in

De beste kapsels voor dun haar

(Last Updated On: July 12, 2019)

Het is alweer tijd voor enkele tips voor kapsels voor dun haar: wil je graag weten welke kapsels trendy zijn en Pinterest doen overstromen? Of je nu kiest voor lange kapsels, middellange kapsels of korte kapsels (hello pixie cuts): we zien zo veel verschillende soorten haarstijlen en haartrends voor dunner haar dat er sowieso wel iets voor jou tussen zal zitten.Kijk mee naar de dameskapsels voor vrouwen met dun haar!

Kapsels voor dun haar

Kapsels: lobkapsels en wavy lobkapsels zijn perfect voor fijn haar

kapsels-voor-dun-haar

De wavy lob van Jessica Alba! Jessica Alba draagt hier een mooie bruine lob met highlights en een balayage. Ook als je dun haar hebt, kan je makkelijk dit kapsel laten knippen en zelf namaken. Net omdat je dunner haar hebt, is een iets korter kapsel erg geschikt voor jou (Featureflash photo agency via shutterstock.com)

lange-bob-kapsels-lobkapsels

Lucy Hale heeft een ongelofelijk mooie wavy lob (en mooie highights in bruin haar + balayage haarkleuren) ( Featureflash Photo agency via shutterstock.com)

lob-kapsel-met-pony

Jennifer Lawrence draagt haar lob lichtjes wavy gestyled hoewel ze ook redelijk dun haar heeft. Zorg ervoor dat je je dunne lokken regelmatig laat bijknippen bij de kapper zodat ze in topvorm blijven. Prachtig kapsel met pony van Jennifer Lawrence (Featureflash photo agency via shutterstock)

lange-bob-lob-balayage-kapsel

Grey’s Anatomy actrice Camilla Luddington heeft een supertoffe wavy lob: een wondermooie lobkapsel met balayage! (Kathy Hutchins via shutterstock.com)

lob-kapsel-lange-bob-ombre

Dun haar kapsels voor dames – Sarah Hyland heeft zo’n coole bob! Sarah Hyland heeft altijd zo’n mooie kapsels! Dit keer werd ze gespot met een blonde lob (lange bob) (Kathy Hutchins via shutterstock.com)

uitdunnend-haar-kapsels

Ook actrice Sienna Miller heeft hier een supercoole wavy lob. Sienna Miller heeft ook een ongelofelijk mooi gekrulde bob! (Twocoms via shutterstock.com)

Dus, je kan je kapsel  als je dunner haar hebt, zeker in een prachtige lob laten knippen. Alleen de styling is een tikje anders en je moet soms ook iets andere producten gebruiken om volume te krijgen in je dunne haar.

Dameskapsels voor dun haar: de banana bun en het rommelige knotje

Eigenlijk is de high top bun (het hoge knotje) ondertussen hélemaal passé. Done. Over with. Enter… de banana bun? Wat? Tja… het beestje moet een naam hebben, toch? Dit is een lekker makkelijk en snel kapsel en een van de nieuwe soorten knotjes die je gaat tegenkomen (het andere is de half top bun, zie hieronder). Hebben jullie ook honger gekregen door de naam van deze haartrend? Messy perfection is key, het mag er vooral niet te perfect uitzien… alsof je géén moeite gedaan hebt.

banana-bun

(kaatbuelens via instagram) Deze banana bun (laag knotje) is iets netter dan de andere die ik gevonden heb, het doet met denken aan een lage chignon.

kapsels-dun-haar

(instagram: shepostsonline) Een banana bun kan echt heel erg leuk staan, ook als je dun haar hebt en moeilijk een leuk kapsel kan vinden.

banana-bun-knotjes

(fashionhr instagram) Heel casual chic, deze banana bun

haarstijlen-2018-banana-bun

(reneebarneshairstudio instagram) Een super messy banana bun

kapsels-2018-banana-bun

(instagram: priscillacsmith) Een banana bun staat heel leuk als je een balayage haarkleur of highlights hebt!

