in

Haarkleuren trends 2021 voor dames: mush-have haarkleuren voor vrouwen

(Last Updated On: January 30, 2021)

Haarkleuren 2021: ontdek hier de mooiste haarkleuren voor vrouwen voor 2021. De vorige jaren zagen we enkele haarkleurtrends opkomen zoals de balayage haarkleuren, ombre haarkleuren en sombre haarkleuren (dat staat voor soft ombre haarkleur) en net in die stijl worden de haarkleuren nu helemaal verdergezet.

Hét woord voor de komende seizoenen: natuurlijk. De haarkleuren zien er weer helemaal naturel uit, een haartrend die ikzelf eigenlijk alleen maar kan toejuichen! Ontdek de leukste haarkleurtrends voor de winter, lente, zomer en herfst hieronder:

Haarkleuren 2021

Vorig jaar zagen we veel grijze haarkleuren en felgekleurde haarkleuren, dit jaar zullen we veel meer natuurlijkere haarkleuren spotten in het straatbeeld. Een uitzondering die een tikje minder naturel is, is de rose gold haarkleur.

Maar verder gaan we terug naar mooie naturelle kapsels met een natuurlijke balayage (liefst van al free hand painted, om geen lelijke strepen in je haren te krijgen). Ook worden de ombre kapsels meer sombre, wat wilt zeggen dat de ombre overgang ook heel natuurlijk en zacht is.

De kapsels staan ook heel goed bij de haarkleuren van dit jaar! Zo kan je deze mooie haarkleurtjes zeker combineren met een prachtig lobkapsel of een bobkapsel. Ook komen kapsels met een pony weer hélemaal terug! Een prachtig asblonde haarkleur: asblond wordt een van de haarkleuren die een grote comeback maken komend jaar

sombre-haarkleuren-2

Rosie Huntington Whiteley heeft een lobkapsel in een van dé haarkleuren van 2021: de balayage! (Joe Seer via shutterstock.com)

lentekapsels

Het mooie blonde kapsel van Lauren Conrad  (S_Bukley via shutterstock.com): een van de balayage haarkleuren 2021

Haartrends in 2021: cappucino en koffie haarkleuren

haarkleuren-2018

Gigi Hadids kapsel is geverfd in een prachtige bronde kleur met cappucino kleurschakeringen in haar haar (Kathy Hutchins via shutterstock.com)

haarkleuren-2019

Prachtige cappucinokleur voor in je haar! Deze haarkleur is een erg trendy haarkleur. En doet de naam je niet direct zin krijgen in een lekkere koffie?

haarkleuren-2020

Een lichtere variant van de cappucino haarkleur die hip is in 2021.

haartrends-2019-2020

cappucino-haarkleuren-koffie

Blonde haarstijlen

haarkleuren-2018-blond

Blonde haarkleuren en mooi geruit hemd (Svyatoslava Vladzimirska via shutterstock.com)

haarkleuren-2018-2

Prachtig opsteekkapsel met blonde haarkleuren (frantic00 via shutterstock.com) en mooie pied-de-poule blouse

haarkleuren-2017-2

Prachtige blonde lokken in een multidimensionele blonde haarkleur voor 2019 (Svyatoslava Vladzimirska via shutterstock.com)

haarkleuren-2017-2018

Het blijft mooi: een haarkleur die gebaseerd is op verschillende tinten: hier zie je een prachtige blonde haarkleur met zowel koelere blondtinten als warmere blondtinten. Een ombre haarkleur waarbij de kleuren mooi in elkaar overgaan, valt extra op door de prachtige vlecht!

haarkleuren-2017-koperkleur

Prachtige roodbruine haarkleur en mooi linnen hemd (Zoom team via shutterstock.com)

haarkleuren-herfst-winter-2017-2018

Koperen haarkleur: dé haarkleur voor 2021: prachtig afgewerkt met een mooie rode kanten jurk (Ekatarina Jurkova via shutterstock.com)

rode-haarkleuren-2017-2018

Nog een haarkleur die we veel gaan zien: een prachtige, warme koperkleur!  (racorn via shutterstock.com)

winter-haarkleuren

De haarkleur 2019: balayage haarkleuren met koperen accenten! Jessica Alba heeft hier de perfecte haarkleur en dé haarsnit! (Kathy Hutchins via shutterstock.com)

haarkleuren-herfst

De mooie Sarah Jessica Parker heeft een mooie haarkleur: balayage haarkleur en sombre haarkleur (Everett Collection via shutterstock.com)

sombre-haarkleuren

Een mooie ombre haarkleur van Khloe Kardashian: (DFree via shutterstock.com)

