in

Hoe kies je de juiste douchecabine voor je huis?

(Last Updated On: December 26, 2022)

Hoe kies je de juiste douchecabine voor je huis? Het kopen van een douchecabine is echt een van de beste aanwinsten die je maar kunt maken voor jouw huis.

Dankzij een douchecabine kan je ervoor zorgen dat je op een heerlijke manier kunt douchen én dat de cabine mooi staat in jouw badkamer.

Nu, ik ben gek op ons bad… maar ook onze douche gebruiken we erg vaak tijdens de week.

Kies de juiste douchecabine (ook online)

Nu, er zijn wel zijn heel veel soorten douchecabines om voor te kiezen. Als je wel wat hulp kan gebruiken bij het vinden van een goede douchecabine dan heb je geluk.

We hebben in dit artikel namelijk de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet als het aankomt op het kopen van een goede cabine voor bij jou in huis die niet alleen leuk staat in de badkamer, maar ook past bij je interieurlook én bij je budget.

Hou een duidelijk budget in gedachten

Een van de beste tips is om altijd een budget in gedachten te houden als het aankomt op het kopen van een goede douchecabine. Een budget bespaart je aanzienlijk veel tijd en verkleint de kans dat je met een verkeerde optie thuiskomt. Gebruik daarvoor de handige filteropties.

Dit maakt het mogelijk om snel tussen de keuzemogelijkheden te zoeken. Dit helpt je niet alleen om je te concentreren op het kopen van een goede cabine die past binnen je prijsklasse, maar het helpt je ook om niet te veel uit te geven. In iedere prijsklasse zijn er altijd goede opties te vinden.

Denk goed na over de grootte van de cabine

Bij de aankoop van een douchecabine is het altijd verleidelijk om ‘groots te gaan’ en je voor te stellen dat je staat te dansen in de douche.

Kies jij voor een inloopdouche? Dan moet je het ook zeker nog eens goed nameten!

Echter is dat niet mogelijk bij iedere badkamer: wij hebben bijvoorbeeld gekozen voor een iets grotere inloopdouche in onze kleine badkamer zodat we er met 2 onder kunnen staan.

Maar: dat was eigenlijk niet nodig en het zou handiger geweest zijn als we wat meer open ruimte hadden in de badkamer. Hou er ook rekening mee dat je nog een badmat kan leggen.

Als je eenmaal je maten hebt opgemeten, zorg er dan voor dat je douchecabine ook daadwerkelijk in de ruimte past waar ze hoort te passen.

Enkele van de meest voorkomende maten van douchecabines zijn 800x800mm en 900x900mm. Andere maten die buiten deze schaal vallen zijn vaak niet zo handig voor in de badkamer. Let dus even goed op de maat die je koopt.

Kijk ook goed na of je wel genoeg plaats hebt om gemakkelijk in en uit de douchecabine te stappen, of de badkamerkastjes niet te dichtbij staan, of je er een badmat kan leggen zodat je niet uitglijdt na je ontspannende douche, …

De vorm van de cabine

Een driehoekige douchecabine is vergelijkbaar met een taartvorm (of zo’n stukje uit Trivial Pursuit). Deze vorm is speciaal ontworpen om ruimte te besparen door gebruik te maken van de hoek van een badkamer. Deze douchecabine is een zeer populaire vorm, vooral in kleinere badkamers.

Een rechthoekige douchecabine maakt het daarentegen mogelijk om een vergelijkbare ruimte te gebruiken als een standaard badkuip. Ze biedt de gebruiker veel ruimte om te douchen en is perfect voor grotere ruimtes waar de douche wel wat ruimte mag innemen.

Door te kiezen voor de vorm die in je badkamer past weet je zeker dat je bij de juiste douchecabine uit zal komen.

Hopelijk helpt dit om de beste douchecabine te vinden die past bij je budget, smaak en grootte van de badkamer.