Kapsels voor uitdunnend haar: half buns

Hét Instagram-cool-girl-kapsel? De half bun! Liefst nog gecombineerd met een lederen rugzakje, als dat kan. En natuurlijk een rose gold haarkleur of een unicorn haarkleur…

top-half-bun-kapsels

(brittsully op instagram) Een super cute half bun

half-bun-kapsels

(bron: larinabeauty instagram): ook met een grijze haarkleur staat een half bun echt prachtig

half-bun-kapsels-halflang-haar

(kemalbaykar instagram) Je kan een half top bun ook heel leuk dragen als je een middellang kapsel hebt! Bekijk ook zeker eens leuke wavy bobkapsels of lobkapsels

half-top-knot

(larinabeauty instagram)

kapsels-2018-half-bun-4

(comb_beauty instagram)

kapsels-2018-half-bun-3

(frauelein.jaegermeister instagram)

kapsels-2018-half-bun-2

(bron: bimbie_hote_catore instagram)

kapsels-2018-half-bun

(bron: _heartlifestyle_ instagram)

halfbun-kapsels

Prachtige kapsels: een mooie rose gold haarkleur én een half top bun (bron: motorcitynightmares op instagram)

half-top-bun

(elitellonguerasibiza instagram)

Korte kapsels voor dun haar: undercut kapsels voor vrouwen

Korte kapsels zullen altijd heel populair blijven, maar wat draag je als kort kapsel als je dun haar hebt? Pixiecuts zijn sowieso populair, maar wat nu enorm opkomt zijn de undercutkapsels voor vrouwen, vaak in toffe patroontjes.

undercut-kapsels

(instagram: anya.kern)

undercut-kapsels-2018

(redfoxred instagram)

undercut-vrouwen

(adellxoxo instagram)

undercut-vrouwenkapsels

(undercut_female op instagram)

Haartrends: beach waves

Ik zei het al, steil haar is een beetje not done de laatste jaren: we gaan voor volume! Als jij dun haar hebt, is dit een perfecte haarstijl voor jou: door de beach waves in je haar te maken, lijkt je haar veel voller.

kapsels-dun-haar-fijn-haar

kapsels-2018

elyahaircare op Instagram

dameskapsels-2018

josyjoc / instagram

haarkapsels-2018

dfw hairscene via instagram

dun-haar-kapsels-lang-haar

hairbytory via instagram

dunne-haren

kabra.mosshair via instagram

kapsels

salt.hair via instagram

Haarstijlen voor als je dun haar hebt: de rommelige paardenstaart

Yup rommelige haarstijlen zijn hélemaal ons ding. En ik kan niet blijer zijn, haha! Ik hou er niet van om iedere dag mijn haar te moeten stijlen dus is zo’n makkelijke haarstijl heel fijn voor mij. Nu mijn haar terug lang genoeg laten groeien om een rommelige paardenstaart te kunnen maken.

Heb je heel erg fijn haar (misschien zelfs wel door een zwangerschap of ziekte)? Dan kan je ook met je fijn haar een paardenstaart maken. Een kleine tip: laat je haar in laagjes knippen, dan lijkt het ook volumineuzer. Heb je naar jouw gevoel nog niet genoeg volume in je haarstijl gekregen? Misschien zijn mooie en degelijke extensions dan een optie.

paardenstaart-dun-haar

(unique chic on fleek op instagram)

dun-haar-haarstijlen

(ameliarose.hair via instagram)

messy-paardenstaart

(guilhermebkabad op instagram)

messy-paardenstaart-kapsels-2018

(micheleclarkhmua op instagram)

paardenstaart-kapsels

(hair by hatem via instagram)

rommelige-paardenstaart

(suki hairdressing op instagram)

Kapsel tips voor fijn haar en dun haar

  • probeer je haren niet iedere dag te wassen, daar wordt je haar nog brozer van
  • laat ook de fohn, steiltang en krultang zoveel mogelijk rechts liggen
  • gebruik niet te veel stylingproducten in je haar, daar wordt het erg zwaar van

Wat kan je doen tegen uitdunnend haar?

Er bestaan enkele shampoo’s en lotions op de markt die je kunnen helpen in de strijd tegen uitdunnend haar. Probeer eerst altijd samen met je dokter na te kijken wat er precies mis is, het zou een medische oorzaak kunnen zijn. Is het dat niet? Dan kan je bijvoorbeeld de lotions van Freezing gebruiken om uitdunnend haar tegen te gaan. Deze lotions werken op de zuurtegraad van je hoofdhuid en zorgen ervoor dat deze weer beter in balans komt.