in ,

Deze jongenskapsels 2021 moet je proberen (leuke kapsels voor jongens)

(Last Updated On: January 30, 2021)

De coolste jongenskapsels (leuke kapsels voor jongens 2021) – Als je je oude jaarstijl beu bent en een nieuwe en coole stijl wilt proberen, is het nu het moment om de sprong te wagen. Mag je zelf je jongenskapsel al kiezen of kiezen de ouders het kapsel van hun zoon nog? Soms wordt er ook samen gekeken naar kapsels en dan pas een keuze gemaakt, zeker als de jongeheer in kwestie zijn uiterlijk belangrijk vindt. Dit zijn de leukste jongenskapsels voor jongens en tieners.

Jongenskapsels 2021

Coole jongenskapsels zijn door de tijd heel wat veranderd. Waar jongens vroeger een gemillimeterd kapsel aangemeten kregen – of later een coupe slakom (Jommekeskapsel), kunnen jongens momenteel uit en hele resem modieuze kinderkapsels kiezen.

jongens-kapsels
jongens-kapsels

(unsplash)

jongenskapsels
jongenskapsels

(unsplash)

Daarnaast zijn jongens de dag van vandaag ook niet meer gebonden aan korte haren. Indien jouw zoon graag langere haren wil, dan kan dat perfect!

Lees ook: mannenkapsels, herenkapsels

Lees ook: gemillimeterde kapsels, geschoren kapsels

Lees ook: zelf het haar van je kinderen knippen

Een overzicht van de coolste jongenskapsels

In dit artikel geef ik je een overzicht van de coolste jongenskapsels op dit moment. Omdat natuurlijk niet alle kapsels staan bij elk haartype en elke stijl heb ik een zo volledig mogelijk overzicht samengesteld zodat jij samen met jouw zoon een mooi nieuw kapsel kan kiezen!

kapsels-voor-jongens
kapsels-voor-jongens

(unsplash)

jongenskapsel-lang-haar
jongenskapsel-lang-haar

(unsplash)

jongenskapsel-krullen
jongenskapsel-krullen

(unsplash)

Kort jongenskapsel

Jongens proberen de dag van vandaag hun eigen stijl te creëren en hun eigen identiteit vast te leggen door middel van hun kapsel. Hoewel dit vaak een proces is, is het een proces dat jij moet aanmoedigen.

Heel wat jongens halen inspiratie bij filmsterren, muzieksterren en zelfs voetballers. Heel wat  jongens en mannen dragen de dag van vandaag nog steeds een kort kapsel. De fade is momenteel erg populair en ziet er heel modieus uit. Wanneer je kleine loebas graag een klassieker kapsel draagt kan je kiezen voor more on top. Indien je zoon nog jong is kan je warrige piekjes zetten – lekker retro, maar erg speels en schattig.

  1. Een fade

  1. More on top

 1. Piekjes

Ah, piekjes… je zou denken dat die héél erg begin anno 2000 zijn ondertussen, maar nope, ze beginnen terug een opmars te maken in kapselland! Zin in een ondertussen retro kapsel? Dan moet je zeker het haar zo laten knippen dat je piekjes kan maken met wat gel.

 

Middellange jongenskapsels

Middellange kapsels waren lange tijd erg populair. Hoewel middellange jongenskapsels wat aan populariteit verloren zijn na de Bieber-periode, worden ze nog steeds gedragen door stoere skaters of surfers. Indien jouw zoon dus van het strand en de golven houdt mag je niet verrast zijn dat hij zijn haar wat wil laten uitgroeien.

 

  1. Natuurlijk halflang haar tot aan de kin

Natuurlijk halflang haar tot aan de kin is erg populair bij de wat ruigere tieners. Deze natuurlijke snit vergt niet veel onderhoud wat natuurlijk erg goed nieuws is.

  1. Strak naar achteren gekamd

Enkele bekende voetballers hebben halflang haar dat strak naar achteren gekamd is en vastgezet met gel. Wees dus niet verbaasd wanneer jouw lieve zoon om een halflang jongenskapsel vraagt.

 1. Lang aan de bovenkant

Het is momenteel populair om het haar bovenop je hoofd langer te laten (niet te verwarren met more on top) om het zo over het hoofd heen te kammen.

Lange jongenskapsels

Er zijn natuurlijk ook jongens die hun jaar liever lang willen laten. Dat is super! Vooral wanneer jouw zoon naar wat ruigere muziek luistert zullen lange haren goed in de smaak vallen. Lange haren vergen weinig onderhoud en kunnen makkelijk in een paardenstaart vastgezet worden.

 

Jongenskapsels met krullen

Krullen zijn erg mooi – toch kunnen ze voor jongens die een fris kapsel willen voor heel wat frustratie zorgen. Een krullend kapsel voor jongens kan namelijk een erg grote uitdaging zijn. Jongens met krullend haar voelen zich namelijk beperkt wanneer het aankomt op de soorten kapsels die ze kunnen laten knippen.

Toch kunnen ook jongens met krullen of kroesels enkele leuke kapsels laten knippen.

  1. De fade

De fade is perfect voor jongens met kroesels omdat de het kroezelhaar erg mooi omgezet kan worden in een indrukwekkende fade.

  1. More on top of zelfs lang aan de bovenkant

Ook more on top is perfect mogelijk voor jongens met krullen. Of je nu dichte krullen hebt of losse krullen, de krullen geven je zoon een schattige of zelfs nonchalante uitstraling.

 1. Lange krulkapsels

Gemillimeterde kapsels voor jongens

Heel wat jongens vragen momenteel op gemillimeterde kapsels. Deze kapsels zijn namelijk erg in de mode. Natuurlijk kan je voor een erg klassiek gemillimeterd kapsel gaan dat je makkelijk thuis kan scheren – bros, maar de dag van vandaag willen heel wat jongens tekeningen in het haar, en die laat je best door een kapper zetten.

kapsels-jongens
kapsels-jongens

(unsplash)

Lees ook: de leukste communiekapsels

Lees ook: goedkope communiekleding

Lees ook: Lentefeest kleding