in

Korte kapsels : korte krullenkapsels en halflange kapsels voor krullenbollen

(Last Updated On: August 18, 2019)

Welke korte kapsels staan leuk bij krullenkapsels? Wij verzamelden veel kapselinspiratie voor korte kopjes met krullen: korte krullenkapsels en krullenkapsels voor halflang haar. Omdat krullend haar echt wel anders is om te knippen! Dus: heb jij een goede kapper gevonden die met je prachtige bos krullen overweg kan? Dan is het gewoon een van deze leuke krullenkapsels kiezen en hoppa, naar de kapper! Plus: wij verzamelden voor jou ook de allerbeste stylingtips om je krullenkapsel te stylen!

Ontdek ook nog meer korte kapsels en feestkapsels voor kort haar, pittige korte kapsels

Nog meer kapseltips en kapselinspiratie nodig? Hoe style je kort haar?

Krullenkapsels voor halflang haar

Prachtige kapsels met krullen voor halflang haar: deze kapsels zijn al een beetje langer dan een kort kapsel of kort haar en net daarom kan je je krullen nog veel beter laten uitkomen! Ontdek ook onze allerbeste stylingtips voor (kort) krullenkapsels hieronder!

(bron)(bron)(bron)

(foto / foto / foto / foto)

Krullenkapsels voor kort haar

(bron)(bron)(bron)

(foto / foto / foto)

Korte Kapsels voor krullenbollen

Deze prachtige kapsels voor krullenbollen:

(foto / foto / foto / foto)

Korte krullenkapsels: grijs haar

fdfsf

(foto / foto / foto)

De 16 beste stylingtips voor krullend haar

1. Heb je krullend haar? Dan laat je best je normale haarborstel links liggen en gebruik je het liefste ofwel een erg grove kam, ofwel je vingers. Zo voorkom je gebroken haar en ontplofte krullen.

2. Wil je je krullen toch graag doorborstelen? Borstel je haren dan van onder naar boven en begin zéker niet bij je haarwortel! Op die manier verwijder je als eerste de knopen uit je haar en is het uitkammen van je haren veel minder pijnlijk.

3. Kam je haar niet als het droog is! Kam je haren als je net uit de douche of bad komt en het helpt zeker als je er een beetje leave-in conditioner in je haren doet voor het kammen. Zo haal je de krullen niet uit elkaar als je ze droog kamt.

4. Ken jij de ‘no poo’ methode al? Dat is een  manier van je haren wassen, zonder shampoo! Zeker als krullenbol kan je hiermee echt wel je voordeel doen. Shampoo is heel erg strippend voor je haar door alle chemicaliën die erin zitten (SLS, ik kijk naar jou!) en haalt alle nodige olieen uit je haren… en Guess what? Krullenbollen hebben die natuurlijke olien dus echt wel nodig! . Je kan dus zeker de shampoo laten staan (of: kies voor een speciale shampoo gemaakt voor krullenbollen waar geen strippende ingrediënten inzitten) en je haren alleen maar wassen met conditioner. Hoezo wassen met conditioner? Wel: in conditioner zitten ook gewoon reinigende ingrediënten! Het duurt wel een poosje voor je haren hieraan gewend zullen zijn, maar dit is echt een grote aanrader!

5. De t-shirt truc! Wrijf jij je krullen droog met een handdoek als je je haren net gewassen hebt? Niet meer doen! Door de wrijving met de ruwe stof, maak je je haar tot één grote pluisbol. Enter het t-shirt! Knijp na het wassen het meeste vocht voorzichtig uit je haren . Breng een klein beetje leave-in conditioner of nog beter: een kwalitatieve haarolie in je haren aan. Daarna wikkel je een t-shirt om je haren en laat je zo je haren drogen.

6. Niet doen: niet alle conditioner uit je haren wassen. Deze tip las ik al op verschillende andere websites, namelijk dat je gewoon best wel een beetje conditioner in je haren kan laten en die niet uit hoeft te wassen. Wrong! Zo hou je chemicaliën in je haar die je eingelijk echt niet in je haren wilt. Natuurlijk wil je je krullen zo mooi mogelijk krijgen, maar dan breng je best een goede haarolie aan na het douchen of nadat je in bad bent gegaan.

7. Zijn jouw krullen geverfd? Dan hebben ze zeker een beetje extra TLC nodig! Het is de moeite om eens op onderzoek te gaan naar een hele fijne haarolie die bij jouw haartype past! Grote favoriet ten huize Glamourista: deze haarolie!

8. Al eens aan ‘pineappling’ gedaan? Dit is een perfecte methode voor krullenbollen! Laat je haar aan de lucht drogen en doe het in een losse staart of knotje op je hoofd (key hier: niet te strak maken!) Zo gaan je krullen niet gaan hangen én het werkt goed tegen pluizig haar.

9. Gebruik je gel in je haren? Dan is dit een fijne tip voor jouw krullen: mix een beetje leave-in conditioner of haarolie met een beetje van je gel en kneed dit in je haren. Breng dit aan op handdoekdroog haar en laat opdrogen, style zoals je altijd doet.

10. Het allerbeste voor je haren: droog je haren aan de lucht. Wil je het liefste toch een haardroger gebruiken? Föhn je haren dan met een diffuser (je weet wel: zo’n raar rond opzetstuk met punten). Droog je haren ondersteboven.

11. Heb je last van stijve, keiharde krullen nadat je je styling producten gebruikt hebt? Onze tip: gebruik de stylingproducten bij je wortels en puntjes, niet in de rest van je haar. Breng een beetje haarolie aan op die harde geworden plekken en je haar zal snel weer zachter zijn.

12. Zoek naar producten die bij jouw haren passen! Heel makkelijk gezegd, maar het kan eventjes duren voor je de juiste producten gevonden hebt.

13. Net veel moeite in je haren gestoken en moet je gaan slapen? Draai je haren in grote lokken op je hoofd om te gaan slapen: zo verminder je de kans op pluis en gekke krullen.

14. Krullen en regen: dat worden ontplofte en pluizige krullen. Probeer daarom je haren ook te wassen op dagen dat het niet regent. Wil je pluis voorkomen? Haarolie helpt!

15. Last but not least: zorg ervoor dat je een kapper uitkiest die echt verstand heeft van krullen en het knippen van krullenkapsels. Zo vaak verknippen kappers krullen omdat ze gewoonweg niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Dus: weet jouw kapper wél hoe krullen echt geknipt en verzorgd moeten worden? Fantastisch! En anders is het eventjes zoeken (hallo reviews op internet) naar hét kapsalon dat ervoor zorgt dat je krullen in topconditie zijn!

16. Kies eerder voor een haarolie dan voor een leave-in conditioner! Niet alleen zijn de ingrediënten van cleane haarolie véél beter voor je haar, vaak zit een goede haarolie ook in een glazen flesje verpakt. Zo draag je ook weer je steentje bij aan een meer plasticvrije wereld. Het lijkt natuurlijk alsof een haarserum beter werkt omdat door de siliconen die in een haarserum zitten, je haar oppervlakkig zachter en handelbaarder lijkt. Maar: in sé verandert het niets aan je haren, hoewel het wel zo lijkt en voelt. Daarom kies je beter voor een goede haarolie: die zal hetzelfde effect hebben, maar je haren ook écht verzorgen en voeden. En laat dat nu net zijn waar krullenbollen zo naar snakken!