in

5 Tips voor een handig indeling van je keuken voor een perfecte workflow

(Last Updated On: October 9, 2023)

5 Tips voor een handig indeling van je keuken voor een perfecte workflow

Als je graag kookt, vind je het waarschijnlijk heel belangrijk om een goed georganiseerde keuken te hebben. Een keukenindeling die goed is doordacht, kan het hele proces van koken en bakken een stuk makkelijker en comfortabeler maken. In dit artikel zullen wij jou 5 handige tips geven om jouw keuken optimaal in te delen voor de perfecte workflow.

keuken-indeling
keuken-indeling

1. Nieuwe keuken? Vraag advies!

Als je een nieuwe keuken wilt laten plaatsen, is het verstandig om daarbij hulp te zoeken van een professional. Een keukenontwerper kan je helpen bij het maken van de juiste indeling en kan rekening houden met jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Een goede plek om te beginnen met zoeken naar een professional is keuken ontwerper ixina. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring op het gebied van keukenontwerp en biedt uitstekende service aan hun klanten met innovatieve tools, zoals een 3D-ontwerp.

2. De Keukendriehoek

De ideale loopafstand tussen de drie belangrijkste toestellen in de keuken – de kookplaat, spoelbak en koelkast – ligt tussen de zes en acht meter. Dit wordt ook wel de ‘keukendriehoek‘ genoemd. Door deze toestellen op strategische plekken neer te zetten kun je efficiënt werken en hoef je niet onnodig heen en weer te lopen en heb je alles binnen handbereik. Voor een goede inrichting van je keuken is deze driehoek zeer belangrijk en idealiter zou de loopafstand tussen deze drie punten zo’n 6 à 8 meter zijn, dus niet meer dan acht stappen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het koken niet onnodig hoeft te lopen en alles binnen handbereik hebt.

3. De ideale keukenindeling volgens keukenexperts

Keukenexperts gaan nog een stapje verder en delen de keuken verder in op vijf verschillende zones, die idealiter van links naar rechts als volgt zijn: Opbergzone, Voorraadzone, Spoelzone, Werkzone en Kookzone. Zoals uit de naam van de zones al kunt opmaken hebben al deze zones hun eigen functie. Door deze zones efficiënt over de keuken te verdelen, creëer je een ergonomische indeling waarbij je gewoonweg veel minder hoeft te lopen. De adviseurs van Ixina – keukenexperts en gekwalificeerde verkooppersoneel – helpen de klant tijdens het proces van het indelen van de keuken, volgens dit ‘driehoeksprincipe’ en de vijf zones.

4. Diepe laden

Wanneer je een nieuwe keuken laat of gaat ontwerpen, kies dan voor een aantal diepe laden. Die zijn ideaal om veel spullen overzichtelijk in op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan potten en pannen of bakplaten. Door gebruik te maken van diepe laden heb je alles binnen handbereik zonder dat je hoeft te bukken of dingen uit het achterste hoekje moet halen.

5. Maak optimaal gebruik van je hoekkasten

Hoekkasten zijn altijd een soort ondergeschoven kindje. Maar door een draaicarrousel of een uittrekbare hoekkastinrichting in de kast te plaatsen, kan je hem optimaal gebruiken. Vooral bij een kleine keuken kun je geen ruimte verloren laten gaan.

Zorg ook nog voor wat mooie spotjes die goed licht op je handen werpen jouw keuken is super! Met deze praktische keukenindeling verbetert je workflow verbetert en geeft ruimte en rust. . Een goed georganiseerde keuken maakt het koken en bakken niet alleen makkelijker, maar ook leuker!