in

Hoe je haar föhnen + krullen in je haar föhnen? De perfecte blow-out!

(Last Updated On: March 21, 2021)

Hoe je haar föhnen + krullen in je haar föhnen? – Wanneer je buiten loopt bij de kapper lijkt je haar altijd zo mooi in de plooi. Heel wat vrouwen lijken de kunst van het föhnen onder de knie te hebben.

Ze lopen dan ook vaak rond met prachtige lokken en kunnen hun mooie krullen lekker stijl föhnen of een mooie krul in hun steile haren leggen met de draai van een borstel. Maar hoe doe je dat nou, föhnen? En welke producten heb je hier nou voor nodig? Ontdek onze tips voor de perfecte blow-out!

Welke producten gebruik je best voor het föhnen van je haar?

Indien je graag je haar wil föhnen heb je natuurlijk een goede haardroger en föhnborstel nodig. Wanneer het op de föhnborstel aankomt wil je graag een borstel kopen met een holle binnenkant. Op die manier ligt hij lekker licht in de hand en kan de warme lucht van de haardroger recht door je borstel.

Ook grijp je best naar een goede mousse. Deze zal ervoor zorgen dat je haar goed in vorm blijft. Gebruik ook zeker een anti-frizz product (deze is fantastisch!) en een hittebeschermer.

Anti-frizz zorgt ervoor dat je geföhnde lokken mooi blijven zonder dat het haar er pluizig uitziet en het anti-heat product beschermt je haar tegen de warmte van de haardroger.

Ten slotte gebruik je ook best een stevige haarlak zodat je lokken de hele dag in de plooi blijven.

De beste föhns en haardrogers

Welke föhn of haardroger koop je nou best? Wij hebben alvast drie föhns en haardrogers op een rijtje gezet zodat jij de perfecte föhn kan uitkiezen.

  1. BaByliss 6000E Pro Digital Dryer

babyliss-fohn-haardroger-pro-digital
babyliss-fohn-haardroger-pro-digital

BaByliss is een erg betrouwbaar merk en met de BaByliss 6000E Pro Digital Dryer bieden ze een haardroger aan die op een snelle manier het haar droogt zonder het haar te beschadigen. Daarnaast zitten er ook 3 opzetstukken bij deze föhn waardoor je genoeg keuze hebt voor het föhnen van je haar!

Toegegeven, deze kost wat meer… maar OMG je merkt het verschil echt! Je hebt die verschillende opzetstukken die misschien eerst nutteloos lijken, maar leer ermee werken en het verandert écht hoe jij je haren gaat drogen. Je shopt deze haardroger hier.

  1. Remington AC8820 Keratin Protect

remington-haardroger-keratine
remington-haardroger-keratine

De Remington AC8820 Keratin Protect is een van de beste haardrogers van dit moment. Zoals de naam van de haardroger reeds doet vermoeden is hij ontwikkelt om het haar te beschermen tijdens het drogen. Daarnaast zitten er ook bij deze haardroger 3 opzetstukken.

Deze haardroger zou verrijkt zijn met amandelolie en keratine om je haren extra te verzorgen en te beschermen. Deze haardroger is wat goedkoper dan de eerste keus.

  1. Philips HP8280/00

philips-moisture-protect-haardroger
philips-moisture-protect-haardroger

De Philips HP8280/00 is niet enkel een prachtige haardroger, het is ook een van de beste haardrogers die je op dit moment kan kopen. Hij werkt met een speciale ionentherapie zodat je haar pluisvrij is en het haar geen vocht verliest.

Deze haardroger kan je gewoon zo op je make-uptafel laten liggen… hij ziet er zo mooi uit! Ontdek de beste prijs hier.

Je haar föhnen met een diffuser of blaasmond

Wanneer jij je haar föhnt, gebruik je dan best een diffuser of een blaasmond? Wel, voor je begint met het föhnen met het haar moet het haar al wat droger zijn (als je kletsnat haar gaat proberen drogen met een haardroger, gaat dat lang duren). Je zal het haar dan ook wat moeten drogen met de diffuser. De diffuser zorgt ervoor dat het haar netjes en gelijkmatig droogt.

