

Korte zijwaartse pony

Een zijwaartse pony kan erg mooi zijn omdat hij een groter statement maakt dan de lange zijwaartse pony en tegelijk een groter deel van het voorhoofd verbergt. Dit soort pony is vooral populair bij mensen die een groot voorhoofd hebben.

 

Lang haar met laagjes

Een lang gelaagd kapsel is de manier om lang haar te stylen dat de bovenste haarlagen korter maakt dan de lagen aan de onderkant. Door lagen aan lang haar toe te voegen, voeg je beweging en vitaliteit toe aan je haar en breng je volume in het haar – zeker wanneer je fijn haar hebt. Door lange lagen toe te voegen, wordt het haar beter handelbaar en heb je er minder onderhoudswerk aan. Hier vind je de beste ideeën voor lang haar met laagjes.

Lang haar in laagjes met highlights

Een van de leukste zomerkapsels met laagjes is het lange haar met laagjes en highlights. Omdat je haar in laagjes is opgeknipt en de highlights doorheen je lokken spelen, lijken de highlights heel wat natuurlijker. Daarnaast kun je lang haar met highlights ook erg leuk uitbrushen of zelfs krullen zodat jouw highlights dankzij de laagjes nog meer stralen.

 

Ruige, lange lagen (shabby chic)

Deze snit biedt ruige lange lagen voor optimale textuur en vitaliteit. Voeg een lange pony toe om het helemaal af te maken. Gebruik een diffuser om je haar te drogen om een toffe beach look te creëren. Indien gewenst kan je hier zelfs body waves in laten zetten om zo een nonchalante look te bekomen.

Onregelmatige laagjes

Onregelmatige laagjes laten zetten kan een erg grote stap zijn voor velen – toch is dit gedurfde kapsel erg populair en modieus. De kapper kan zijn of haar creativiteit loslaten om op die manier een gedurfde en vooral moderne look te creëren. Je kan het haar bovenop je hoofd korter laten knippen om meer volume rondom je gezicht te creëren, of onregelmatige lagen laten knippen die je dan makkelijker kan omkrullen.

 

Kapsels met laagjes voor mensen met dun haar

Er is geen twijfel dat dun haar er levenloos en onaantrekkelijk uitziet als het niet correct geknopt is. De sleutel tot een moeiteloos stijlvolle look is echter het juiste kapsel kiezen – en wanneer je dun haar hebt zijn laagjes altijd een goed idee. Zelfs met dun of uitdunnend haar kun je een aantal absoluut adembenemende gelaagde stijlen in je haar laten knippen.

Hoewel heel wat kappers aanraden om een korte haarstijl te nemen hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Goede haarstylisten kennen de trucs om het dunne haar dikker te laten lijken, zelfs bij een lang kapsel. Hier heb ik enkele stijlen op een rijtje gezet die bij je dunne haar passen.

Gelaagd haar met een lichte krul

Heb je er al eens aan gedacht een lichte krul of bodywave in je haar te laten zetten? Deze lichte krullen kunnen je dunne haar heel wat meer volume geven. Als je deze krullen dan nog eens combineert met leuke laagjes heb je nooit meer last van futloos haar!

 

Lange bob met laagjes

Een lange bob met laagjes is ook een erg goede en toffe manier om meer volume in je haar te creëren. Daarnaast kan je eventueel ook kiezen voor een asymmetrische bob om een gedurfde en moderne look aan te nemen.

Gelaagde haarstijlen voor mensen met dik haar

Dik haar wordt beschouwd als het moeilijkste haartype als het gaat om haarstyling en knippen. Van lange uren drogen tot het urenlang ontwarren van je lokken. Dik haar kan een echte vloek zijn.
Wanneer je als vrouw met lang haar je haar in laagjes wilt laten knippen bestaat er natuurlijk de schrik dat jij je haar en vooral het volume, niet meer onder controle zal kunnen krijgen. Toch zijn er enkele leuke kapsels die perfect bij jouw dikke haren passen.

Bob tot aan het sleutelbeen met zachte lagen

Een bob is erg trendy. Wanneer je dik haar hebt kun je ervoor kiezen om een bob tot aan je sleutelbeen te laten snijden en hier enkele – niet te veel, lagen te laten inzetten.

 

Lang haar in laagjes met elektrische permanent

De elektrische permanent of electric perm kwam overgewaaid uit Korea. Deze permanent is niet schadelijk voor je haar en uitermate geschikt voor personen met dikke haren. Laat je lange haren in lokken knippen en zet een permanente krul in de onderkant van het haar. Op die manier zie je eruit alsof je iedere ochtend een uur voor de spiegel stond – zonder dat je moeite hebt moeten doen!