in

Kapsels voor lang haar: mooiste kapsels voor lang haar

(Last Updated On: March 21, 2021)

Het is erg leuk om te experimenteren met leuke kapsels voor lang haar. Zo zijn er een heleboel leuke en vooral makkelijke kapsels die je kan maken met je lange lokken – en ze hoeven heus niet de hele ochtend in beslag te nemen.

Van mooie steile kapsels tot een klassieke chignon en leuke vlechten en vlechtkapsels : hier zijn mooie, makkelijke kapsels voor vrouwen met lang haar.

kapsels-lang-haar-min
kapsels-lang-haar

Kapsels voor lang haar:

 1. Laat je haar los

Je haar los laten is een van de makkelijkste kapsels voor vrouwen met lang haar. Omarm de natuurlijke textuur van je lokken en laat je haar lekker natuurlijk los hangen.

Je kan je haar natuurlijk wel wat opfrissen of wat volume toevoegen. Zo kan je een leuke haar spray gebruiken of enkele uren rondlopen met wat krulspelden. Klaar is kees!

lang-haar-met-pony-min
lang-haar-met-pony
 1. Vlechten en vlechtkapsels

Wie houdt er nou niet van vlechten? Er zijn zoveel verschillende soorten vlechten – zo kan je kiezen voor twee lage schattige vlechtjes, maar ook voor een serieuze ingevlochten vlecht.

Wanneer je erg goed bent in vlechten en wat creatiever uit de hoek wil komen kan je ook kiezen voor een vlecht rondom je hoofd die je daarna kan verwerken in een opgestoken kapsel.

Nog meer vlechtkapsels en opgestoken kapsels

vlecht-lang-haar-min
vlecht-lang-haar

 

vlechtkapsels-lang-haar-half-updo-min
vlechtkapsels-lang-haar-half-updo

 

vlechtkapsel-lang-haar-min
vlechtkapsel-lang-haar
 1. Beach waves

Beach waves – vooral in de zomer, zien er mooi en relaxed uit. Je kan erg makkelijk beach waves in je haar maken door te gaan slapen met vlechtjes. Op die manier heb je erg mooie beach waves in je haar wanneer je opstaat.

Daarnaast kan je ook gebruik maken van een krultang of curling wand. Vooral een curling wand is makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je in geen tijd mooie krullen in je haar hebt.

Vergeet zeker niet om een goed hittebeschermend serum te gebruiken om je lange lokken te beschermen tegen de schade die de hitte van de krultang kan veroorzaken aan je haar.

Lees ook: krullen zonder hitte

beach-waves-lang-haar-min
beach-waves-lang-haar
 1. Lage paardenstaart

Paardenstaarten zijn een van de klassiekers als het gaat om gemakkelijke kapsels. Lage paardenstaarten zijn perfect voor een mooie en moeiteloze haarstijl voor lang haar.

Bovendien past een lage paardenstaart bij heel wat verschillende outfits en kan jij je dit kapsel aanmeten voor zowel professionele gelegenheden als voor een leuke shopping trip met vriendinnen.

Gebruik een haarelastiekje dat je haar niet afknelt en laat afbreken! Dit zijn mijn favorieten.

 

Lees ook: hoge paardenstaarten met volume

Lees ook: Ariana Grande paardenstaart

paardenstaart-lang-haar-kapsels-min
paardenstaart-lang-haar-kapsels
 1. Omgekeerde paardenstaart

Wil je de dingen een beetje door elkaar halen? Een omgekeerde paardenstaart is een van onze favoriete schattige en gemakkelijke kapsels voor lang haar, omdat het zo eenvoudig is en een beetje plezier toevoegt aan een klassieke look.

Maak eenvoudig de paardenstaart los van het hoofd, draai de paardenstaart naar het hoofd door het gat, stop hem weer in en draai de paardenstaart weer vast voor een leuke en ongewone haarstijl die in geen tijd klaar is! (Gebruik deze haarelastiekjes)

 1. Half opgestoken – half los

Haal het beste van twee werelden binnen met deze half opgestoken half los look. Maak een klein paardenstaartje met de lokken bovenop je kruin. Breng dit haar dan samen achteraan je hoofd en laat de rest van je haar mooi los.

