in

Hoera, een kind op komst! Dit staat je te wachten

(Last Updated On: April 16, 2021)

Hoera, een kind op komst! Dit staat je te wachten

Een baby is een klein wonder. Een uitbreiding van jullie gezin. Dat geldt helemaal als het de eerste is, want dan staat je leven ineens helemaal in het teken van de kleine. Inderdaad, alles wordt anders vanaf het moment dat je moeder bent. Maar wat komt er allemaal op je af en waar moet je eigenlijk zoal rekening mee houden? Met de tips in dit artikel helpen we je op weg.

kind-op-komst
kind-op-komst

Je zult je woning moeten aanpassen

Er gaan dingen veranderen in je huis. Dat kan heel beperkt zijn hoor, dus je hoeft niet direct bang te worden als je dit ziet staan. Maar het blijft natuurlijk een feit dat je baby een eigen plekje nodig heeft. Voor veel mensen is dat een signaal om toch eens te gaan kijken naar een grotere woning met meer slaapkamers. Je kunt daarvoor je hypotheek berekenen en op huizenjacht gaan, maar misschien kun je nog best even vooruit met je huidige woning. Als er maar ruimte genoeg is voor een babykamer, dan ben je al een heel eind.

 

Een babykamer met een ledikant, waarin de kleine kan slapen, en een commode, waarop je de baby aankleedt en verschoont. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt. Zorg er daarbij wel voor dat alles helemaal veilig is ingericht. Overigens mag je de rest van je woning ook nog kritisch bekijken, want zodra de kleine gaat kruipen, wordt alles onderzocht. Wat ben je op dat moment blij met de veiligheidsproducten die verkrijgbaar zijn.

 

Luiers, heel veel luiers

Melk drinken, slapen, huilen en vooral veel plassen en poepen, dat staat je te wachten met een kleine op komst. En dan moet je ook nog uitzoeken wat de beste luiers zijn… Op dat gebied heb je namelijk ontzettend veel keuze. Zo zijn er talloze merken wegwerpluiers, zowel A-merken als huismerken, maar is er ook volop keuze op het gebied van wasbare luiers. Die zijn immers een stuk duurzamer en dat vind je ook wel belangrijk. Neem op je gemak onze testresultaten door en je komt vanzelf uit bij de beste keuze voor jouw kind.

 

Vermoeidheid en geluk

Eerlijk is eerlijk: jonge ouder zijn is ontzettend vermoeiend. Zeker in de beginperiode, wanneer er nog veel gebroken nachten zijn. Maar het ouderschap brengt je ook geluk. Vergeet dus ook zeker niet om te genieten van de kraamperiode en de eerste jaren met je kindje. Het is een bijzondere tijd die voorbij vliegt voordat je het beseft. Heel veel plezier en geluk gewenst!

Foto: Unsplash