in

De interieurtrends van 2021 & kleurentrends 2021 (woontrends)

(Last Updated On: January 30, 2021)

De beste manier om de interieurtrends van in 2021 te definiëren, is dat ze allemaal een erg persoonlijk karakter hebben. Heel wat trends in 2021 grijpen terug naar erg gezellige kleuren, een zorg voor de natuur, en een grote dosis karakter. In dit artikel bespreken we al de leukste interieurtrends van 2021, samen met de kleurentrends voor 2021 in je interieur.

Kleurentrends interieur van 2021

1. Marineblauw: trendkleur

In 2021 gaan we heel wat accessoires en zelfs muren zien in marineblauw. Deze blauwe kleur is aan de wat donkere kant, maar kan heel wat warmte uitstralen wanneer gecombineerd met mosterdgeel of lichtbruin.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan een mooie marineblauwe muur met een mosterdkleurig zeteltje, of een marineblauwe muur met een grote antieke wereldkaart.

Hoewel Marineblauw een kamer erg donker kan maken, kun je met lichte kleuren werken om de kamer wat op te vrolijken. Het is echter af te raden om Marineblauw in 2021 te combineren met hard wit.

Dit zal namelijk voor een te groot contrast zorgen wat de gezelligheid dan weer grotendeels wegneemt.

Voor ons is Marineblauw alvast dé interieurkleur van 2021. Wil je heel graag marineblauwe accenten in je woning, maar toch wat bang dat het misschien wat té koel aandoet? Plaats dan zéker warm licht in de ruimte met marineblauwe accenten: zo warm je de ruimte nog wat meer op.

Shop deze trendkleur hier:

flexa-muurverf
flexa-muurverf

2. Grijs

Grijs is weer helemaal terug van nooit weggeweest. Ook in 2021 zien we dus dat grijs een erg populaire kleur is – zeker in moderne interieurs.

Of je nou kiest voor een licht grijs voor de gordijnen of een donker grijs voor de betonnen vloerstenen – zolang het grijs dat je gebruikt een warm grijs is, zit je helemaal goed in 2021.

Je kan grijs combineren met warm hout om een knusse woonkamer te creëren. Wanneer je verlichting gebruikt zoals staande lampen zorg je er best voor dat je een lichtkleur instelt die van nature warm is, en indien een donkergrijs interieur niets voor jou is, kan je lichtgrijze tapijten, gordijnen en sofa’s combineren met een kleine statement muur in warm, donkergrijs.

3. Terracotta

In 2020 hebben we niet veel kunnen reizen – dus reizen we in 2021 naar warmere oorden in onze woonkamer. Terracotta is namelijk helemaal in.

We hebben het hier echter zowel over de warmrode kleur als over de Marokkaanse terracotta tegeltjes die het erg goed doen in de badkamer en in de keuken.

In 2021 willen we kleur in de woonkamer en dat kan met Terracotta. Combineer terracotta met een gebroken wit, of met blauwgrijzige tonen om een mooi geheel te creëren. Indien je voor een lichter terracotta wil gaan kan je deze altijd combineren met een mooi marineblauw.

 

4. Metallic kleuren

Ook de metallic kleuren blijven nog een poosje helemaal hip: combineer prachtige metallic accessoires met de kleuren die we hierboven beschreven voor een warm, gezellig maar vooral waanzinnig mooi en stylish resultaat!

Interieurtrends 2021

Warm hout: breng de warmte binnen

Ook hout zal zegevieren in 2021. We zullen vooral warm hout zien terugkomen – en ook hier is dit omdat we in 2021 graag een knus en gezellig plekje binnenshuis willen creëren.

Warm hout kan perfect gecombineerd worden met cognac kleurige lederen sofa’s en mooie witte kasten en schapenvelletjes.

Een warm houten vloer kan echter redelijk duur en moeilijk in onderhoud zijn. Je kan echter kiezen voor laminaat of zelfs tegels die eruitzien en aanvoelen als hout, om ze de kosten te drukken.

Probeer ook te denken aan een grote mooie tafel in warm hout of een keuken met warmhouten oppervlakten.

Droogbloemen

Terrazzo

 

Duurzaam design

In 2021 gaan we heel wat stukken zien uit duurzame en gerecycleerde materialen. In 2021 zal duurzaam design een hoge vlucht nemen in de interieurwereld.

Nieuwe bioplastic zal een plaats krijgen in de vorm van leuke accessoires terwijl hout en zelfs stof uit gerecycleerde materialen kan bestaan.

