in

Hoe je haren krullen en stylen met een steampod? + beste steampod

(Last Updated On: September 3, 2020)

Hoe je haren krullen en stylen met een steampod? + beste steampod

Mensen met stijl haar willen krullen en mensen met krullen doen er alles aan om hun haar zo stijl mogelijk te krijgen. Het is een eeuwenoud liedje waar menig beautymerk gretig op inspringt. Toch is het vaak moeilijk om langdurige krullen te verkrijgen zonder je haar te beschadigen. Hetzelfde geldt voor steil haar – na enkele stijlbeurten worstelt menig gebruiker met dorre puntjes en droog haar.

Enter de Steampod: een revolutionair product op de markt gebracht om vrouwen te helpen hun haar te stylen zonder dat ze hun haar beschadigen. Met de Steampod kan je makkelijk en snel je haar stijlen of er krullen in maken. In dit artikel ontdekken we de voordelen van de Steampod en hoe jij de Steampod kan gebruiken om je haar te krullen.

krullen-steampod
krullen-steampod

Wat is de Steampod?

De Steampod werd oorspronkelijk geïntroduceerd door L’Oréal in 2012 en wordt vaak gebruikt door vrouwen om hun haar te stijlen of te krullen. Kortom, de Steampod helpt je bij het bereiken van het Steampod-effect, wat er allemaal om draait om het rechte, gladde en pluisvrije effect op je haar te krijgen. Recentelijk werd de Steampod ook gebruikt om mooie krullen te bekomen die langer dan normaal in het haar blijven zitten. Je haar zal maximaal 3 dagen meegaan indien jij je haar niet wast.

Hoe werkt een steampod? Hoe moet je een steampod gebruiken?

Maar hoe werkt een steampod? Eigenlijk is een Steampod supergemakkelijk om je haren te krullen of steil te maken. Dit apparaat werkt namelijk met stoom en is daarom minder schadelijk voor je haar. Door de hitte van de hete stoom gaan de haarschubben open en trekt de stoom in de haarvezel.
Dankzij de keramische platen van de Steampod, wordt je haar krullend of steil, afhankelijk hoe je de steampod gebruikt. Je kan het gebruiken voor alle haartypes, en ook als je haar beschadigd is.

 

Wat is de beste steampod?

De vraag waar je nu waarschijnlijk mee speelt is welke Steampod je nou het best kan kopen. Er zijn veel verschillende keuzes beschikbaar voor klanten en daarom is het heel gemakkelijk om hier in de war te raken.

Je kan onder meer kiezen uit de L’Oréal Steampod, de meest gebruikte, een stoom stijltang van Babyliss en nog veel meer. We raden echter aan om de L’Oréal Steampod te gebruiken omdat deze over het algemeen wordt gebruikt door de experts en omdat deze Steampod erg makkelijk in gebruik is.

loreal-steampod-professionnel-3
loreal-steampod-professionnel-3

L’Oréal Steampod Professionnel 3 (shop hier)

steampod-professionnel-2
steampod-professionnel-2

L’Oréal Steampod Professionnel 2 (shop hier)

Alternatieven voor de Steampod: stijltangen met stoom

babyliss-steampod-stoom-stijltang-steam
babyliss-steampod-stoom-stijltang-steam

Ook de Babyliss stijltang werkt met stoom en is wat budgetvriendelijker dan de originele L’Oréal Steampod.

 

ultron-steam-stoom-stijltang
ultron-steam-stoom-stijltang

Deze rose gouden stoom stijltang van Ultron heeft ook goede reviews gekregen.

 

mac-stoom-stijltang
mac-stoom-stijltang

Deze MAC stoom stijltang heeft ook goede reviews gekregen en is ook wat meer budgetvriendelijk!

 

swanliss-steam-stoom-stijltang
swanliss-steam-stoom-stijltang

Nog een super alternatief voor de Steampod: de Swanliss stijltang met stoom mét heerlijke arganolie voor je haren

 

ghj-stoom-stijltang
ghj-stoom-stijltang

De GHJ stoom stijltang is ook een wat goedkopere optie, die ook zorgt voor styling met stoom

Krullen maken met de steampod

Zoals eerder al vermeld kan jij de Steampod ook gebruiken om grote krullen in het haar te zetten zoals je dat met een stijltang zou doen (hoe maak je krullen met een stijltang – krullen met een stijltang). Een van de grote voordelen van de Steampod is dat het haar wordt gestyled door het gebruik van stoom. Op die manier houdt het haar zijn natuurlijke vocht vast waardoor het haar zacht aanvoelt.

Waarom Steampod Serum en haarcrème gebruiken?