Je kan gebruik maken van een mooie speld om deze kleine paardenstaart vast te zetten. Eventueel kan je met een curling wand of krultang werken om wat golven aan te brengen in het haar dat je los liet. (Hoe je haar krullen met een krultang)

half-updo-lang-haar-min
half-updo-lang-haar-min
 1. Rommelig dot

De rommelige dot is de perfecte manier om ongewassen haar mee te verdoezelen. Breng wat dry shampoo aan op je wortels om volume en veerkracht toe te voegen. Neem vervolgens al het haar samen en maak een dot achterop of zelfs bovenop je hoofd. Zet alles vast met een elastiekje.

Nu kan je plukjes haar uit je dot plukken om het een rommelige en warrige look te geven. Zet alles eventueel nog vast met enkele speldjes en gebruik een goede haarlak. In minder dan 5 minuutjes heb je dus een erg leuk en mooi kapsel!

opsteekkapsel-lang-haar-min
opsteekkapsel-lang-haar-min
 1. Chignon

Als je een iets meer ‘professionele’ look wilt, dan is de chignon een erg goede keuze. Maak een scheiding in het midden van je haar en verzamel je haar alsof je een lage paardenstaart gaat maken.

Draai vervolgens deze paardenstaart om zichzelf heen totdat je een mooie dot of chignon bekomt. Zet ten slotte vast met een grote pin of een elastiek.

Wanneer je graag voor een rommelige look wil gaan kan je ook hier enkele plukjes haar uittrekken. Ook hier is het belangrijk dat je ene goede haarspray gebruikt zodat je haarstijl mooi op z’n plek blijft zitten.

opsteekkapsel-lange-kapsels-min
opsteekkapsel-lange-kapsels-min
 1. Föhnen

Er is niets mis met je lange haar te föhnen en het is een go-to-look als je op zoek bent naar makkelijke lange kapsels.

Gebruik een ronde borstel met borstelharen om volume en stijl aan lang haar toe te voegen. Je kan eventueel een mousse in he haar aanbrengen om je geföhnde kapsel langer in vorm te houden en een mooie glans toe te voegen aan je haar.

Lees ook: De perfecte blow-outHoe je haar föhnen

krullen-lange-kapsels-min
krullen-lange-kapsels-min
 1. Steil haar

Heeft jouw haar textuur? Dan kan het erg leuk zijn om je haar een keertje te steilen. Dit is een look die erg populair was in de jaren 90 en nu een comeback lijkt te maken.

Gebruik een goede stijltang en een serum om je haar te beschermen tegen de warmte van de stijltang.

lang-haar-met-pony-min
lang-haar-met-pony-min
 1. Gebruik een mooie diadeem of haarjuweel

Doe een mooie diadeem aan om je lange haren uit je gezicht te houden en om een leuke persoonlijke toets toe te voegen aan je kapsel.

 1. Gebruik haarspeldjes

Haarspelden zijn niet alleen geweldig om het haar op hun plaats te houden, maar kunnen ook worden gebruikt als stijlvolle haaraccessoires voor lang haar.

Je kan speldjes kopen met mooie versieringen maar je kan speldjes ook op een rij plaatsen of zelfs kruisen om gewaagde en erg makkelijke kapsels te creëren.

lang-haar-kapsels-haarjuweel-min
lang-haar-kapsels-haarjuweel-min
lang-haar-kapsels-crimpen-min
lang-haar-kapsels-crimpen
 1. Een strik

Een van de leukste en mooiste trends voor lang haar dit jaar is de strik. Je kan een leuke strik in je haar doen met wat lint dat je thuis nog hebt liggen.

Je kan de strik om een paardenstaart doen, maar ook om je chignon of je dot! Er zijn heel wat verschillende manieren waarop je een strik kan gebruiken – zowel voor professionele haarstijlen als voor wat minder serieuze haarstijlen.

Lees ook: korte kapsels

Lees ook: korte kapsels 2021

Lees ook: kapsels 2021

Lees ook: haartrends 2021

Lees ook: kapsels voor dun haar

Lees ook: kapsels voor 50+

Lees ook: korte kapsels voor krullen