in

Hoeveel van jouw makeup en skincare is vervallen?

(Last Updated On: July 12, 2019)

Hoeveel van jouw skincare en makeup is eigenlijk vervallen, maar gebruik je toch nog? Ik durf er niet aan denken hoeveel makeup en huidverzorging ik vroeger had die eigenlijk al lang en breed vervallen waren… en ik alsnog gebruikte. Ew. Ik botste op dit filmpje en besloot mijn eigen collectie eens onder de loep te nemen. Kleine disclaimer: ik ben het niet altijd eens met de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat. Zo vind ik dat je poeders veel langer kan gebruiken (ik desinfecteer ze wel met alcohol ieder seizoen) en je mascara en oogpotlood net veel minder lang zou mogen gebruiken (maar dat komt omdat ik ├╝bervoorzichtig ben geworden sinds mijn ICL lensimplantaten). Dus, laten we eens kijken…

Foundation: mijn ‘oudste’ is nu 2 maanden oud en gebruik ik iedere dag. All is fine ­čÖé

Mascara: Ik heb mijn huidige weggegooid omdat ik hem begin deze maand gebruikt heb, en daarna niet meer (ik vond hem echt niet fijn, en besloot voor mijn oude vertrouwde NYC mascara te gaan… die ik ook iedere maand vervang)

Oogpotlood: Ik gebruik alleen nog maar oogpotloden die je moet slijpen, en mijn oudste is nu een tweetal maanden oud. Ik maak ze iedere keer op en haal dan nieuwe.

Oogschaduw: Ah, dit gaat denk ik een zwakke plek zijn. Ik gebruik sommige oogschaduwpotloden (maar die slijp je, dus dat is weer wat meer hygi├źnischer) en veel poederoogschaduw. Gelukkig ontsmet ik ze wel ieder halfjaar.

Blushes: ik heb alleen nog een palette met MAC blushes, die zijn ondertussen anderhalf jaar oud. Maar ik desinfecteer ze regelmatig

Lipstick: Mijn oudste lipstick was ondertussen 3 jaar oud, die heb ik weggegooid en vervangen

Lipgloss: Ik koop alleen goedkope lipgloss van de H&M en vervang ze sowieso ieder halfjaar