in

Hoe kies je het perfecte trouwpak?

(Last Updated On: January 15, 2020)

De ultieme gids voor het kopen van een trouwpak! Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Maar hoe kies je dan het perfecte trouwpak? Met onze tips lukt het zeker!

Weg met regels voor trouwpakken!

Het is misschien een zegen en een vloek dat er nu minder regels zijn over hoe je je moet kleden voor een dergelijke gelegenheid. Een zegen omdat regels saai kunnen zijn, een vloek omdat ze je ook kunnen helpen om door een potentieel onstabiel mijnenveld te navigeren. Want: er is zoveel keuze als je een trouwpak begint te zoeken! Let wel op: mode is maar mode en gebaseerd op modetrends… een goede kleermaker wéét wat klassiek in stijl is.

De populaire optie: de ‘Savile Row’

Het meest populaire trouwpak dat verkocht wordt? Dat is wat het ‘klassieke’ Savil Row pak – vernoemd naar de plek waar dé beste kleermakers zitten in Londen – een driedelig pak. Is dit het allereerste pak dat je koopt, en wil je graag je trouwpak later ook nog eens kunnen dragen, dan is dit hét moment om een klassiek ‘savile row’ pak te kopen.

Met klassiek bedoel ik natuurlijk een veelzijdig, altijd slim pak dat de proporties van jouw lichaam flatteert. Een jas die er niet te lang of te kort, te strak of te los uitziet. Maakt je broek je voeten niet te groot of te klein. En dan natuurlijk het vest:  maakt je vestje lichaam niet te lang of te kort. Een goede kleermaker met een goed oog vindt deze sweet spot dus echt wel.

Kies je voor een driedelige broek met een hogere taille en misschien met een beugel, dan kan het vest een beetje korter zijn waardoor je benen langer lijken en je figuur slanker wordt. Win-win! Wat je ten koste van alles moet vermijden is dat je een shirt of broeksband tussen het vest en de broek laat zien, bretels zorgen er gelukkig voor dat dit niet gebeurt.

 

perfecte-trouwpak-kiezen

Belangrijk! De kleur van het pak

Als er een kleurthema is, kan het helpen om een kleurstaaltje mee te nemen bij de keuze van de stof. In geval van twijfel zal een effen midden grijs overal bij passen. Probeer niet te licht van toon te gaan, want die kleur kan je er flets doen uitzien. Navyblauw is zeer veelzijdig en flatteert alle huidskleuren. Het zal ook contrasteren met uw omgeving, waardoor u een meer gedefinieerd silhouet krijgt. Een laatste advies over de keuze van de stof: kies een matte in plaats van glanzende stof. Een matte doek zal het licht absorberen in plaats van het te reflecteren. Uw pak zal er rijker in kleur uitzien en het zal er ook op de foto’s fantastisch uitzien.

Zomerse bruiloften lenen zich voor meer casual stijlen in lichtere tinten. Zacht linnen, katoen en zomerse wollen fresco’s komen in de zomer allemaal buitenspelen. Als je een lichte teint hebt, kies dan voor een donkerdere tint, zoals een marine in linnen. Een eenvoudig tweedelig exemplaar kan worden gecombineerd met een meer casual leren schoen of zelfs een suède mocassin. Alleen u kunt beslissen of u een stropdas moet dragen of niet.

Weet jij welke kleur goed bij jou staat? Dat is namelijk heel belangrijk om te weten! (test: wat is je kleurtype)

Zo kan je ook met je trouwpak rekening houden qua kleuren die wel of niet bij jou staan: zo schitter je nog meer op je grote dag.

 

Written by admin