in

De meest tijdloze kleurentrends in je interieur

(Last Updated On: July 6, 2023)

De meest tijdloze kleurentrends in je interieur- Als het aankomt op je huis en inrichting is het noodzakelijk om rekening te houden met de kleuren die je kiest voor in huis.

Hoewel veel mensen ervoor kiezen om bepaalde trends na te streven die op dit moment in zijn, kan je ook kiezen voor de tijdloze kleuren. Met deze tijdloze kleuren trends ben je namelijk in staat om je woning aan te passen voor de lange termijn.

Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste tijdloze kleurentrends voor je onder elkaar gezet. Dit geeft je enig inzicht in de mogelijkheden die je kunt kiezen voor in huis.

De meest toegankelijke kleur om aan te brengen in huis is wit. Hoewel veel mensen het beschrijven als een saaie kleur is dit niet helemaal terecht. Wit is namelijk een zeer universele kleur die met bijna alles gecombineerd kan worden. Hierdoor ben je in staat om eenvoudig te zorgen voor een uitstraling die aansluit bij wat je al die tijd al zocht in huis. Er zijn uiteraard heel veel verschillende kleuren en tinten wit om voor te kiezen.

(foto: Kam Idris / Unsplash)

  • Crème

Vind je een witte kleur toch even iets te kaal en klinisch, dan is het altijd nog mogelijk om te kiezen voor een crèmekleur in huis. Dit is een kleur die een bepaalde rust weet uit te stralen. Door deze rust zorg je voor een woonkamer waar je na een lange dag werken echt even helemaal kunt ontspannen. Een voordeel is dat het ook minder klinisch oogt in huis.

  • Zwart

Hou je van een donkere uitstraling dan is zwart ook een zeer goede optie om voor te kiezen. Het belangrijkste voordeel van zwart is dat het zorgt voor een zeer nette maar tegelijkertijd edgy uitstraling voor bij jou in huis.

Deze luxe uitstraling is bijvoorbeeld erg mooi als accentkleur voor in de studeerkamer of slaapkamer. Ook niet onbelangrijk, met een zwarte kleur in huis zal je vuil ook nog eens minder snel zien. Dit is bij wit echt nog wel wat anders, zeker als je kinderen in huis hebt rondlopen, of een beetje onhandig hebt zoals ik 😉

  • Beige

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor beige. Het voordeel van deze kleur is dat het super makkelijk is om dit te combineren met andere kleuren, ook met de kleurentrends van het seizoen (ontdek bijvoorbeeld de Flexa kleurentrends van het seizoen).

Door deze combinatiemogelijkheden ben je in staat om je kasten, banken en stoelen altijd aan te laten sluiten bij de rest van de woning. Zorg alleen wel voor het juiste contrast, anders valt alles weg in het interieur.

Andere leuke kleurencombinaties voor in je interieur

Hoewel je met de bovenstaande kleuren niet echt de fout in kunt gaan is het ook een leuk idee om te kiezen voor bepaalde kleurencombinaties voor in huis.

Er zijn verschillende combinaties die het eigenlijk altijd wel goed doen. Zo is de combinatie tussen beige en donkerblauw erg mooi om te kiezen.

Ook gaat goud goed samen met zwart. Door te spelen met kleurencombinaties is het mogelijk om de bestaande kleuren in huis wat meer flair meer te geven.