We raden aan om een Steampod-serum te gebruiken nadat je je haar hebt gestijld of gekruld met de Steampod. Door het gebruik van het Steampod Serum zorg je namelijk voor een optimaal resultaat na het stylen van je haar zodat je haar ook een pak langer meegaat: alle producten uit deze lijn zijn volledig op elkaar afgestemd, dus ik zou je zeker aanraden om het een keertje te testen!

Het Steampod Serum is verrijkt met abrikozen- en avocado-olie die helpt bij het beschermen en herstellen van je haar dat tijdens het stijlen of krullen regelmatig in contact komt met hitte. Het maakt je haar pluisvrij en zorgt ervoor dat je haar zijn natuurlijke glans behoud en erg zacht aanvoelt.

Het Serum is heel makkelijk te gebruiken en ziet er goed uit bij zowel gladde als krullende kapsels. De algemene tip is om 1-2 druppels serum op je handpalmen aan te brengen en dit gelijkmatig over je lokken te verdelen om maximale glans, vochtigheid en bescherming tegen kroezen te garanderen. Wanneer je ervoor gekozen hebt om krullen in je haar aan te brengen kan je wat serum op je vingertoppen aanbrengen om zo je krullen meer definitie te geven.

Ook de haarcrème is ideaal om samen met de Steampod te gebruiken:

Hoe best je haar krullen met de Steampod?

Sommige mensen houden ervan om hun haar te krullen wanneer ze gaan stappen of naar een feestje gaan. Je haar krullen is nu geen probleem meer dankzij Steampod. In dit gedeelte bespreken we alvast hoe jij je haar het best kan krullen met de Steampod. Omdat de steampod wat breder is dan je normale krultang en stijltang, is het soms wat moeilijker om ermee te krullen. Maar: geen nood! Wij hebben een stappenplan voor jou uitgeschreven:

  1. De eerste stap is om de Steampod naar 200 graden Celsius te draaien en te wachten tot jouw Steampod de gewenste temperatuur bereikt heeft. Nu kan je aan de slag om mooie golvende krullen in je haar aan te brengen.

2. Leg de haareindjes van een lok haar tussen de Steampod. Nu ga je deze lok haar om de Steampod heen draaien zoals je dat normaal gezien met een stijltang zou doen. Wacht even en probeer de Steampod dan zo voorzichtig mogelijk uit het haar te draaien.

3. Wanneer je klaar bent met deze lok haar neem je de volgende lok en draai je het haar in tegenovergestelde richting om de Steampod.

4. Werk je krullen af – zodra alles goed afgekoeld is – met een klein beetje van het serum in de puntjes

TIP: Vergeet zeker geen Steampod Serum te gebruiken nadat jij je haar gekruld hebt. Op die manier blijven je krullen langer mooi en zorg je ervoor dat je haar langer gezond en sterk blijft.

 

Hoe je haar stylen met de Steampod?

Krullen zijn natuurlijk niet de enige manier om je haar te stylen door middel van de Steampod. Sommige mensen houden er echter van om hun haar steil te houden. Dit hangt natuurlijk van jouw persoonlijke voorkeur af.

Omdat we in het vorige gedeelde besproken hoe we het haar kunnen krullen met de Steampod bekijken we hier hoe we het haar kunnen stylen met de Steampod door het haar te stijlen.

Het stijlen van het haar met de Steampod vereist geen technische expertise. Het stijlen kan best worden gedaan in kleine secties van 3 cm breed, omdat het stijlen van je haar in kleine secties betere resultaten geeft en er uniformer uitziet. Een van de grote voordelen van de Steampod is dat dit apparaat een geïntegreerd waterreservoir bevat.

Wanneer je de platen tegen een deel van je haar drukt, wordt er stoom uit kleine gaatjes op het haar gespoten om de haarvezels recht te trekken. Op die manier word je haar niet droog en breekt het minder snel af dan wanneer je een steiltang gebruikt.

 

Voordelen van een Steampod

  • gezonder voor je haren
  • werkt op stoom
  • geschikt voor alle haartypes
  • werkt echt ideaal met de bijhorende producten

Nadelen van een Steampod

  • groter dan een stijltang of een krultang
  • je hebt er wat extra producten voor nodig
  • duurder dan een gemiddelde stijltang of krultang
  • weegt meer dan een typische stijltang of krultang

 

Lees ook: Kapsels 2020 / Kapsels 2021

Lees ook: korte kapsels

Lees ook: korte kapsels 2020 

Lees ook: korte kapsels 2021

Lees ook: kapsels

Lees ook: de beste droogshampoo

Lees ook: Dameskapsels voor 50+

Lees ook: haartrends 2020 / haartrends 2021

Lees ook: Hoe je haar krullen met een krultang / krullen maken met een krultang

Lees ook: Je haar krullen met een stijltang