Daarnaast kan je voor duurzaam design ook denken aan het terugmaken van oude meubels, vintage meubels bij de kringloopwinkel gaan halen of zelfs nieuwe meubels maken uit gerecycleerd materiaal.

Je kan bijvoorbeeld een oude bruinhouten kast bij de kringloop winkel oppikken en deze zelf overschilderen met krijtverf.

Statement pieces

Hoewel men vaak denkt dat een statement piece erg groot moet zijn is niets minder waar. Zolang een statement piece de aandacht in de ruimte opvraagt zit je goed.

Zo kan je bijvoorbeeld een nieuw beeldje kopen of opteren voor een interessante luster.

Heb je er al eens aan gedacht om een hertenschedel tegen de muur te hangen? Of misschien kan je wel een mooie designer zetel op de kop tikken.

Je kan statement pieces in zowat ieder interieur kwijt.

Wanneer je een statement piece gebruikt is het echter van belang dat je de ruimte niet te druk maakt. Anders gaat je statement piece verloren in de ruimte.

 

Urban Jungle

Kleurvlakken in huis

Opvallend behang

De tijd dat behang naadloos moest opgaan in je interieur, is helemaal passé. Je behang mag nu lekker knallen en plak je het allerliefste lekker opvallend tegen een accentmuur.

Industriële verlichting

We zijn al even zot van industriële verlichting – en dat is in 2021 niet anders. Wanneer je voor industriële verlichting tegen het plafond wil gaan moet je natuurlijk wel al heel wat ruimte hebben om mee te werken.

Deze lampen doen het goed in de woonkamer en in de keuken. Indien je niet erg veel plaats hebt, kan je altijd opteren voor een mooie industriële staande lamp of leeslamp.

.

Minimalisme

Less is more – zeker in 2021. Het is vaak beter om minder te combineren, dan er een drukke boel van te maken. Indien je op zoek bent naar een modern interieur, kan je best kiezen voor iets dat strak is.

Ga voor mooie grijze sofa’s en rechte, lange gordijnen. Indien je voor een wit minimalistisch interieur kiest kan je het koude wit doorbreken met warme grijzen.

(Nep)Leer in je interieur

anytime-eetkamerstoel-hagen-set-van-2-bruin-5705994975017
anytime-eetkamerstoel-hagen-set-van-2-bruin-5705994975017

Japans Nordic/ Japandi

Weet je nog toen Nordic helemaal in was? Wel, nu zien we in 2021 een trend in opmars die het gezellige Nordic combineert met het serene van Japanse interieurs.

Je kan je dus verwachten aan een minimalistisch interieur met warm hout en topdesign. Glas wordt mooi gecombineerd met wit en lichtere houtsoorten om rust te creëren in de woonkamer.

Lijnportretten

 

Rattan, webbing en Pampagras<+h3>

Boho: on trend & comeback van het tapijt

Ook de Boho trend zal het weer erg goed doen in 2021. Deze bohemien stijl zal mooie oosterse tapijten creëren met een wit ten warm interieur. Gebruik een mengelmoes van leuke kussentjes om de ruimte op te vrolijken en zet hier en daar een mooie grote plant neer.

Daarnaast kan je in een Boho interieur naar hartenlust mooie bordeaux kleuren combineren met wit en Boho patronen met elkaar afwisselen.

Indien je helemaal uit je dek wil gaan kan je ook marineblauw met oranje combineren. Werk zeker ook met leuke dekentjes en oosters geïnspireerde materialen om dat bohemien reisgevoel naar boven te laten komen.

 

Velours

Ook velours blijft de komende tijd nog helemaal in de mode: ik heb zelf een prachtige velours stoel die mijn slaapkamer echt helemaal af maakt. Dit gaat helemaal mee in een van de grotere trends die we dit jaar zien: alles mag gezellig, zacht en cosy zijn.

whkmps-own-eetkamerstoel-amy-roze-8719542383053

Shop deze stoelen hier

anytime-eetkamerstoel-yara-velours-groen-5705994946529

 

Snoepkleurtjes

Conclusie: kleurentrends en interieurtrends 2021

2021 staat helemaal in het teken van jezelf zijn, van warmte en van gezelligheid. Nu we met z’n allen weer meer thuis zitten lijkt het wel alsof we weer een eigen nestje willen creëren. Daarnaast staan ook enkele van de interieurtrends in het teken van andere culturen en reizen – denk maar aan Boho, Terracotta en Japans Nordic. Het is dan ook een leuk idee om je oude souvenirs van het buitenland weer even boven te halen!

 

Written by admin