in

Een kleine badkamer slim inrichten: de beste tips

(Last Updated On: September 3, 2020)

Een kleine badkamer slim inrichten

Als ik je vertel dat onze badkamer niet groot is, is dat nog een beetje een eufemisme. Nuja, ik woonde al jarenlang op een appartement, dus voor mij was een badkamer al snel ‘groot’. Toen mijn vriend en ik elkaar leerden kennen, liet hij mij de indeling zien van het huis dat hij aan het bouwen was: geen hele grote badkamer. En: lichte paniek in mijn ogen. Waarom? Hij had helemaal geen bad ingepland!

 

Dat zit namelijk zo: ik miste het al jaren verschrikkelijk om een heerlijk badje te kunnen nemen (ik ben zo iemand die graag een badje neemt om alle stress van de dag te vergeten en dan nog het liefste van al met een heerlijk ruikende badbruisbal, kaarsjes aan, Youtubevideotje aan en hoppa… ontspannen maar!) en ik vond het zo jammer dat hij die ruimte (in mijn ogen dan) niet genoeg benutte. 

kleine-badkamer-inrichten
kleine-badkamer-inrichten

Fast forward naar dik een anderhalf jaar later: ik werd ontslagen samen door een collectief ontslag en ook daardoor kwamen onze gesprekken over samenwonen ineens in een stroomversnelling. Het zou raar zijn om in de regio van mijn vorige woonplaats werk te gaan zoeken, om dan misschien een jaar of twee jaar later weer op zoek te moeten gaan naar ander werk, dichter bij mijn nieuwe woonplaats. De knoop werd doorgehakt: we waren net 2 jaar samen en gingen samenwonen! 

 

Het was sowieso wel de bedoeling dat ik vaak hier in dit huis zou langskomen, ook toen er nog niet direct sprake was van samenwonen. Mijn vriend, de grote schat, had ondertussen de plannen van de badkamer helemaal omgegooid zodat we een bad zouden hebben (ik heb niet veel eisen gesteld maar oooh, dat wilde ik echt zo graag!). Enkele maanden later stond het bad in de badkamer, samen met de douche en werd het tijd om de badkamer af te gaan werken.

 

Net omdat we voor een bad gekozen hadden, werd de badkamer eigenlijk krapper. Onze badkamer meet ongeveer 3 meter op 1,8 en daar staat het volgende in qua sanitair: een inloopdouche, een bad en tenslotte nog het badkamermeubel. Dat is het! 

 

Spijt van waterdicht laminaat in de badkamer

 

We kozen voor een bijzonder laminaat in de badkamer: het is gemaakt van vinyl en kon je volgens de producent gewoon plakken op de ondervloer. Grote bonus: het zou waterbestendig zijn. Na dat nu bijna twee jaar intensief te gebruiken zijn we unaniem: wat een oplichterij! Heel jammer, want het was nog duur ook! 

 

Nieuwe tegels in de badkamer

 

We zijn nu opnieuw aan het verbouwen, een van de dingen die we op den duur gaan aanpakken, is de vloer van de badkamer. We gaan daarvoor nieuwe tegels kopen en bekijken hoe we die het beste kunnen gaan leggen.

 Nu wordt het nog beslissen welke kleur tegens we zullen bestellen: we zijn allebei wel gek van een mooie antracietkleur, helemaal in betonstijl. Of weer een houtlook… dat worden nog flinke knopen om door te hakken. Dat, en we hebben nog nooit zelf tegels gelegd. Dat wordt weer een leuk DIY-projectje voor ons! 

 

En de wandtegels? 

 

Ook enorm belangrijk, zijn wandtegels van goede kwaliteit. Omdat wij dus nog geen ervaring hebben met het leggen of plakken van tegels, durfden we dat niet zo goed aan. Daarom hebben wij gekozen voor een tegel uit plastic (maar dat zie je niet), die we gewoon konden plakken tegen de muur met wat TEC7. Ideale oplossing voor ons! Die tegels waren trouwens wel perfect geschikt voor in de badkamer. We hebben het restje daarvan nog gebruikt in onze keuken, maar dat was nogal een dom plan 😉 

 

Hoe zeggen ze dat, bij de tweede verbouwing zou je alles heel anders aanpakken? 😉