Mensen met krullen kunnen de diffuser gebruiken om hun krullen te doen opleven of om meer volume te creëren.

Eens je haar wat droger is kan je de blaasmond op je haardroger zetten om je haar te beginnen föhnen.

Lees ook: krullen maken met een stijltang

Lees ook: krullen maken met een krultang

Lees ook: de beste krultang

Je haar föhnen met een grote borstel

De meeste vrouwen en kappers gebruiken een grote borstel om het haar te föhnen. Op die manier kunnen ze namelijk een mooi volume creëren terwijl het haar niet te veel krult.

Aan de punten van het haar kan men nog steeds een mooie krul maken door de föhn wat langer op de borstel te houden en de borstel niet te strak naar beneden te trekken.

Wanneer je ervoor kiest om een grote ronde borstel te gebruiken kies je best voor een holle borstel. Niet enkel zijn de lichte borstels makkelijker te hanteren, het feit dat de borstel hol is zorgt er ook voor dat de lucht door de borstel heen kan en dat het haar sneller en gelijkmatiger droogt.

Je moet er even mee leren werken, maar als het je eenmaal lukt… kan je bij jezelf echt een prachtige blow-out in je haren fohnen!

Je haar föhnen met rollers

Ook kan jij je haar föhnen met rollers. Hierbij doe je rollers in het haar om een mooie golf of zelfs krul te creëren. Zorg ervoor dat je de rollers alternerend opdraait om er zo voor te zorgen dat de krul of golf er natuurlijk uitziet.

Doe het mondstuk op je haardroger en föhn iedere roller apart. Indien gewenst kan je natuurlijk ook een soort kapje gebruiken dat je over je hoofd en rollers trekt. Stop je haardroger in de slang en laat de warme lucht in het kapje stromen om het haar om de rollers te laten drogen.

Laat je haardroger niet te lang rusten op één van de rollers… dat kan echt heet worden en je kan zo je haar verbranden!

Hoe krullen in je haar föhnen?

Wil jij graag krullen in je haar föhnen? Dat kan! Draai de borstel zijdelings om je lokken en zorg ervoor dat ze goed droog zijn voor je de borstel zachtjes weer uit je haar trekt. Op die manier kan je makkelijk en snel krullen in je haar föhnen.

Indien dit niet zo goed lukt dan kan je altijd rollers gebruiken.

Nog een handige tip: als je krullen in je haar wilt fohnen die goed moeten blijven zitten, gebruik dan een medium grootte borstel. Als je een te grote borstel gaat gebruiken, lukt het niet om met een haardroger krullen in je haar te maken. Slag wel, maar een echte krul die even houdt, is te moeilijk met een grote borstel.

Lees ook: je haar krullen met een steampod

Lees ook: de beste steampod

Lees ook: krullen zonder hitte

krullen-fohnen-blowout
krullen-fohnen-blowout

foto: Unsplash:“Jessie Dee” Dabrowski www.jessiedee.net

Hoe slag in je haar föhnen?

Indien je graag een slag in je haar föhnt kan je dat doen door het blaasstuk op je föhn dicht tegen je haar aan te houden en net aan het uiteinde van je haar de borstel enkele keren door je haar te laten draaien (je weet wel, zoals je als kind met je haren draaide). Op die manier kan je een mooie slag aan het uiteinde van je haar krijgen.

Hoe je haar steil föhnen?

Ook kan je met een föhn het haar mooi steil föhnen. Dit doe je door alweer het mondstuk dichtbij de borstel te houden maar op het laatst ga je gewoon rechtdoor in plaats van het haar rond de borstel te draaien.

Ga enkele keren over dezelfde lok, maar laat het tussendoor wel een beetje afkoelen. Je wilt natuurlijk geen verbrand kapsel!

Lees ook: kapsels

Lees ook: kapsels 2022 / kapsels 2021

Lees ook: korte kapsels

Lees ook: korte kapsels 2021

Lees ook: haarkleuren 2022 / Haarkleuren 2021

Lees ook: kapsels 50+