in

Hoe kies je de juiste salontafel?

(Last Updated On: August 19, 2020)

Hoe kies je de juiste salontafel – Een salontafel is echt een noodzakelijk meubel om te hebben. Je wilt er namelijk wel voor zorgen dat je tijdens het bekijken van je favoriete films wel je drankjes en hapjes voor je neer kunt zetten. Ben je op zoek naar een nieuwe salontafel maar weet je niet waar je op moet letten? We hebben hieronder de belangrijkste tips en tricks voor je op een rijtje gezet!

Soorten salontafels – welke soorten zijn er?

Het belangrijkste is om te kijken naar de soort tafel die je koopt voor bij jou in de woonkamer. Over het algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen de vaste salontafels en de salontafels die je kunt uitschuiven. Dit uitschuiven kan door middel van een speciale lade in de tafel, echter kan het ook zijn dat je meerdere kleine tafels hebt die je onder elkaar schuift.

Indien je weinig ruimte hebt dan zijn dit de beste tafels die je maar kunt kiezen voor in huis. Heb je wel meer ruimte dan is het natuurlijk wel mogelijk om te kiezen voor de vaste tafels. Zo ziet een vaste salontafel van eikenhout er echt prachtig uit. Door de hoogwaardige kwaliteit gaat het ook nog eens lang mee.

Materiaal van de salontafel

Het materiaal van de tafel die je koopt is van cruciaal belang bij het maken van je daadwerkelijke aankoop. De meeste mensen zullen uitkomen bij de houten salontafels. Deze zien er echt prachtig uit bij jou in huis. Er zit echter wel een klein nadeel aan, dit is het feit dat je voor een salontafel van hout te maken hebt met meer onderhoud.

Dit komt voornamelijk doordat je het hout moet behandelen met speciale olie. Als alternatief is het mogelijk om te kiezen voor een salontafel van bijvoorbeeld staal. Deze zijn wel gelijk een stuk zwaarder, hierdoor kan je deze niet zomaar verplaatsen als dit nodig blijkt te zijn.

Stijlen: welke stijl past bij jou?

Als het aankomt op een salontafel is er echt een enorm groot aantal stijlen te vinden. Je zal na moeten denken over de stijl die het beste bij je past. Het makkelijkste is om naar de rest van je interieur te kijken.

Als je bijvoorbeeld veel natuurlijke kleuren in huis hebt dan kan het mooi zijn om te kiezen voor een salontafel van onbehandeld hout. Heb je weinig ruimte dan kun je kiezen voor de speciale salontafels die onder elkaar geschoven kunnen worden. Door de talloze opties is er altijd wel een stijl te vinden die bij je past.

Trend: ronde industriële salontafel

Een van de grootst trends van dit moment op het gebied van salontafels is de ronde industriële salontafel. Deze bijzondere tafels zijn eigenlijk altijd gemaakt van een combinatie van staal en hout. Door middel van deze unieke combinatie weet je zeker dat je de industriële stijl zonder problemen bij jou in huis kunt toevoegen. Het zijn vaak geen goedkope tafels, maar door de unieke stijl is het de prijs meer dan waard

 

Foto: Andres Jasso voor Unsplash