in

Haartrends 2021: wet hair, chignons, pixie cuts, paardenstaarten en undercut kapsels

(Last Updated On: January 30, 2021)

Haartrends en haarstijlen 2021: welke haartrends zijn hot? Wel, ik kan jullie vertellen dat het érg leuke kapsels zijn! De grote boom aan bobkapsels verder (lange bobkapsels, wavy bobkapsels, bobkapsels met pony, bobkapsels met ombre), zijn korte kapsels nog steeds ontzettend vaak gevraagd in het kapsalon (pixie cuts, korte kapsels met undercut,…) en zien we bijvoorbeeld ook de wet hair kapsels (waarbij je een heel sleek kapsel hebt).

Undercut kapsels met een patroontje zie je ook ontzettend veel op de catwalks, rommelige knotjes, rommelige paardenstaarten, lage paardenstaarten (ohja, de hoge paardenstaarten zijn uit, tenzij ze messy en heerlijk rommelig zijn). Lezen jullie snel mee? Hou je klaar voor een flinke dosis kapselinspiratie!

Populaire kapsels, haartrends en haarstijlen 2021

Wet hair sleek kapsels

Dit is een van de nieuwste kapseltrends: wet hair en sleek hair! Je maakt je haar hier heel ‘sleek’ en toupeert het bovenste gedeelte van je haren: een instant glamour look! En nog een best snel kapsel ook, da’s ook weer mooi meegenomen. Wat vinden jullie van deze wet hairstyles? Is zo’n glad kapsel iets voor jullie? sleek-wet-hairstyle Haarstijlen 2021: wat denk je van dit leuke wet look kapsel? Het is een van dé kapsels en haartrends van het moment

slicked-back-hair

Hippe haartrends: bobkapsels

Next up: de bobkapsels! Als we nu één haartrend al enkele jaren een flinke opmars zien maken, is het toch de bob! Eerst gingen we naar een hele hoekige bob, nu mag het allemaal wel weer wat zachter en kiezen we en masse voor een lob (lange bob) met het liefst een ombre haarkleur en als het nog eventjes kan, een pony.

Wij dames zijn niet veeleisend, welnee. Oh, en we kiezen volop voor messy bobkapsels! Een kleine tip van de sluier: de haartrends du jour: een warrige kapseltijd 😉 (yay!!)

Chique haartrends: De french twist en chignon

Oh, wat was ik blij toen ik deze kapsels op de catwalk spotte! We zien namelijk de comeback van de chignon (de french twist): een kapsel dat ik sowieso heel graag draag (het is zo effortless classy!) Je kan de french twist zo messy of netjes maken als je zelf wilt!

chignonkapsels-2016

kapsels-met-chignon

chignonkapsels

blonde-chignon

chignon

Lage paardenstaarten

Weg met de hoge paardenstaart: dit wordt het de revival van de lage paardenstaart. Zoals je in je kindertijd droeg, weet je wel. Alleen smukken we nu onze lage paardenstaarten wat op met haarjuwelen, of maken we ze extra rommelig. De kapsels worden rommeliger, een kolfje naar mijn hand! messy-ponytail

kapsel-2016-2017

kapsel-2016 paardenstaart-blond

lage-paardenstaart-knotje low-ponytail kapsels

ponytail-kapsels kapsels-lage-paardenstaart

lage-paardenstaarten paardenstaart-vlecht

paardenstaart

Korte kapsels als trendy haartrend: pixie cuts

Zoals ieder jaar zijn de korte kapsels er natuurlijk ook weer bij: en vooral de pixie cuts maken furore! Durf jij een pixiekapsel aan? pixie-kapsels-2 bruin-kapsel

opgeschoren-pixie blonde-haarkleuren-2016

rode-haarkleuren-2016 platinablonde-haarkleur-2016

blonde-haarkleur-2016 zwarte-haarkleur-2016

bruine-haarkleur-2016 donker-pixie-kapsel

platinablond-kapsel-pixie korte-pixie pixiekapsel-met-bril

pixiekapsel-bruin-haar pixiekapsels-kapsel

pixiekapsel-bril

pixie-kapsel-2016 pixiekapsels pixiekapsels-2016

pixiekapsels-gekleurd

 

