in

21x de leukste kapsels met pony

(Last Updated On: August 10, 2019)

Al sinds jaar en dag zijn de kapsels met pony weer helemaal terug! De pony of bles verandert iedere paar jaren weer, zo zijn er de laatste jaren weer enkele aparte kapsels met pony opgedoken: denk maar aan de curtain bangs (Bardot pony) die ineens vanuit het niets weer populair werden. Andere types pony’s die we de laatste jaren erg veel zagen zijn: de rechte pony, een schuine pony, een korte pony, wispy bangs,… en nog veel meer soorten pony’s. Hoe weet je welke pony bij je gezicht past? En kan je iedere pony bij ieder haartype laten knippen? Ontdek met ons de leukste kapsels met pony’s en haarsnitten met een bles: deze kapsels met frou-frou ga je top vinden! Of je je haren draagt in een middenscheiding, zijscheiding of nog anders: een pony staat altijd!

Kapsels met pony:

Halflange kapsels met pony

Medium lengte kapsels (halflange kapsels) staan vaak echt ontzettend goed met een pony erbij: kijk maar naar de bovenstaande voorbeelden! Je geeft je halflange haar nog net dat extra beetje cachet door een pony: het is ook een hele gemakkelijke manier om de look van je haar weer even helemaal te veranderen. Ga voor een zachtgeknipte pony in plaats van een rechtgeknipte die we de afgelopen jaren zagen. Met deze kapselinspiratie zou je toch direct naar de kapper hollen om weer een pony te laten knippen?

Hoe style je een pony voor halflang haar?

Deze pony mag er nog best een beetje wild uitzien! Je kan je haar gewoon lekker makkelijk laten drogen zonder dat je je pony persé uitgebreid moet gaan stylen met een fohn (haardroger), krultang etc,… Gewoon zijn eigen ding laten doen!

(bron)(bron)(bron)

Curtain bangs (gordijn pony)

Curtain bangs (gordijn pony) zijn op dit moment extreem hip! Wist je dat deze soort pony populair was dankzij Brigitte Bardot? Nu ineens is dit type pony weer helemaal aan een revival bezig en wordt dit erg vaak gevraagd om te knippen: de kappers hebben het er maar druk mee. Curtain bangs zijn gelukkig ook heel erg makkelijk te stijlen: je kan vaak zelfs gewoon je pony aan de lucht laten drogen, wel eventjes goed doorkammen en zeker niet vergeten om je pony in een middenscheiding te dragen!

Hoe style je curtain bangs?

Curtain bangs zijn heel simpel te stylen, gelukkig maar! Je kan je haren gewoon aan de lucht laten drogen en ervoor zorgen dat ze in een middenscheiding zitten. Is je pony moeilijk handelbaar en valt er niet veel mee aan te vangen? Dan ga je best eventjes na het douchen of na je bad aan de slag met de haardroger om je pony te ‘dwingen’ op een bepaalde manier te vallen. Je kan je pony afwerken met een beetje haarspray, maar dat zorgt er wél voor dat je bles sneller vet wordt, alsook je voorhoofd. Altijd een beetje opletten dus met stylingproducten!

Rechte pony

Aha, kapsels met een rechte pony! Zelf heb ik jarenlang kapsels gehad met een rechte pony of een schuine pony, en daar was best wel een beetje werk aan om dat fatsoenlijk te krijgen! Ik ben helaas gezegend met enkele weerboorstels, en eentje daarvan zit vlak aan mijn pony (leuk hoor zo’n kruinen…): a.k.a: extra stylingwerk om mijn pony recht te kunnen stylen. Een rechte pony staat trouwens heel erg leuk als je een bril draagt (ontdek hier nog meer brilkapsels en kapsels voor brildragers), het geeft je een extra edge!

Hoe style je een rechte pony?

Om een rechte pony te stylen heb je dit nodig: nat haar, een beetje haarmousse, een haardroger en haarlak. Ook heel erg handig: een ronde borstel om tijdens je pony te drogen te gebruiken. Ik zorgde er altijd voor dat mijn pony halfdroog was. Dan bracht ik een klein beetje haarmousse aan, en begon mijn haar te drogen met de haardroger. Ondertussen was ik met mijn ronde borstel bezig, zodat mijn pony mooi recht zou opdrogen. Helaas moest ik dat riedeltje iedere ochtend opnieuw herhalen, waardoor ik op den duur koos voor een schuine pony die al wel eens wat nonchalanter mocht zitten.

De mini pony

De mini pony! Deze pony zagen we rond 2005 heel vaak in het straatbeeld: een mini pony van maar 1 à 2 centimeters lang. Een best wel bizarre haartrend aangezien het niet ‘s werelds meest flatterende pony kan zijn. Natuurlijk kies je helemaal zelf of je dit soort pony graag zelf wilt laten knippen, maar weet dat het eventjes kan duren voor je pony weer bijgegroeid is. Dit soort pony is ook erg ‘arbeidsintensief’ omdat je heel regelmatig opnieuw naar de kapper zal moeten gaan om je pony weer bij te knippen. Pro tip: niet zelf aan beginnen! Je pony kan je heel erg makkelijk verknippen, en voor je kapper is het ook niet heel erg makkelijk om je pony weer iets of wat te kunnen redden.  Dit soort pony geeft een erg ‘editorial look’.

Hoe style je een mini pony?

Zoals ik al aangaf: qua styling zit deze mini pony wel snor. Hier heb je normaliter niet veel stylingwerk aan, al hangt dat ook af van jouw eigen haartype. Wel zal je regelmatig in de kappersstoel terug te vinden zijn om je pony weer eventjes bij te laten knippen.

De schuine pony / schuine bles

Een soort pony die staat bij de meeste gezichtsvormen (hoe bepaal je je gezichtsvorm?): de schuine pony of de schuine bles. Deze frou-frou is heel handig omdat je hem heel nonchalant kan stylen. En da’s altijd fijn op ochtenden waarop je je overslapen hebt… Zelf had ik ook jarenlang een schuine pony en ik was er ongelofelijk blij mee tot ik stopte met mijn haren te verven en mijn haarstructuur een beetje veranderde. Mijn haren werden golvender en kregen flink wat slag terug, waardoor ik te veel moeite (vond ik dan) moest doen om mijn schuine pony te stylen.

Hoe style je een schuine pony?

Ik stijlde mijn schuine pony op verschillende manieren, afhankelijk van hoeveel tijd en zin ik had om mijn haren te doen. En, laat ik eerlijk zijn, afhankelijk van hoe vaak ik die ochtend weer op de snoozeknop geramd had.

  • met de haardroger:
  • met een steiltang
  • met een krultang
  • aan de lucht laten drogen

Retro pony

Hoe style je een retro pony?

Wispy bangs

Hoe style je wispy bangs?

Een pony knippen voor dun haar

Korte kapsels met pony

Fou du frou-frou: cute pony’s

Stylingtips voor een pony

Stylingproducten en voorhoofd-acné

Omdat je vaak je pony gaat lopen stylen met allerlei soorten haarlak, haarmousse en nog veel meer, loop je een grote kans om meer acné of uitslag op je voorhoofd te krijgen. Ik had het zelf standaard toen ik nog een rechte pony droeg, en kwam er pas laat achter dat dat natuurlijk een gevalletje 1+ 1 was. Heb jij ook last van een onrustige huid op je voorhoofd en gebruik je regelmatig stylingproducten voor je pony? Probeer dan eens een weekje of 2 zonder stylingproducten te werken en kijk wat het voor je huid doet!