in

Hoe werkt speeddaten?

(Last Updated On: May 26, 2021)
Speeddaten is tegenwoordig het nieuwe daten. Binnen een afgesproken tijdsbestek leer je in rap tempo nieuwe mensen kennen. Je krijgt maar een beperkt aantal minuten de tijd om de persoon tegenover je te leren kennen. Ik heb zelf ook een keer aan speeddaten gedaan en geef je graag mijn eigen handige tips mee! 

Maar hoe werkt speeddaten?
Binnen een vooraf afgesproken tijdsbestek ontmoet je verschillende mensen als je gaat speeddaten. Je hebt 4 minuten om een gesprekje te voeren. Het lijkt in het begin kort maar dit is lang genoeg om erachter te komen of er echt een klik is of niet. Nadat er een signaal klinkt blijven de vrouwen aan tafel zitten wanneer de mannen rouleren.

speeddaten
speeddaten

Iedere deelnemer ontvangt bij start een matchkaart. Op deze kaart kun je bijhouden met wie je wel of geen klik had tijdens de speeddate. Ja betekent dat je interesse hebt en nee betekent geen belangstelling. Heb jij een ja ingevuld maar je speeddate ook? Dan is er een match!

Na het evenement ontvang je van de organisatoren de contactgegevens van je date om samen te ontdekken of het dan ook echt een match is.

Tijdens de speeddate ontmoet je 15 tot 20 singles van dezelfde leeftijd en regio. De date vindt plaats op leuke locaties met een hapje en een drankje. Er is een niet goed, geld terug garantie, professionele begeleiding en voor speeddaten heb je 90% kans op een match. Vaak is er op het einde van de avond ook een give-away.

Waar moet je op letten tijdens het speeddaten?
De eerste indruk is super belangrijk, er wordt veel bepaald in de eerste minuten tijdens een ontmoeting.

Wees zelfverzekerd en laat je gesprekspartner zien wat je in huis hebt. Vertel over jezelf maar bied vooral een luisterend oor. Mensen vinden het leuk om over zichzelf te praten. Wanneer een aantrekkelijke partner veel over zichzelf vertelt aan jou, hoe leuker ze het gesprek achteraf zullen vinden.

Praat niet over te zware onderwerpen maar hou het luchtig. Wees bewust dat je geen saaie vragen stelt. De kans is groot dat je dan saaie antwoorden terug ontvangt. Maar bedenk voor jezelf: Wat is het belangrijkste om van je speeddate te weten?

Wanneer je een ongebruikelijke vraag aan je date stelt, dan zal dit je automatisch onderscheiden van de rest, wat een goed ding is tijdens een speeddate. Het moet een vraag zijn die hen uitdaagt om andere antwoorden te geven dan ze gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan: Wat is het avontuurlijkste wat je hebt gedaan?

Laat je niet ontmoedigen door slechte ervaringen.
Er zijn altijd mensen in je omgeving die ervaring hebben met speeddaten, positief of negatief. Laat je niet ontmoedigen door ervaringen van een ander. Trek de stoute schoenen aan en ga het zelf ervaren. Laat je onder dompelen in een hele nieuwe wereld. Niet geschoten is altijd mis!

Blijf na de speeddate borrelen.
Na een speeddate wordt er meer gebabbeld dat tijdens de speeddate. Omdat je iedereen al een beetje kent is de kans groot dat je vrienden of misschien wel vriendinnen maakt. Vanuit een vriendschap is het gemakkelijker om iemand mee op date te vragen.

Wist je dat?
* Speeddaten bij vrouwen populairder is dan bij mannen?
* Mannen 2 keer zo vaak ja aankruisen dan vrouwen.
* Vrijwel alle mannen gaan alleen naar de speeddate terwijl wij vrouwen vaak met een vriendin gaan.

Zin om een keer te gaan proberen? Ik ging ooit speeddaten in Amsterdam, maar ga zeker eens kijken of het ook in een stad in jouw buur georganiseerd wordt!

Written by admin