in

Februari-plan: “Use it op, wear it out, make it do, do without”

(Last Updated On: July 12, 2019)

Januari is meestal een dure maand: de solden zijn er (hallo, solden aankoopjes!) en ik had nog enkele rekeningen die ik moest betalen. Tel daar ook nog een nieuwe plugins voor Glamourista bij, een haul bij Ikea en een nieuwe hometrainer,… en ik zat met flinke rekeningen in januari. Begrijp me niet verkeerd, ik heb nog steeds spaarcentjes he 🙂 Maar daar wil ik absoluut niet aankomen tenzij het écht, écht moet. Mijn doel? Een maandloon voorstaan (minstens) en terug veel beter gaan sparen, te beginnen in februari. Het leuke is dat mijn moeder ook meedoet, ik heb dus een partner in crime! Onze beloning als we er allebei in slagen? Dan gaan we in maart samen nog eens gezellig naar ons favoriete sushirestaurantje… want liever een gezellige avond dan weer wat extra kleding in mijn kast! 56a93e46e6dba25a2d9b2f58f826fdec

Use it up:

 • Proberen toe te komen met mijn maaltijdcheques en niets toeleggen op boodschappen
 • Mijn vriezer leegeten
 • Ook de voorraadkast leegeten
 • make-up stash wat verkleinen door make-up op te maken
 • enkele verzorgingsspulletjes opmaken
 • geen voedsel weggooien!! (in mijn geval: dus ook de vriezer wat meer leegeten zodat ik wat meer ruimte heb om restjes erin te steken ;))

Wear it out:

 • geen nieuwe kleding kopen, tenzij er echt iets belangrijks stuk zou gaan o.i.d
 • deze maand alles in mijn kast dragen waar nog een kaartje aan hangt

Make it do:

 • Happy zijn met wat ik nu heb, en eens kijken wat een maand niets nieuws erbij kopen met me doet

Do without:

 • Geen nieuwe make-up kopen
 • Geen nieuwe kleding kopen
 • Geen eten in het bedrijfsrestaurant kopen, eigen eten meenemen (ik word trouwens toch vaak ziek van dat eten… begin me toch af te vragen wat ze daar in godsnaam indraaien soms… niet voor mensen met een ietwat zwakkere maag, duidelijk!)

De uitzonderingen!

 • alle echte vaste lasten (huur, water, elektriciteit en gas, Telenet, hostingkosten voor Glamourista,…)
 • een nieuwe kattenkrabpaal en enkele speeltjes voor Maya (ze woont hier al een jaar over een weekje, dat moeten we vieren! En… de zetels zien af nu ;))
 • mogelijke medische kosten (iedereen om me heen heeft griep… hout vasthouden!)
 • een afspraak om mijn wenkbrauwen te laten threaden die al lang staat
 • andere dringende uitgaven?
 • En moest ik dé jas/tas/… van mijn dromen tegenkomen,… 😉

Nog mensen die zin hebben om mee te doen? il_fullxfull-390850971_lauq