in

ILIA beauty: merk in de spotlight

(Last Updated On: March 21, 2021)

Hoeveel producten voor je huid en make-up gebruik je zelf waarvan je eigenlijk niet goed weet wat de ingrediënten zijn? Clean beauty is al enkele jaren een grote make-up trend en skincare trend, helaas is er ook veel sprake van greenwashing in dat wereldje.

Een merk dat niét aan greenwashing doet, is ILIA Beauty. Wist jij bijvoorbeeld dat ons grootste orgaan onze huid is? Echt waar! Het is dan ook echt heel belangrijk om op te letten wat je smeert op je huid: veel van de ingrediënten die in niet-cleane make-up zitten, zijn niet zo goed voor de gezondheid. Daarnaast worden ook steeds meer mensen allergisch voor de ingrediënten die erin zitten.

ilia-beauty-makeup
ilia-beauty-makeup

Duurzame verpakking

ILIA Beauty is bedacht met de verzorging van je huid in het achterhoofd. Ze wilden dan ook zoveel mogelijk duurzame en cleane producten ontwikkelen en op een ethische manier. De meeste producten zijn dan ook verpakt in een gerecyclede aluminium verpakking.

ILIA moest een make-upmerk worden dat ook echt de trends opvolgt in de cosmetica: niet zoals de zovele groene merken die wel make-up produceren, maar nog alsof we in de jaren ’80 leven: kleuren die niet flatterend zijn, formules die niet werken… daar wilden ze bij ILIA niet van weten. Het merk moest groen en duurzaam zijn, maar ook trendy en écht wat de moderne vrouw wilt.

In 2011 kwam ILIA Beauty op de markt in Canada met een minicollectie van 6 lip conditioners. Ondertussen verhuisde het merk naar Los Angeles en zijn de collecties veel uitgebreider. 

Welke ILIA Beauty foundation past bij mij?

Het is vaak moeilijk om online de juiste kleur foundation te kiezen: je moet een tint kiezen die goed bij je huidskleur past en eigenlijk helemaal opgaat in je eigen huidskleur. Met een foundation is het dus zeker niet de bedoeling om jezelf wat bruiner te maken, daar heb je bronzer voor.

Je hebt een verkeerde tint foundation op als je gelige vlekken op je huid ziet, wittere vlekken of meer oranje vlekken: dan wordt het tijd om nog eens opnieuw te kijken naar de kleur die je uitgekozen had.

De Ilia True Skin Serum Foundation is een foundation die ook een serum in de formule heeft: daardoor krijg je een verzorgde huid en een foundation die extra mooi op je huid zit.

Is ILIA make-up dierproefvrij en vegan ?

Veel van de ILIA Beauty producten zijn vegan: maar check toch voor alle zekerheid de ingrediënten. Omdat ze het belangrijk vinden om niet te testen op dieren, zijn al hun producten cruelty-free en hebben ze zelfs een Leaping Bunny certificaat. Enkele van de vegan make-up in hun assortiment: de Essential Brow Gel, ILIA Super Serum Skin Tint , True Skin Serum Foundation en de Color Block High Impact Lipstick.

Mag je ILIA Beauty gebruiken tijdens je zwangerschap?

ILIA Beauty kan je veilig gebruiken tijdens je zwangerschap, in tegenstelling tot vele andere producten. De producten zijn ook nog eens zonder parabenen, sulfaten of zonder gluten. 

Lees ook: makeuptrends 2021

Lees ook: nagellak trends 2021