Korte kapsels: undercuts

Had jij gedacht enkele jaren geleden dat er veel vrouwen met een undercutkapsel gingen rondlopen? Ik alvast niet! Een undercut is een kapsel met een opgeschoren stuk, en dat kan zowel bij lange kapsels als bij korte kapsels. En wil je hélemaal hip zijn, dan versier je die undercut ook nog met enkele toffe patroontjes.

kort-haar-undercut undercut-kapsels-lang-haar

undercut-kapsels-patroon

kapsels-undercut undercutkapses

undercut-kapsel

Haarstijlen: de middenscheiding is terug

Deze herfst, maar ook verder in het jaar komt er een énorme revival van de seventies: denk maar aan seventies kapsels, seventies make-up, plateauschoenen of zelfs de olifantenpijpen. Groovy, baby! Om maar te zeggen, je kan weer helemaal met een seventies middenscheiding in je haren rondlopen. Als je zoals ik al enkele jaren met een schuine haarscheiding rondloopt, moet je wel je haren eerst terug wat temmen (kam het in model als het nog nat is, dat helpt!).

kapsel-met-middenscheiding

kapsels-middenscheiding-2016

opsteekkapsels-2016

kapsels-middenscheiding

middenscheiding-kapsels-kapsel

Kapsels 2021: weg met de hoge bun, hallo rommelig knotje

Kijk, van sommige haarstijlen word ik blij. Eentje daarvan is mijn rommelige knotje. Lekker nonchalant, en mijn bob-die-eruit-aan-het-groeien-is, valt ineens niet meer zo op. Geen hoge top bun (wat haatte ik die dingen, zeg), maar een lager, messy bun. Yes, please! (bekijk hier nog meer knotjeskapsels)

messy-bun-hair

rommelig-knotje-kapsel

messy-buns rommelig knotje

rommelige knot

rommelig-knotje

messy-knotje-kapsel

messy-knotje

Crimping met een wafelijzer

Laat ik jullie eens een dirty little secret verklappen? Deze fashionista heeft haar eerste communie gedaan met wafeltjeshaar. Oh yes, mijn tijd ver vooruit 😉 Vanaf nu mogen jullie mij miss Bradshaw gaan noemen! Maar: crimped hair (wafeltjeshaar? Is dat nou echt de officiële naam?) is back, bitches! Het staat het leukste als accentje in je kapsel, don’t go overboard! Tenzij je natuurlijk een Glamourista anno 1993 ofzo wilt doen. Alleen weggelegd voor meiden met een leeuwenhartje 😉

hair-crimping-2

hair-crimping

crimped hair

crimped haor crimped-hair-kapsel

crimped-hair

Bouffants: haarstijlen en haartrends die vaak terugkomen

Bouffant kapsels of beehive kapsels zijn prachtig! En toevallig ook een van mijn eigen favoriete kapsels. Yeah, ik ben echt zo happy met deze haartrends op dit moment, totaal mijn ding! Channel je inner sixties godess met deze kapsels 🙂

bouffant kapsels

bouffant-kapsels

De rommelige paardenstaart

messy-paardenstaart

rommelige paardenstaart

rommelige-paardenstaart

paardenstaart-rommekig

d644da4596f4e3b6f55bc22eda944de1

paardenstaart-rommelig

rommelige-paardenstaart-2

messy-ponytails

messy-pony-tail

Ook van de rommelige paardenstaart ben ik een enorme fan! Ik hou persoonlijk niet enorm van hele gladde haarstijlen en haartrends, maar ben eerder te vinden voor wat meer messy en rommelig haar.