in

In welke kinderkleding investeren?

(Last Updated On: November 7, 2021)

Wanneer is het de moeite waard om wat meer te investeren in kinderkleding? Er zijn sommige stuks waarbij je echt wel mag investeren in wat meer kwalitatieve kleding en schoenen.

Maar: welke zijn dat dan? Welke kleding kan je goedkoop halen en wat mag wat duurder en kwalitatiever zijn? Wij geven je graag onze allerbeste tips!

Alvast een klein tipje van de sluier: wij zijn fan van investeren in super stevige kinderschoenen (ook babyschoentjes) en een goede jas.

Foto: Nana Miya / Unsplash

Schoenen

Kinderschoenen verslijten constant: als ze niet gewoon uit de schoenen groeien omdat de kids als kool groeien, komt het wel doordat ze de schoenen helemaal versleten hebben.

Daarom is het een goed idee om te investeren in echt kwaliteitsvolle kinderschoenen: die kunnen veel beter tegen een stootje en zijn niet zo kwetsbaar. Met goede kinderschoenen en babyschoenen kunnen je kids weer volop ravotten buiten en binnen!

Van super stevige babyschoentjes tot mini- Dr. Martens voor superavontuurlijke kinderen die graag spelen.

De stevigste kinderschoenen van het moment:

  • Chelsea boots: ook voor kinderen zijn chelsea boots nu helemaal in. Daar zijn wij natuurlijk superblij mee, want dit zijn erg grove maar sterke schoenen. Helemaal op kindermaat, dus!
  • Leuke sneakers: een sneakers is heerlijk voor kids om te dragen: ze kunnen er nog volop meer rennen en spelen, maar biedt hun voetjes toch ook nog veel ondersteuning.

Jassen

Ook jassen mogen van een goede kwaliteit zijn: net omdat ze veel gedragen worden en ook heel vaak tijdens het spelen en ravotten buiten gebruikt worden, kies je beter voor een super degelijke jas voor de kinderen.

Een goede jas is een jas die goed beschermt tegen allerlei weersinvloeden (regen, vrieskou…), maar ook eentje die ervoor zorgt dat je kind nog heel veel bewegingsvrijheid heeft. Niets zo vervelend als een te kleine of rigide jas als je lekker wilt spelen!

 

Nadeel van goedkope kleding

Sommige kleding kan je heus wel goedkoper halen, maar dan moet je wel rekening houden met enkele nadelen:

  • De naden scheuren erg snel: misschien niet zo’n enorme ramp als je kind nog steeds iedere paar maanden nieuwe kleding nodig heeft, maar wel zeker een tip om rekening mee te houden.
  • De stof houdt niet mooi tijdens het wassen: je merkt na iedere wasbeurt dat de stof valer wordt en de stof steeds dunner wordt… een van dé belangrijkste tekenen dat je goedkope kleding gekocht hebt
  • Ook de pasvorm is vaak allesbehalve goed! Geef kinderen zeker geen al te strakke kleding en laat hen lekker de vrijheid om vrij te spelen!
  • Merkkleding behoudt zijn waarde en kan je zodra je kind eruit gegroeid is, nog doorverkopen voor een leuk prijsje. Bij goedkope kleding kan dit vaak niet (als je het überhaupt al kan doorverkopen, als de staat nog goed genoeg is). Natuurlijk kan je de kleding ook nog bijhouden voor een volgende spruit!

 

Waar investeer jij in als het gaat om kinderkleding? Ben jij iemand die eerst kiest voor goedkopere kleding en schoenen en pas op latere leeftijd overschakelt naar de duurdere kinderkleding en -schoenen? Laat het hieronder weten in de comments!