in

Hoeveel kosten op maat gemaakte pvc ramen en deuren?

(Last Updated On: May 29, 2024)

Hoeveel kosten op maat gemaakte pvc ramen en deuren?

 

Buitenschrijnwerk in pvc is erg geschikt voor renovaties en nieuwbouwprojecten. Benieuwd hoeveel op maat gemaakte ramen en deuren exact kosten? Ontdek het hieronder.

Pvc ramen en deuren: niets dan voordelen

Ben je aan het bouwen, verbouwen of renoveren? Dan komt er een punt waarop je zal moeten beslissen welk type ramen en deuren je kiest en welk materiaal je voorkeur draagt. Kies je voor ramen en deuren in pvc, dan geniet je van tal van voordelen.

Photo by Laura Cleffmann on Unsplash

Zo is schrijnwerk uit pvc erg energie-efficiënt, vermindert het de kosten voor verwarming en koeling, is het duurzaam, onderhoudsvriendelijk, geluidsreducerend en biedt het tal van stijlvolle ontwerpmogelijkheden.

Kwaliteit

De ene pvc-deur is de andere niet. Hetzelfde geldt voor ramen. Bij het aanschaffen van buitenschrijnwerk is er steeds één constante: je wil dat het langer dan 20 jaar meegaat. Vergelijk dus niet alleen de verschillende prijzen, maar zeker ook de kwaliteit! Die kwaliteit heeft onder meer betrekking tot functionaliteit en slijt- en kleurvastheid.

Proces van het op maat maken van pvc ramen en deuren

Ramen en deuren uit kunststof worden op maat gemaakt door te starten met het ontwerp en de meting. Een expert komt ter plaatse om de openingen waar het schrijnwerk moet komen exact op te meten. Nadien worden de profielen machinaal gefabriceerd. Daarna worden de profielen geassembleerd op de raam- en deurframes. Glas, scharnieren, sloten en handgrepen worden nadien toegevoegd, volgens de eisen van de klant.

Wat zijn de kostenvariabelen?

De kostprijs van ramen en deuren van een project hangt af van tal van factoren.

Deze variabelen hebben een invloed op de prijs:

  • Afmeting en ontwerp: de grootte en de complexiteit van het ontwerp spelen een grote rol.
  • Profielsysteem: elk type pvc-profielsysteem heeft zijn eigen kenmerken en prijsniveau. Zo zijn systemen met een verbeterde isolatie duurder dan een standaardsysteem.
  • Type glaskeuze: de keuze van het glas (dubbelglas, driedubbelglas, hoogrendementsglas …) is ook bepalend voor de prijs.
  • Accessoires: scharnieren, sloten en handgrepen hebben ook een invloed op het kostenplaatje.
  • Afwerkingsgraad: de graad van afwerking en de kleurkeuze kunnen ook extra kosten met zich meebrengen.
  • Levering en transport: het spreekt voor zich dat je bestelling moet worden geleverd. Sommige fabrikanten rekenen hier extra kosten voor aan.

Bij de meeste raam- en deurspecialisten kan je de kostprijs voor jouw project online berekenen, in een handige calculator. Zo weet je in 1-2-3 hoeveel jouw buitenschrijnwerk exact zal kosten!