in

Waarom voor een houten tuinbank kiezen

(Last Updated On: September 8, 2020)

Waarom voor een houten tuinbank kiezen? Als het aankomt op het kopen van een tuinbank voor in de tuin zijn er echt ontzettend veel opties om voor te kiezen. Bij het kopen van een tuinbank is het noodzakelijk om na te denken over het materiaal wat je kiest. Een van de beste opties is om te kiezen voor een houten tuinbank.

Zelf zijn we ook helemaal verknocht aan het idee van een houten tuinbankje, zodra onze tuin klaar is. Dat gaat nog wel zeker een jaartje of twee duren, maar we hebben al leuke plannen! In onze tuin staat namelijk een prachtige seringenboom, waar ik echt gek op ben. Om die boom nog meer in the spotlight te zetten, zouden we er graag romantisch een houten bankje voor ons tweetjes zetten.

foto: Darren Richardson / Unsplash

Waarom kiezen voor een houten tuinbank?

Waarom zou je voor een houten bank moeten kiezen? We hebben de belangrijkste voordelen van dit materiaal voor je op een rijtje gezet, zo weet je waarom ook jij deze keuze zou moeten maken!

  • Hout heeft een authentieke uitstraling – het belangrijkste voordeel van een houten tuinbank is het feit dat deze is voorzien van een authentieke uitstraling. Hout heeft een zeer warme uitstraling die in iedere tuin mooi kan staan. Door te kiezen voor hout heb je een tijdloze aanwinst in handen. Of je nu kiest voor een lichter soort hout of voor de donkere eikensoorten, hout is eigenlijk altijd mooi voor in de tuin.
  • Hout is makkelijk te onderhouden – een andere reden waarom hout een goede keuze is, is het feit dat je hout super makkelijk kunt onderhouden. Je kunt het behandelen met bijvoorbeeld een speciale beits. Het is enkel en alleen nodig om de bank iets op te schuren en om het een ander kleurtjes te geven. Zo kan je hout er weer even tegenaan. Bij de andere materialen is dit al een stuk lastiger, deze moet je echt verven om ze te bewerken.
  • Hout komt voor in alle soorten – zoals we al even kort hebben vermeld is het met hout mogelijk om echt voor alle soorten te kiezen. De houtsoorten lopen sterk uiteen. Het soort hout wat je kiest is niet alleen van invloed op de uitstraling van het hout, maar ook op de duurzaamheid en kwaliteit die je zal ondervinden bij het maken van je aankoop. Zo is een Vuren tuinbank vaak voordelig, ideaal voor beginners. De mensen die een echt sterke bank zoeken kunnen met Teak niet de fout in.
  • Hout is relatief zwaar – de laatste reden dat een houten tuinbank een goede optie is om voor te gaan is het feit dat je met hout een relatief zwaar materiaal in handen hebt. Hierdoor kan je bank niet zo makkelijk verschuiven, wel zo prettig als je er op zit. Toch is het nog licht genoeg om op te tillen en ergens anders neer te zetten. Bij de andere materialen heb je dit veel minder. Plastic is de licht en de gietijzeren bankjes zijn weer veel te zwaar.

Je ziet wel dat er meer dan genoeg redenen zijn waarom het verstandig is om te kiezen voor een houten tuinbank. Met een tuinbank van dit bijzondere materiaal weet je zeker dat je een aanwinst in handen hebt waar je voor een ontzettend lange tijd plezier van zult hebben. Makkelijk in onderhoud en ook nog eens mooi, wat zou je nog meer nodig kunnen hebben?

Written by admin