in

Hoe kies je een goede kapper of kapster? + tips!

(Last Updated On: September 3, 2020)

Hoe kies je een goede kapper? De kappers zijn weer open! Een goede kapper kiezen is erg belangrijk. Er is niets erger dan uit de kapperszaak komen met een slechte snit of een haarkleur die niet bij je past. Maar hoe kies je nou een goede kapper?

Een goede kapper kiezen

Een goede kapper kiezen is niet makkelijk. De meeste mensen vragen vrienden en familie om raad of om doorverwijzingen. Daarnaast kan je ook online research doen naar kappers bij jou in de buurt. Kijk vooral naar blogs of websites die recensies posten. Hier geven mensen vaak hun ongebreidelde mening over de service en de snit.

Daarnaast bestaan er momenteel ook heel wat speciale websites zoals Treatwell waar jij een overzicht kan krijgen van de verschillende kapperszaken bij jou in de buurt. Daarnaast staan hier ook alle services en prijzen opgelijst zodat je er zeker van kan zijn dat de kapper binnen jouw budget past.

Om een goede kapper te kiezen houd je dus best rekening met de online recensies, wat vrienden en familie aanraden of zelfs online directory websites waar de kappers bij jou in de buurt opgelijst staan.

Lees ook: kapsels 2020 / kapsels 2021 / korte kapsels / haarkleuren 2020

Past je haarkleur wel bij jou?

Wanneer jij een goede kapper kiest om bijvoorbeeld jouw haar te kleuren is het belangrijk om na te denken welke haarkleur bij jou past. Ontdek hier: welk seizoenstype ben ik?

Lentetypes of mensen met een lichte en heldere huid die makkelijk blozen en veel sproetjes hebben kiezen best voor een haarkleur met een gouden glans zoals koper, honingblond, goudbruin of roodachtige tinten.

Zomertypes met een zachte roze huid en een blauwachtige ondertint staan het best met zilverachtige of platinablond haar. Daarnaast kan je ook kiezen voor asblond of bordeaux of mauve wanneer jij een pittig tintje wil.

Herfsttypes zijn mensen die een lichte ondertint hebben – ook al lijkt het alsof ze een redelijk donkere huid hebben. De huid heeft vaak een geelgouden schakering en laat vaak sproetjes zien. Herfsttypes kiezen best voor warme tinten zoals koperbruin of goudbruin.

Wintertypes, ten slotte, hebben vaak een erg lichte huid met schakeringen. De meeste mensen van Zuid-Europese en Aziatische afkomst vallen onder deze groep. Zij kiezen best voor aubergine of mahonie – warme kleuren.

Een professionele kapper zal je snel en makkelijk kunnen adviseren over welke kleur het best bij jouw huid en haar past.

goede-kapper
goede-kapper

Een goede kapper knipt wat bij jou past, niet persé wat je wilt

Stel je dit eens voor: je bent op Pinterest helemaal knalverliefd geworden op een kapsel en holt ermee naar de kapper. Eigenlijk is dat kapsel hélemaal niet geschikt voor jouw gezichtsvorm, zet het alleen maar verkeerde dingen in de spotlight en de haarkleur zal ervoor zorgen dat je eruitziet alsof je moe en ziek bent. Dat is dus eigenlijk helemaal geen kapsel voor jou.

Een goede kapper durft dat te zeggen en stelt je alternatieve kapsels voor die wél mooi bij je zullen staan. Helaas durven niet veel kappers dit en knippen ze het kapsel zoals ze het aangeboden krijgen. Jammer, want net dan besef je dat het kapsel jou helemaal niet staat, maar alleen leuk staat bij het model.

Is de snit goed te onderhouden door jezelf?

Een andere bedenking die je moet maken wanneer je naar de kapper gaat is of de snit erg makkelijk te onderhouden is. Sommige moeilijke kapsels moeten actief onderhouden worden en moet je bijvoorbeeld iedere dag uitblazen of brushen.

Het is een goed idee om jouw kapper te vragen om een kapsel te knippen dat je zelf makkelijk kan onderhouden met wat gel of een goede haarmousse. De meeste mensen willen namelijk een kapsel waar ze niet al te veel aan hoeven te doen.

Een goede kapper kan jouw haar zo snijden dat het altijd goed ligt en dat jij er zelf heel erg weinig onderhoud aan hebt.

Een goede kapper neemt voorzorgen tegen Corona

Ook heel belangrijk in deze tijden: een goede kapper volgt nauwgezet alle voorschriften rond het coronavirus (covid-19) en zorgt ervoor om je alsnog veilig te kunnen knippen.

Een goede kapper/ kapster schoolt zich altijd bij

Jullie lezen hier op Glamourista vaak welke nieuwe trends er zijn qua kapsels (kapsels van het moment): ieder jaar zijn dat er veel! Je kan dus wel geloven dat het erg belangrijk is dat je kapper goed weet welke nieuwe technieken er gebruikt worden om je haren te knippen, welke kleurencombinaties haarkleuren hip zijn (felgekleurd haar, bronde haarkleuren) en dat ze ook de nieuwste technieken voor highlights en balayage kapsels mooi kunnen verven.

 

Waarom is jouw kapper net jouw favoriet? Zijn het de duidelijke prijzen? De service? De gezellige babbel?