in

Je haar krullen met een krultang: technieken + beste krultang 2021

(Last Updated On: January 30, 2021)

Je haar krullen met een krultang: 5 handige technieken. Je haar krullen lijkt vrij eenvoudig. Zet gewoon de krultang aan, wikkel je haar erom en na enkele seconden heb je een erg mooie krul, toch? En wat zijn de beste krultangen die je kan kopen in 2021?

Je haren krullen met een krultang

Toch is het best dat je even oefent omdat mooie volle krullen niet altijd even makkelijk te maken zijn. Daarom hebben wij hier in dit artikel handige tips en technieken verzameld die jou helpen je haar op een mooie en snelle manier te krullen.

Lees ook: je haren krullen met een stijltang

Lees ook: je haren krullen zonder hitte

Bereid je haar voor

Voordat je je haar gaat krullen, bereid je je haar best goed voor. Zorg ervoor dat je haar erg droog is en doe er vooral een product (dit is mijn favoriet) in dat je haar hittebestendig maakt. Gebruik ook haarlak (gebruik deze haarlak die je haar goed in bedwang houdt, maar helemaal niet hard en krokant maakt) voordat je de krul in je haar zet. Dit zorgt ervoor dat je haar minder beschadigd geraakt maar ook dat de krul langer in je haar blijft zitten.

Een grotere krultang voor grotere krullen?

Mensen denken dat hoe groter de krultang, hoe beter de krullen zijn. Maar dat klopt niet. Je kan ook erg mooie krullen krijgen met een kleine krultang. Wist je dat krullen die je maakt met een kleinere krultang, veel langer blijven zitten en minder snel uitzakken? Borstel ook zeker altijd je haar een beetje uit!

De beste krultangen in 2021

Het is ook belangrijk dat je niet gewoon eender welke krultang gaat gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld krultangen die veel te warm zijn – of misschien niet warm genoeg. Dit kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd wordt of dat de krul niet lang blijft zitten. Hier zijn de beste krultangen van dit moment zodat jij een makkelijkere en betere keuze kan maken, afhankelijk van wat jij en je haar nodig hebben:

chi-krultang
chi-krultang
 1. Beste algemene krultangGHD Classic Curl Iron en CHI krultang (deze heb ik al jaren en ik ben er nog altijd gek op: heel handig omdat je een ‘gewone krultang’ hebt, maar ook de cone variant)
 2. Beste budget krultang: deze krultang van Babyliss had ik jaaarenlang voor ik overstapte naar krultangen van iets betere kwaliteit. Deze krultang is ook wat breder, ideaal voor als je graag wat bredere krullen wilt krijgen.
 3. Beste krultang voor het minimaliseren van hitteschade – zoek een krultang met keramische platen zoals deze favoriet van Babyliss
 4. Beste roterende krultangBabyliss curl secret 2
 5. Beste krultang voor gestructureerd haar  (krullen, afro,…) – GHD krultang
 6. Beste mini-krultang om mee te nemen op reis is deze: je moet wel even wat langer over je haar doen, maar hij werkt erg fijn.
ghd-krultang
ghd-krultang

Doe zeker goed onderzoek vooraleer je een krultang aankoopt. Soms is het een goed idee dat je misschien 20 euro meer spendeert maar met een goede krultang naar huis gaat dan dat je een krultang koopt waarmee je niet kan werken.

krultang-remington
krultang-remington

Hoe je je haar krullen met een krultang: 5 tips

Een krultang kan gebruikt worden om een heleboel verschillende krullen in het haar te zetten. Hier zijn 5 tips die jij kan volgen om mooie krullen in je haar te verkrijgen en mooie kapsels te krijgen (ook voor korte kapsels)

 1. Wikkel je haar plat om de krultang

Wanneer jij je haar om de krultang wikkelt is het belangrijk dat je haar over de hele tang is uitgespreid en dat je haar niet te veel dubbel zit. Anders zijn je krullen erg oneven. Zorg er dus voor dat je je haren ook goed uitkamt voor je begint met de krultang.

 1. Gebruik een hittebestendige spray

Een krultang op je haar gebruiken kan ervoor zorgen dat je haar beschadigd wordt en blijft. Door een hittespray op je haar te gebruiken kan je deze schade flink beperken. Je kan zo’n spray ook gebruiken bij het föhnen van je haar of het stijlen van je haar (je haar krullen met een stijltang)

 1. Verdeel je haar in stukken voor je start

Hoewel je waarschijnlijk direct wil starten met het krullen van je haar is het toch best dat je vooraf even de tijd neemt om je haar in delen te verdelen zodat je makkelijker met je krultang overweg kan. Dit zal je niet enkel heel wat tijd schelen, maar je ook mooiere krullen geven gezien je minder fouten maakt en je alles beter kan verdelen over je hele hoofd. Heb je veel haar en is het moeilijk om je haren te verdelen? Deze clips helpen je enorm!

 1. Doe haarlak op je haar voor en na het krullen

Doe haarlak in je haar voordat je de krul zet en nadat je de krul zet. Zo blijven je krullen langer mooi. Wil je liever geen hard en krokant kapsel? Dan moet je deze haarspray écht eens proberen!

 1. Borstel je krullen uit

Ten slotte is het erg belangrijk dat jij je krullen uitborstelt. Op die manier zien ze er een stuk natuurlijker en mooier uit. Kies een fijne borstel uit om je krullen wat uit te kammen.

krullen-krultang
krullen-krultang

Gebruik je een krultang voor nat of droog haar?

Wanneer je een krultang wil gebruiken kan je dit best op droog haar doen. Nat haar is namelijk erg kwetsbaar en indien jij je haar krult wanneer het nat is, kan jij je haar enorm beschadigen. Daarom is het best dat je goed checkt of je haar echt wel 100% droog is vooraleer je er de krultang in zet.

Zakken je krullen uit?

Heb je last van krullen die uitzakken? Dan zijn er zeker enkele trucjes die je kan proberen: mijn favoriete truc is om je krullen nog even te rollen in deze rollers (zorg ervoor dat ze ongeveer grootte hebben als de diameter van je krullen. Haal je lok haar die je net gekruld hebt, uit de krultang en wikkel de lok voorzichtig over de roller. Laat het volledig afkoelen en gebruik flink wat haarlak.

Extra tip: gebruik haarlak voor je je haren krult én erna.

Tutorials: je haar krullen met een krultang

Je haren krullen met een tang: half lang haar

Ook als je halflang haar hebt, of een lange bob (lobkapsel), kan je ontzettend leuke kapsels maken met een krultang. Lees in dit artikel hoe: een bob krullen

Kort haar krullen met een krultang

Hoe krijg ik extra volume in mijn krullen?

Je kan zeker en vast experimenteren met droogshampoo (de beste droogshampoo), maar ook met volumepoeder. Dit volumepoeder is zo ongeveer het beste op de markt.

Extra tips voor de beste krullen met je krultang:

Verschillende soorten krullen maken met een krultang

Met een krultang kan je verschillende soorten krullen maken, van een pijpenkrul tot een hele losse beach wave. Benieuwd welke krullen je allemaal kan maken met een krultang?

 1. Pijpenkrulletjes/ spiraalkrullen: deze krullen zijn heel klein en strak
 2. de beach wave krul: deze krullen zijn superpopulair geworden dankzij de Victoria’s Angels! Wil jij ook zulke krullen? Maak dan gewone krullen in je haar en borstel ze flink uit als je klaar bent. Vergeet je haarlak niet!
 3. normale krullen: dit soort krullen zit tussen de pijpenkrul en de beach wave in.