in

Hoe eyeliner aanbrengen? Cat-eye, winged eyeliner + beste eyeliners

(Last Updated On: March 21, 2021)

Wil jij graag eyeliner leren aanbrengen maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Ik heb enkele handige technieken voor jou beschreven zodat jij vanaf nu wél weet hoe je als een expert vloeibare, potlood- of gel eyeliner kan leren aanbrengen!

Eyeliner leren aanbrengen

eyeliner-aanbrengen
eyeliner-aanbrengen

Een strakke eyeliner aanbrengen

Hoe eyeliner aanbrengen? Een mooie, strakke eyeliner is een toevoeging aan je make-up look. Behalve een toevoeging is het ook één van de meest lastige onderdelen van je make-up om goed aan te brengen.

In dit artikel vind je onmisbare tips en tricks om de perfecte eyeliner te zetten en je make-up look helemaal af te maken. Een must-read als je wil beginnen met het dragen van eyeliner en je weet niet precies hoe je dit het beste kunt doen.

hoe-eyeliner-leren-aanbrengen
hoe-eyeliner-leren-aanbrengen

Welke soorten eyeliners zijn er?

Je kunt een lijntje op je ogen aanbrengen met verschillende soorten eyeliner. Je hebt gel eyeliners die je aanbrengt met een kwastje, een vloeibare eyeliner die je met een stift of kwast aanbrengt.

Je kunt een oogpotlood gebruiken, of je kunt eyeliner aanbrengen met oogschaduw, door met een eyeliner kwast een lijntje te trekken boven je oog. Als je wil dat dit wat beter zichtbaar is of afsteekt tegen je oogschaduw kun je een nat kwastje gebruiken, de oogschaduw oogt dan wat donkerder. Het hangt ervan af welk effect je voor ogen hebt, welke eyeliner het meest geschikt is voor jou.

  • oogpotlood

  • vloeibare eyeliner met een kwastje

  • vloeibare eyeliner met een vilten tip

  • gel eyeliner (zelf aan te brengen met een kwastje)

  • oogschaduw als eyeliner gebruiken

Hoe eyeliner aanbrengen

Om een strakke eyeliner aan te brengen is het belangrijk om een vaste hand te hebben. Om hiervoor te zorgen kun je je arm het beste ondersteunen, door bijvoorbeeld je elleboog op tafel te zetten.

Het helpt ook om je pink tegen je wang te laten rusten terwijl je de eyeliner aanbrengt. Vervolgens zorg je dat je de huid van je oog goed strak trekt terwijl je de lijn aanbrengt.

Zorg dat je de lijn in een vloeiende beweging aanbrengt en let op dat je het op beide ogen gelijk doet. Hieronder vind je meer tips om je hierbij te helpen.

Heb je moeite met het aanbrengen van eyeliner? Dan kan ik je aanraden om verschillende soorten eyeliners te testen en om altijd wat wattenstaafjes met make-upremover bij de hand te houden, zo kan je gemakkelijk foutjes corrigeren.

Hoe eyelinerpotlood aanbrengen

Als je eyeliner aanbrengt met een potlood is het erg belangrijk om je ooglid goed strak te trekken, anders krijg je onderbrekingen in de lijn (doe dit wel zo voorzichtig mogelijk, door dit vaak te doen, kan je sneller rimpels krijgen). Maak je oogpotlood zo scherp mogelijk om je lijn zo gedetailleerd mogelijk te zetten.

Als je een eyeliner met potlood aanbrengt en daarna dezelfde kleur oogschaduw gebruikt, exact over de lijn die je zette met oogpotlood, blijft je oog make-up extra lang mooi zitten.

Onze favoriete oogpotloden:

 

Hoe vloeibare eyeliner aanbrengen

Vloeibare eyeliner zit meestal in een stiftje. Deze eyeliner is vrijwel altijd zwart of bruin en geven een sterk gedefinieerde lijn met veel pigment. Als je een winged eyeliner wil aanbrengen is deze soort een goede keus, je leest verderop meer over hoe je dit kunt doen.