zachte-ombre-haarkleuren

Jessica Alba draagt hier een balayage haarkleur (nog steeds dé haarkleur van 2019) in een prachtige lob! (S_Bukley via shutterstock.com)

haarkleuren-herfst-2017

Maria Menounos heeft een hele mooie bruine haarkleur (Featureflash Photo agency via shutterstock.com)

haarkleuren-ecaille-haar

Jennifer Lawrence (Featureflash Photo agency via shutterstock.com)

haarkleuren-2017-balayage

Jennifer Lopez en haar sombre haarkleur (Featureflash photo agency via shutterstock.com)

haarkleuren-2017

Sarah Hyland heeft een heel mooi kapsel en dit soort highlights in haarkleuren zullen we nog veel zien (Kathy Hutchins via shutterstock.com)

haarkleuren-2017-4

Dit prachtige kapsel van Rihanna is een schoolvoorbeeld van een balayage haarkleur: wat mooi! Ze heeft hier een bruine haarkleur met balayage en highlights. (Dfree via shutterstock.com)

donkerblonde-haarkleuren-2017

Een prachtige donkerdere  blonde haarkleur van Taylor Swift (Photo Works via shutterstock.com), een wondermooie balayage haarkleur met ombre haarkleur effect.

bruine-haarkleur-highlights-haarkleuren-2017-2018

Bruine haarkleur met mooie balayage en rode top (MillaF via shutterstock.com)

Prachtige blonde haarkleuren in 2021: de balayage haarkleur met mooie blondtinten (VAndreas via shutterstock.com)

balayage-haarkleuren-3

Haarkleuren 2021: ombre haarkleuren

Jessica Biels prachtige lobkapsel met een mooie ombre haarkleur en balayage kapsel is zo mooi! (S. Bukley via shutterstock.com)balayage-haarkleuren-2017

Jessica Biel heeft een hele mooie bruine haarkleur met highlights (Tinseltown via shutterstock.com)

balayage-haarkleuren-2018

Het mooie balayage haarkapsel van Jessica Alba (Featureflash Photo agency via shutterstock.com)

blond-haar-highlights-haarkleuren

Rosie Huntington Whiteley met haar prachtige blonde bobkapsel in een balayage haarkleur en sombre hair. (Dfree via shutterstock.com)

blonde-haarkleuren-2017

Balayage haarkleuren en ombre haarkleuren blijven ook hip in 2021 (ladie_c via shutterstock.com)

Paarse en roze haarkleuren

Zoals ik hierboven al vertelde, worden de balayage haarkleuren in 2019 vaak gecombineerd met een pony! Een mooie en natuurlijke sombre haarkleur Ombre haarkleuren of sombre haarkleuren geven nog net een tikje meer pit aan een bobkapsel of lob kapsel!

Ook zien we nog altijd mooie pastelkleuren in het haar: die zijn oftewel helemaal doorgeverfd in het haar, of ze worden juist als een pittig accentje toegevoegd aan het kapsel.

haarkleuren-2017-2018-rose-gold

Rosegouden haarkleur en bloemenkrans (Dasha_romanova via shutterstock.com)

haarkleuren-2017-lila

Kelly Osbourne heeft een mooie lila haarkleur, een van dé haarkleuren die nog steeds superpopulair zijn! (S. Bukley via shutterstock.com)

Als je je kapsel toch graag wilt verven in een gedurfdere kleur, kies dan voor een rose gold haarkleur!

Grijze haarkleuren en rose gold haar

Kapsels waarbij de haarkleur neigt naar grijs of wit zien we ook nog altijd volgend jaar, maar wel opvallend minder. Een choppy lob, die gekruld is, komt nog mooier uit dankzij de ombre haarkleur, zo mooi! Als je toch niet helemaal durft gaan voor de rose gold haarkleur, kan je zeker ook overwegen om voor een rose gold ombre haarkleur te gaan Move over granny hair (grijze haarkleuren), hello rose gold hair! Dé kapseltrend van 2019 : rose gold haarkleur

rose-gold-haarkleuren

rose-gold-haarkleur

Bronde haartinten

bronde-haarkleuren-2017

Bronde haarkleuren en prachtige trenchcoat (Svyatoslava Vladzimirska via shutterstock.com)

haarkleuren-2017-2018

Mooie blonde haarkleuren en een prachtige galajurk (Svyatoslava Vladzimirska via shutterstock)

herfst-haarkleuren-2017-2018Mooie bronde haarkleur en mauve lipstick (Gromovataya via shutterstock.com)

koperen-haarkleur-2017-2018

De wondermooie Sarah Drew heeft een mooie koperkleurige haarkleur, een van dé haarkleuren die we de laatste jaren blijven spotten, en ook in 2021 blijft deze prachtige warme haarkleur een trend. (Kathy Hutchins via shutterstock.com)

herfstkapsels-bruine-haarkleur

Een prachtig lang kapsel van Lucy Hale met donkerbruine haarkleur (met hier en daar een highlight in verstopt, prachtig! ) (Tinseltown via shutterstock.com)

ombre-haarkleuren-2017

Prachtige blonde haarkleur met een mooie balayage en highlights in blond haar van actrice Rachel Keller (Kathy Hutchins via shutterstock.com)strobing-haarkleur

