in

Hoe kan je inbouwspots in je interieur integreren?

(Last Updated On: September 8, 2020)

Yups, wij zitten nog altijd volop in verbouwingen. Vorig jaar hebben we enkele maanden een ‘verbouwpauze’ genomen omdat het hoofdgedeelte van het huis zo goed als helemaal klaar was. Zo moeten we bijvoorbeeld wel nog onze woonkamer schilderen, maar voor de rest was zo goed als alles af in huis.

Alleen onze achterbouw moest nog een keer grondig aangepakt worden (maar die zit volledig afgesloten van het huis, dus daar hebben we geen last van, dat het nog niet klaar is) en ook de tuin gaan we nog eens volledige make-over geven, maar dat zal pas over een dik jaar of misschien wat langer zijn.

Renovatie: onze achterbouw

Vlak voor de hele corona-uitbraak begon, waren de plannen gereed om de achterbouw aan te pakken en net omdat het een apart gebouw was, konden die werken gelukkig nog wel doorgaan. We zagen in enkele dagen tijd hoe een groot deel van de oude achterbouw gesloopt werd, weer opgebouwd werd met houtskeletbouw, hoe het grote schuifraam erin kwam, het dak werd vernieuwd en de mooie nieuwe houten wandbekleding werd aangebracht. Echt, het ziet er super uit!

Inbouwspotjes voor de keuken

Nu, waarom vertel ik dat allemaal? Op dit moment hebben we een vierkante woonkamer: in de woonkamer vind je niet alleen de woonkamer, maar ook ons bureau, de keuken én de eetkamer in één. Iedere hoek in onze woonkamer heeft dus een andere functie. Dat vinden wij helemaal prima en het is ook echt iets voor ons. Ik woonde jarenlang in een appartement dus ik vond zo’n lay-out normaal.

Daarbij zijn we ook echt wel fan van een open plan, en veel opener dan dit kan je het niet krijgen, toch?

Het plan is om – als de achterbouw eenmaal helemaal klaar is – de keuken naar de achterbouw te verhuizen. De achterbouw en de ‘hoofdbouw’ zouden dan één groot geheel gaan worden. Groot voordeel: we zouden véél meer licht gaan binnenkrijgen in het huis! Nu is het beneden redelijk donker (zeker in vergelijking met de bovenverdieping), zeker als er niet zo veel zon schijnt. Het zou ervoor gaan zorgen dat we een veel luchtigere, zonnigere benedenverdieping gaan hebben.

Qua verlichting hebben we al besloten om in de keuken voor LED inbouwspots te gaan kiezen. Op dit moment hebben we in onze woonkamer, 4 hanglampen hangen. 2 setjes van 2 soorten lampen. We hadden een beetje schrik dat met nog meer hanglampen, het een te grote kakofonie zou gaan worden. Daarnaast vind ik het schoon houden van lampen en listers echt een rotklusje, dus zijn inbouwspots in de keuken voor ons echt wel dé oplossing.

LED inbouwspots in de kleerkast

We hebben hier thuis ook een kleine walk-in-closet (een kleine ruimte waar nét een Pax-kast in gemonteerd kon worden) waar we onze kleding in opbergen. Super handig, maar we zitten een beetje in de knoei met de lamp. Nu hangt er nog steeds – oeps – een bouwlampje. Klein probleem: het is geen LED-lamp en geen spaarlamp, dus dat ding wordt gloeiend heet. Enter deze kleine Glamourista die al snel op een stoel moet gaan staan om spulletjes te pakken die bovenin de kast liggen en die zichzelf al een paar keer klungelig verbrand heeft aan bovengenoemde lamp. Ahum. Ik ga nooit beweren dat ik geen klungelige momentjes heb 😉

Er is ook geen plaats om een hanglamp te hangen, dus gaan we ook hier voor inbouwspotjes kiezen.

Inspiratie inbouwspots:

 

 

LED-inbouwspots
LED-inbouwspots

foto: Im3rd Media/ Unsplash