Probeer eerst een dunnere lijn vloeibare eyeliner te krijgen, je kan altijd extra lagen toevoegen. Draag je contactlenzen of heb je gevoelige ogen? Dan raad ik je niet aan om te experimenteren met vloeibare eyeliner: als er een beetje in je ogen terechtkomt, kan dat flink pijn doen. Ga dan eerder voor een gel eyeliner of een oogpotlood.

Favoriete vloeibare eyeliner:

Hoe gel eyeliner aanbrengen

Gel eyeliner breng je in principe op dezelfde manier aan als vloeibare eyeliner, alleen gebruik je hiervoor een apart eyeliner kwastje. Hierbij geldt: hoe beter je kwastje hoe makkelijker het werkt.

Mijn favoriete kwastje om gel eyeliner aan te brengen, is altijd deze kwast geweest.

Onze favoriete gel eyeliners:

Hoe winged eyeliner aanbrengen

De bekende manier van eyeliner aanbrengen is die met een zogenaamde “wing”. Dit is een soort puntje aan het uiteinde van je bovenooglid. Hierdoor lijken je wimpers langer. Je kunt de wing zo dik en groot maken als je zelf wil.

Een grote dikke wing zorgt voor een meer dramatische look en vraagt dus ook om een heftiger gebruik van oogschaduw. Om de wing te maken zet je eerst een lijn op je bovenste ooglid. Hierna zet je een streepje van je ooghoek richting het uiteinde van je wenkbrauw. Hoe langer dit streepje is, hoe heftiger de wing.

Vervolgens verbind je de punt van het streepje aan je eyeliner, hierdoor vormt zich een driehoek waarmee je winged eyeliner af is. Bij deze look is het erg belangrijk om te zorgen dat beide ogen een gelijke wing hebben.

Je kunt hiervoor gebruik maken van een visitekaartje of tape om de wing recht te maken.

Hoe cat-eye eyeliner aanbrengen

Een cat eye creëer je met eyeliner door een gebogen wing aan te brengen. Je kunt ervoor kiezen om deze eyeliner te verbinden met een eyeliner onder je oog.

Het is ook een optie om een onderdeel van de eyeliner aan te brengen bij je binnenste ooglid, hiermee creëer je een extra opvallende look. Om deze eyeliner goed aan te brengen gelden dezelfde tips als voor de winged liner. Zorg voor een vast hand, en een gelijke verdeling.

Tips voor beginners

Als je wil beginnen met het dragen van eyeliner is het aan te raden om het op te bouwen in intensiteit. Begin met een eyeliner die je aanbrengt met oogschaduw of een oogpotlood en stap vervolgens over op eyeliner in een vloeibare of gel vorm als je wat meer ervaring op gedaan hebt.

Je kunt ook bijvoorbeeld eerst met een oogpotlood een lijn aanbrengen en daar hierna overheen gaan met een heftigere vorm van eyeliner, zoals gelliner of vloeibare eyeliner.

Eyeliner met lepel aanbrengen

Als je moeite hebt met het gelijkmatig aanbrengen van eyeliner kun je een lepel gebruiken om een mooie cat-eye eyeliner te maken. Je legt de lepel tegen je ooglid aan en maakt hiermee een perfecte gebogen lijn. Vervolgens kun je deze lijn aan je eyeliner verbinden om een mooie cat-eye te creëren.

Eyeliner op je onderste ooglid aanbrengen

Je kunt je look nog intenser maken door je eyeliner ook aan te brengen op je onderste ooglid. Je doet dit dan vlak onder je ooglid met vloeibare of gel eyeliner.

Een oogpotlood kun je ook vlak onder je wimpers gebruiken, maar je zou het ook in je waterlijn kunnen gebruiken. Je waterlijn is het stukje huid boven je wimpers, onder je oog. Door hier met een oogpotlood een lijntje aan te brengen worden je ogen extra geaccentueerd.

Als je graag grotere ogen wil hebben kun je een wit oogpotlood in je waterlijn gebruiken om je ogen groter te laten lijken. het is belangrijk dat al je eyeliner bij elkaar aansluit. Gebruik dus veel dezelfde kleur en intensiteit.

Al met al kan eyeliner een waardevolle toevoeging zijn aan je ooglook, maar is het wel belangrijk om dit op een goede manier aan te brengen. Een rare of scheve eyeliner valt erg op en laat je make-up er heel rommelig uitzien.