Nog een mooi voorbeeld van een strobing haarkleur als haarkleur. Als je niet graag volledig blond wilt gaan, kan je ervoor zorgen dat je enkele plukjes vlakbij je gezicht in een lichtere haarkleur laat verven. Zo krijg je echt een opliftend effect en valt je gezicht veel meer op. (OlScher via shutterstock.com)

strobing-haarkleuren

Kennen jullie de allernieuwste haartrend en haarkleur al? Strobing voor je haarkleur! Dat houdt in dat je enkele lokjes haar vlakbij je gezicht in een lichtere kleur laat verven, in een highlight eigenlijk. Het staat prachtig in contrast met haar donkerdere haren (Nina Buday via shutterstock.com)

winterhaarkleuren-2017-2018

Haarkleuren 2019: dit is een voorbeeld van een sombre haarkleur. Je ziet dat er toch een lichte ombre haarkleur in het kapsel zit, maar ondertussen is er ook met een free painted balayage gewerkt. Alles om de kleur zo natuurlijk mogelijk te houden… prachtig! (Anna Movchan via shutterstock.com)

En, wat vinden jullie van deze haartrends, haarkleuren en haarstijlen?

Zelf je haren verven in een nieuwe haarkleur? 9 stappen

Meestal raad ik aan om gewoon naar de kapper te stappen, die weten veel beter waar ze mee bezig zijn. Dat gezegd zijnde.. er zitten ook een hoop cowboys en nitwitten tussen waardoor je een 100 euro lichter bent, en je haren vreselijk geknipt en geverfd zijn. Dus… ik begrijp zeker dat je misschien graag zelf je haren zou willen verven. Ik heb zelf ook jarenlang mijn haren geverfd, dus ik kan je zeker enkele goede tips geven om thuis je haren te verven. Haar kleuren is wel een sterk chemisch proces, dus pas er zeker goed mee op!

  1. Koop geen merken zoals L’Oréal, Garnier,… de grote merken. Die geven hele lelijke bijkleuren en rare schijn op je haar. Kies veel liever voor een natuurlijker merk met veel minder chemicaliën. Ja, die zijn duurder, maar dat zijn ze dubbel en dik waard. Ik heb vet spijt dat ik mijn haren jarenlang geverfd heb met L’Oréal, Garnier, Belle Color,…  Bij Holland & Barrett verkopen ze mijn favoriete merk haarkleur waar ik jarenlang trouw aan zwoer. Er kwam geen andere haarkleuring meer in huis!
  2. Open de verpakking en lees de gebruiksaanwijzing: moet je de verf gaan aanbrengen op droog – maar gewassen – haar? Of vragen ze iets anders? Probeer hier altijd op te letten!
  3. Meng alle flesjes, drapeer een handdoek over je schouders en de wastafel (het kan erg lelijke vlekken geven die amper uit porcelein of emaille gaan) en smeer extra dagcrème net langs je haarlijn
  4. Zodra je alle flesjes gemengd hebt, breng je het mengsel zo snel mogelijk aan, laat het niet te lang rusten. Kijk ondertussen gezellig naar een Youtubefilmpje ofzo, maar verlies de tijd zeker niet uit het oog!
  5. Laat het mengsel zitten zolang op de verpakking staat. Laat het niet te lang zitten, dat is ongelofelijk schadelijk voor je haar en je kan zo je toekomstige haarkleur echt niet voorspellen
  6. Bij wit of grijs haar kan je het vaak wel wat langer laten zitten, maar dat staat op de verpakking duidelijk aangegeven
  7. Is de tijd om? Spring dan snel in de douche, breng wat water aan op je haar en laat de haarverf schuimen. Daarna pak je de shampoo die bij in de verpakking zat, en was je je haren grondig. Als er een conditioner bij zit, zou ik je aanraden om die ook zeker te gebruiken… je haar heeft echt afgezien van de verf, tijd om het weer te beginnen verwennen!
  8. Laat je haren gewoon aan de lucht drogen, dat is het gezondste
  9. Bewonder je nieuwe haarkleur!